مژه یکی از اعضایی است که در زیبایی ظاهری افراد تاثیر دارد.از دست دادن و ریزش مژه ها یا کم پشت بودن آن ها معمولا افراد را آزار می دهد به طوری که ذهن بشر را به سمت ابداع روش هایی جهت جبران این نقصان سوق داده است.
با پیشرفت علم و فناوری می توان گفت دیگر مرز نا ممکنی برای آ دمی وجود ندارد. این امر در بحث علوم زیبایی هم وجود دارد و عمل کاشت مژه از جمله همین ابداعات جدید بشریت است. در واقع کاشت مژه به دو صورت انجام می پذیرد. نخست با انجام جراحی کاری شبیه به کاشت مو و دوم چسباندن مژه های مصنوعی آماده که به آن اکستنشن مژه می گویند. انتخاب هر یک از این روش ها برای فراد بر اساس نظر خود او می باشد .
با توجه به بالا بودن هزینه های کاشت دائم مژه و نیز داشتن درد و نیاز به مراقبت های خاص بعد از عمل اکثر افراد به سمت اکستنشن مژه تمایل بیشتری دارند در این روش مژه های نیمه دائم می توانند مژه ها را پرتر و بلندتر نشان دهند.
اکستنشن را با تارهایی از ترکیب مصنوعی از جنس مو می سازند و در میان مژه ها قرار می دهند . در این روش مژه ی اضافه تک به تک لا به لای مژه های پلک بالا با چسب اضافه می شود سپس اجازه می دهند چسب مژه به طور کامل خشک شود و پس از آن مژه ها را با دستگاه حرارتی حالت می دهند و نهایتا با زدن ریمل نیمه دائمی مژه ها در جای خود تثبیت می شوند .
مواد لازم این عمل خیلی پیچیده نیست و شامل چسب ، پنس ، پد تمیز کننده، یشم جهت خشک شدن چسب ها ، دستگاه فر کن مژه و … می باشد اما کیفیت آن ها بسیار حائز اهمیت و نیازمند توجه می باشند.
چشم از حساس ترین اعضای بدن انسان است. از آنجایی که مژه ها دقیقا روی چشم قرار دارند هرگونه آسیب به آنها یا آلودگی می تواند چشم را آلوده کرده و در نتیجه بینایی فرد را مختل کند. واضح است رعایت اصول بهداشت در مورد چشم یا عمل های پیرامون آن از اهمیت خاصی برخوردار است. در کاشت مژه به علت استفاده از برخی وسایل و ابزار احتمال بروز آلودگی و عفونت زیاد است .
لذا اولین نکته در اصول بهداشتی تحقیق پیرامون کلینیک های زیبایی داشتن مجوزهای لازم ، داشتن مدارک از آموزش متخصصان آن مرکز و کسب اطمینان از اعتبار آن ها می باشد. سپس باید دقت داشت که متخصص مربوطه علی الخصوص در کاشت دائم از ابزار استریل استفاده نموده احتمال عفونت کم شود
از دیگر مسائل این است که مواد لازم کاشت باید مرغوب و درجه یک باشد و با دقت و ظرافت مژه های اکستنشن شده در محل خود قرار گیرند . چسب مژه هم ممکن است آلوده باشد و باید از سالم بودن آن اطمینان حاصل کرده و اما پس از انجام کاشت مژه ، باید شست و شو به نحو صحیح انجام شود و از شوینده های خیلی قوی استفاده نشود . اما تمیز نگه داشتن مژه ها پس از عمل مهمترین مساله می باشد که رعایت آن کاشت موفق و بهداشتی مژه را تضمین می کند.
بیشتر بخوانید:
کاشت ابرو
عوارض کاشت ابرو
اکستنشن مژه علی رغم آنکه فرآیند خیلی پیچیده ای ندارد اما حساسیت ها و توجهات ویژه ای می طلبد. جهت حصول اطمینان از این مسائل افراد می بایست به کلینیک های دارای مجوز و مراکز معتبر مراجعه نماید.
