امروزه خدمات زیبایی افزایش چشمگیری در جامعه دارد. این امر به دلیل آن است که انسان با استفاده از رشد فناوری به دنبال برطرف کردن نیازهای خود می باشد. یکی از این نیازها ، زیبایی و تنوع طلبی است که انسان را به سمت عمل های زیبایی سوق می دهد .
از سوی دیگر برخی مشکلات فیزیولوژیکی در انسان یا برخی بیماریها یا آسیب ها باعث می شود افراد موهای خود را به تدریج از دست بدهند و با توجه به تاثیر سو ، ابرو و مژه در زیبایی افراد نمی توانند نسبت به این موضوع بی توجه باشند و همواره به دنبال یافتن راهی جهت جبران این نقصان است.
از جمله روش های زیبایی باید به کاشت مژه اشاره کرد .این عمل در بین اکثر خانم ها رواج دارد و با توجه به سهولت آن طرفداران زیادی هم جلب کرده است
کاشت مژه به طور کلی دو روش دارد و حالت ساده کاشت مژه استفاده از اکستنشن ها و چسب کاشت مو می باشد که موقتی می باشد و در نوع پیشرفته تر باید به کاشت مژه دائمی طبیعی اشاره نمود که هر دو در مراکز کاشت مژه به مشتریان ارائه می شود.
فرآیند کاشت مژه طبیعی شامل مجموعه ای از برش های کوچک در بالا و پایین پلک همراه با جاسازی موهای مژه است. در این روش فولیکول های مو از پوست سر برداشته می شوند و سپس در نواحی مخصوص از پلک پیوند داده می شوند و با انجام بخیه مژه های پیوندی در جای خود مجکم قرار می گیرند و ممکن است فرد تا یک هفته کبودی و ورم در ناحیه پلک احساس کند.
جهت کاشت مژه از ابزار و تجهیزات خاص و پیشرفته ای در مراکز کاشت مژه استفاده می شود.
این وسایل که از لحاظ سطح فناوری ، دقت و پیچیدگی اهمیت ویژ] ای دارند ، از مسائل مورد توجه مراجعین می باشد. این تجهیزات در سال های اخیر پیشرفت های زیادی داشته است. البته نوع وسایل مورد استفاده به روش کاشت مژه بستگی دارد. بدان معنی که روش کاشت موقت مژه به شکل اکستنشن نخست به چسب مژه احتیاج دارد، که انواع زیادی دارد و هر کلینیک از چسب مورد نظر پزشکان متخصص خود استفاده می نماید.
همچنین وسایل دیگری مانند بادبزن ، که به خشک کردن چسب کمک می کند ، فرچه زاویه دار ، برای شانه کردن مژه ها ، فرچه دو کاره ، فر کن حرارتی ، جهت برگردان نمودن مژه ، سنگ یشم ، جهت خنک کردن سطح چسب دار و خشک شدن سریعتر چسب ها ، پد تمیز کننده و سر ریمل جهت زدن ریمل نیمه دائمی به منظور کاشت موقت مژه استفاده می شود .
در کاشت دائم مژه هم وسایل تنظیف بهداشتی پلک ها و دستگاه برداشت مو نیاز است که به کمک پنس مژه ها در محل خاص خود توسط متخصص زیبایی قرار داده می شود.
همانطور که درباره انواع مژه توضیحاتی داده شد ، کاشت مژه به دو شکل انجام می شود روش پر طرفدار کاشت مژه ، کاشت موقت مژه می باشد . این روش نسبت به کاشت دائم هزینه های خیلی پایین تری دارد اما در صورت عدم استفاده از مواد مرغوب و بالاخص چسب های با کیفیت پایین هم باعث ریزش مژه های اکستنشن شده می شود هم ممکن است باعث بروز حساسیت در افراد شود.
روش انجام این عمل هم بسیار ساده است و مژه های پیش ساخته توسط متخصص زیبایی با استفاده از چسب در محل پلک قرار می گیرد و به کمک موادی به خشک شدن سریع چسب ها کمک می کند . سپس به مژه ها با دستگاه حرارتی حالت برگردان داده می شود و در نهایت مقداری ریمل نیمه دائمی به مژه ها زده می شود .
مساله ای که در مورد کاشت موقت مژه یا اکستنشن اهمیت دارد ظرافت عملکرد و دقت نظر متخصص و استفاده از چسب مرغوب می باشد تا علاوه بر وجود زیبایی و حالت داشتن حالت طبیعی ، عمر کار هم بیشتر باشد.
روش دیگر کاشت مژه روش دائم است که در آن گونه کوچکتری از کاشت مو انجام می شود و فولیکول های موی سر به صورت تکی از نقاط مستعد سر جدا شده و در محل پلک ها در نقطه های از پیش تعیین شده توسط پزشک متخصص قرار داده می شود و حالت خاص به آن داده می شود . نکته قابل اهمیت این است که ممکن است برای یک الی دو هفته پلک ها دچار ورم می شود و می بایست مراقبت های بعد از عمل را جدی گرفت تا از بروز عفونت جلوگیری شود.
همانگونه که وصف آن رفت هزینه های کاشت مژه در حالت اکستنشن نسبت به کاشت دائم مژه پایین تر است
علت این امر آن است که کاشت دائم به تخصص ، دقت و ظرافت بیشتری نیاز دارد و نیز از تجهیزات پیشرفته تری باید استفاده شود
البته هزینه در مراکز مختلف ، متفاوت است که نسبت به اعتبار آن مجموعه می باشد. در کاشت موقت مژه عمده هزینه ها مربوط به مواد و لوازم مورد استفاده می باشد ولی در کاشت دائم مژه عمده هزینه مربوط هزینه خدمات و تخصص پزشک می باشد.
هزینه اکستنشن مژه قیمت های متفاوتی در مراکز و کلینیک ها دارد و از ۲۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان متغیر بوده و کاشت دائم مژه از یک میلیون و پانصد هزار تومان تا سه میلیون و پانصد هزار تومان متفاوت می باشد.