در تست مهار دگزامتازون در طول شب وضعیت اثر سطح داروی کورتونی دگزامتازون بر هورمون کورتیزول در خون بررسی می شود. در این تست مقدار زیاد کورتیزول تولیدی در جریان سندرم کوشینگ بررسی می شود.
به طور طبیعی، وقتی که غده ی هیپوفیز هورمون آدرنوکورتیکوتروپ ACTH کمتری تولید می کند، تولید کورتیزول هم کاهش می یابد. دگزامتازون، که همانند کورتیزول است، مقدار ACTH آزاد شده از هیپوفیز را کاهش می دهد، و مقدار کورتیزول تولیدی از آدرنال را هم کاهش می دهد.
پس از مصرف دوز دگزامتازون، سطح کورتیزول اغلب در افرادی که سندرم کوشینگ دارند بالا می ماند. گاهی اوقات سایر وضعیت ها مثل افسردگی ماژور، الکلیسم، استرس، چاقی، نارسایی کلیوی، بارداری و یا دیابت کنترل نشده ممکن است پس از مصرف دوز دگزامتازون، مانع کاهش کورتیزول شود.
در شب قبل از انجام تست، قرص دگزامتازون استفاده می شود. در صبح روز بعد، سطح کورتیزول خون اندازه گیری می شود. اگر سطح کوتیزول بالا باشد، ممکن است سندرم کوشینگ علت آن باشد.
تست ACTH هم گاها همزمان با تست کورتیزول انجام می شود.
برای بررسی مقدار زیاد کورتیزول تولیدی در غده ی آدرنال کاربرد دارد.
بیمار نباید برای ۱۰ الی ۱۲ ساعت قبل از انجام این تست (در صبح) چیزی بنوشد و میل کند.
بسیاری از داروها ممکن است بر روی نتایج این تست اثر داشته باشند. در مورد تمامی داروهای مصرفی خود به پزشک اطلاع دهید. در مورد مصرف داروهای ضد بارداری، آسپرین، مورفین، متادون، لیتیوم، MAOI و دیورتیک ها ۲۴ الی ۴۸ ساعت قبل از انجام تست به پزشک اطلاع دهید.
شب قبل از تست معمولا ۱۱ شب، بیمار قرصی محتوی ۱ میلی گرم دگزامتازون مصرف می کند. صبح روز بعد، معمولا در ساعت ۸ صبح، نمونه گیری انجام می شود. این دارو با شیر یا آنتی اسید استفاده می شود تا از مشکلات شکمی و یا سوزش سر دل پیشگیری شود.
تست مهار دگزامتازون در طول شب طبیعی : سطح کورتیزول کمتر از ۵ میکروگرم در دسی لیتر و یا کمتر از ۱۳۸ نانومول در لیتر
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com