مواد و ابزارآلاتی که در فرآیند اکستنشن مژه استفاده می شود و باید استانداردهای لازم را داشته باشد. می توان گفت مهمترین ابزار و مواد لازم برای کاشت مژه، چسب مژه و خود مژه می باشد. هرچند سایر ابزار و لوازم در نحوه انجام و ماندگاری کاشت ابرو تاثیر دارند امام اهمیت خاص این دو قلم را نمی شود انکار کرد و به سادگی از کنار آن عبور نمود.
در مورد چسب مو باید دقت داشت که چسب مورد استفاده موجب بروز حساسیت نشود، چشم هم به چسب حساسیت نشان ندهد و نیز چسب دارای مواد شیمیایی مضر نباشد. برخی مژه های اکستنشن از ابریشم، برخی از جنس فیبر و برخی از جنس پلاستیک هستند که از انواع مژه است و باید برای هر یک چسب مناسب همان جنس استفاده شود.
از جمله چسب های قوی و مرغوب برند بلینک اولترا پلاس باندینگ است که ساخت کشور کره جنوبی بوده و از خصوصیات آن این است که سریع خشک می شود و حتما باید توسط متخصص استفاده شود. برند اولترا پلاس چسب بسیار قوی دارد و هر مژه ای را به خوبی می چسباند. برند رولیشن سیگنچر مخصوص پوست و چشم های حساس ساخته شده است. برند چسب مژه مکس هم دارای ماندگاری بالا می باشد.
در کنار بحث برند چسب و نوع جنس مژه، اعتبار برند سایر ابزار مورد استفاده مانند دستگاه فرکن و انواه ریمل های نیمه دائمی باید مورد توجه باشد و از طریق مشورت با متخصص و استفاده از تجربیات ایشان، برند مناسب را انتخاب کرد.
امروزه به علت سادگی عملیات کاشت مژه بالاخص زمانی که فرد می خواهد از خدمات کاشت موقت یا اکستنشن استفاده کند، مراکز کاشت مژه بسیار گسترش یافته است به طوری که در آرایشگاه ها و سالن های زیبایی هم این کار انجام می شود. کاشت مژه به عنوان یک حرفه، تخصص ویژه خود را می طلبد.
هر چند ممکن است افراد به علت هزینه های امر رو به مراکز کم اعتبار و بعضا نامعتبر رو بیاورند. اما باید توجه داشت این اقدام عواقب مشخصی دارد که از جمله آن عمر کوتاه مژه کاشته شده می باشد. در مورد کاشت دائم مژه به علت پیچیدگی بیشتر و نیاز به تجهیزات تخصصی و به روز حتما باید فرد به مراکز معتبر که از مراجع ذیصلاح مجوزهای لازم را دریافت نموده اند مراجعه نماید. زیرا تنها در این مراکز پزشکان، مشاوران و متخصصان گرد هم آمده اند.
البته در مورد کلینیک ها نیز فرد باید تحقیقات لازم را به عمل بیاورد و حتی المقدور رزومه کاری پزشکان فعال مرکز را بررسی نموده و با مشورت و آگاهی مرکز مورد نظر را برای کاشت دائم یا اکستنشن مژه انتخاب نماید. از دیگر موارد مهم در انتخاب مرکز کاشت مژه ارائه خدمات مناسب پس از انجام عمل می باشد که هم شامل خدمات درمانی احتمالی می باشد، هم شامل مشاوره با بیمار می باشد تا فرد دوران نقاهت را به سلامت طی نماید و تا حد ممکن از مشکلات جانبی کار مانند ورم چشم ها یا عفونت در آن ناحیه جلوگیری شود.
در صورت دقت در انتخاب درست کلینیک زیبایی، فرد می تواند از بابت استفاده از مواد و ابزار معتبر و مرغوب نیز آسوده خاطر باشد. در مورد انتخاب مرکز کاشت مژه یک نکته شاخص دیگر هم وجود دارد که فرد نباید اسیر تبلیغات شبکه ها و رسانه ها شود و باید سعی کند خودش تحقیقات لازم را انجام دهد و در این راه از تجربیات موفق دیگران هم استفاده نماید.