در دنیای امروز با توجه به شرایط محیطی و جغرافیایی بسیاری از افراد دچار ریزش موی ناگهانی می شوند . بر اساس تحقیقات انجام شده ، چند بیماری سبب ریزش موی ناگهانی می شود که میتوان به بیماری التهاب دیواره ی روده ، استرسهای عصبی شدید ، اختلالات غذایی و فقر شدید آهن و واکنش به بعضی از داروها اشاره کرد .
البته در این میان بسیاری از داروهای شیمی درمانی سبب بروز این مشکل میشوند. بر این اساس هم چنین مشخص شده است ژنتیک و هورمونهای استروئیدی جنسی نقش مهمی در ریزش مو ایفا می کنند.
قرص فینااسترید ۵ میلی گرم در روز برای درمان ریزش مو معمولا استفاده میشود. تا چندی قبل تحقیقی در ارتباط با استفاده از داروی فینروسترید انجام نشده بود.
در ارزیابی اثرات این قرص با توجه به زمان شروع ریزش و ، ماهیت رو به رشد و میزان ریزش مو بر روی گروهی از داوطلبان ژاپنی مورد ارزیابی قرار گرفت . در نهایت تنها در ۷ درصد از مردان عوارض جانبی مشاهده شد .
تحقیقات انجام شده در ارتباط با ریزش موی آندروژنیکی تا حدودی نتایج متناقصی را به همراه داشته اند و در این میان بالارفتن سطح اندوژن یکی از عوامل تاثیر گذار بوده است .
در واقع عدم تعادل هورمونی سبب ریزش موی هورمونی در زنان و مردان میشود . در طی فرایند ریزش موی آندروژنیکی ، چرخه ی طبیعی رشد مو دچار اختلال شده و بافت پیوندی دربرگیرنده ی فولیکولها نمی توانند کار خود را به خوبی انجام دهند . در حالیکه با افزایش سن ، فرد شرایط حادتری را تجربه می کند .
یکی از روشهای متداول مقابله با ریزش مو استفاده از ترکیبات دارویی فیتواستروژنی و روشهای خاصی برای کاهش علائم مرتبط با ریزش مو است البته با وجود به ریشه اصلی ریزش مو ، فرد می تواند نتایج بهتری را کسب کند . فرضیه علمی دیگری که در این رابطه بسیار مورد توجه محققان و دانشمندان قرار گرفته است ، در ارتباط با نقش مکملهای غذایی برای کنترل بهتر ریزش مو و رشد مجدد موها می باشد .
بر اساس تحقیقات انجام شده ، اثبات شده است سابقه ی خانوادگی و اختلالات هورمونی از جمله طاسی اندروژنیک باید با توجه به الگوی اصلی طاسی و عامل اصلی تعیین شود .
هم چنین در شرایط نامطلوبی ممکن است فولیکول به فاز استراحت طولانی مدتی وارد شود که در نهایت سبب ریزش مو خواهد شد . درواقع بسیاری از فاکتورهای داخلی و خارجی میتواند این شرایط نامطلوب محیطی برای رشد مو را تشدید کند .
این عوامل می تواند در چرخه های رشد مو هدم تعادلی به همراه داشته باشند . محققان در حال حاضر در این نظریه با هم اتفاق نظر دارند که تعدیل سیستم ایمنی ، کنترل سطح اندروژنیکی و مکملهای غذایی میتواند روند ریزش مو را کند تر کند و البته نقش مکملها برجسته تر است .
محققان دیگری بر این مطلب اذعان دارند که بهتر است از روشهای خاصی بر روی ریشه ی مو استفاده شود تا فولیکولهای مو تقویت شده و ریزش مو کند تر شود . متاسفانه امروزه حتی بسیاری از جوانان با این مشکل روبرو هستند که بر اساس بررسی های بالینی مشخص شد زندگی رقابتی ، استرس ، خواب کم ، آلودگی محیطی ، انتخابهای غذایی اشتباه و سبک زندگی نامطلوب میتواند در این پروسه تاثیر گذار باشد که در نهایت سبب اسیل اکسیدی به سلولها میشود .
در نتیجه استفاده از انتی اکسیدانتها میتواند راه مقابله ی خوبی باشد . تقویت سیستم ایمنی هم میتواند سبب آزادسازی سیتوکین های درون سلولی ، ایترلوکین ۱ آلفا شود که مانع ریزش مو خواهد شد. در این میان خانواده ی ویتامین های A و D نقش برجسته ایی دارند و در تحقیقات دیگری نقش ویتامین D3 هم مورد بررسی قرار گرفته است .
استفاده از قرصهای آهن هم میتواند با صلاحدید پزشک انجام شود . البته در بعضی موارد علت اصلی چندان مشخص نیست و با تعدیل متابولیسم بدن میتوان به نتیجه مثبتی دست یافت .
بر اساس مطالعات انجام شده ، رژیم غذایی میتواند تاثیرات قابل توجهی بر ریزش مو داشته باشد . با توجه به اینکه ریزش مو پروسه بسیار پیچیده ایی است که ممکن است عوامل زیادی در آن دخیل باشند بررسی های مالی برای هر فرد به طور خاص میتواند عامل اصلی مشکل را مشخص کند .
با این حال رژیم غذایی سرشار از فیبرها و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد فولیکولها میتواند تاثیر چشمگیری داشته باشد .