ترمیم مو با کراتین گیاهی به روشی می گویند که مناسب افرادی است که از کم پشت شدن موهای خود گلایه دارند.در این روش به جای کاشت مو در سطح پوست سر فرد آنها روی یک شبکه غیر قابل تشخیص و کاملا مشابه پوست سر کاشته میشوند و سپس توسط کراتین های گیاهی که فاقد مواد سرطان زا هستند و مضر نیستند و آسیبی به پوست نمی رسانند روی سر فرد فیکس میشوند.
در واقع خاصیت چسبندگی کراتین های گیاهی است که سبب چسبیدن صفحه مشبک مو بر روی سر فرد می شود. در این نوع ترمیم مو، موها هیچ رشدی نخواهند داشت و در همان اندازه اولیه که کاشته شده اند باقی میمانند و همچنین برای پیوند مو از بانک استفاده نمیشود . با استفاده از این ترمیم مو دو الی سه سال موها وضعیت خوبی خواهند داشت.
لازم به ذکر است که برای ماندگاری این روش لازم است که هر دو هفته یکبار یک ترمیم آسان روی سطح مو انجام شود. در این روش چون روی پوست سر کار نمی شود و بدون جراحی و بخیه انجام میشود لذا بعد از ترمیم مو نیاز به استراحت و مراقبت نمی باشد و کلیه فعالیتهای روزمره حتی حمام کردن و رفتن به استخر نیز قابل انجام باشد.
امروزه برای استحکام بخشیدن به مو و جلوگیری از آسیب به ساختار مو تحت فشار عوامل مختلف اقدام به کراتینه کردن مو می نمایند. کراتین مورد نیاز اغلب از منابع حیوانی و یا سایر منابع طبیعی استخراج می شود. امروزه نوع صنعتی کراتین نیز تولید شده است که به صورت مایع می باشد و جایگزین کراتین های طبیعی گردیده است. در واقع لایه ای از کراتین بر روی مو قرار گرفته و توسط حرارت روی مو ثابت می شود.
کراتین به دلیل داشتن خاصیت ارتجاعی و استحکام باعث تقویت ساختار مو شده و موهای آسیب دیده و خشک را درمان می کند. کراتین های گیاهی در ترمیم مو در مرحله فیکس کردن پروتز بر روی سر فرد به کار برده می شوند. کراتین های گیاهی خاصیت چسبندگی بالایی دارند که به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی از بین نمی روند ولی به مرور زمان خاصیت چسبندگی خود را از دست میدهند و این خاصیت آنها تا بیست روز دوام دارد به همین خاطر باید هر بیست روز یک بار در روش ترمیم مو، فیکس کردن پروتز مجددا انجام گردد.
کراتین یک پروتئین است که به طور طبیعی در موها وجود دارد و باعث صاف شدن و درخشندگی موها می گردد. در افرادی که موهای فر یا وز دارند این پروتئین به میزان کافی جهت نرم کردن ساختمان مو وجود ندارد.
کراتینه کردن مو عمدتاً با جایگزین کردن محتوای کراتین مو عمل می کند و می تواند موهای فر را صاف و نرم کرده و آنها را به مدت چند ماه به براق و بدون پیچش نگه دارد . این درمان که امروزه در بسیاری از آرایشگاه ها و سالن ها توصیه می شود ممکن است انجام آن تا یک سال طول بکشد و اغلب هم پر هزینه است.
در آرایشگاه ها برای صاف کردن موهای وز اغلب روش کراتینه کردن را پیشنهاد میدهند اما به دلیل استفاده از کراتین صنعتی این روش پیشنهاد نمیشود. در این نوع کراتین ماده ای به نام فرمالدهید وجود دارد که این ماده یک ماده سرطان زا می باشد و در معروف ترین مایع کراتینه که ساخت برزیل می باشد باز هم مقادیری از فرمالدهید موجود است.
با کراتینه کردن برای مدت پانزده روز موهای صاف و براق ایجاد میشود ولی بعد از گذشت این مدت زمان مجددا بافت مو دچار تغییر شده و موها خشک و شکننده خواهند شد.عموما این اشتباه در میان مردم رایج است که کراتینه کردن باعث صاف شدن کامل میشود و این در حالی است که چنین برداشتی اشتباه می باشد و فقط کراتینه کردن آسیبهای مو را برطرف کرده و باعث کاهش وز آن ها می گردد و هیچگاه تاثیر مستقیم در صاف شدن مو ها ندارد.
برای این کار آرایشگر یک محصول صاف کننده کراتینه مو را در موهای فرد مورد استفاده قرار داده و سپس از گرمای یک اتو مو برای مهر و موم شدن آن بر روی موها استفاده می کند . این فرآیند بسته به بلندی موهای فر در حدود ۹۰ دقیقه یا بیشتر طول می کشد. کراتین لازم جهت این امر از منابع حیوانی یا سایر منابع طبیعی تأمین میشود. البته کراتین های مصنوعی دیگری نیز در بازار وجود دارد که از مواد مصنوعی ساخته می شود. نتایج درمان های کراتینه مو بین استفاده کنندگان کاملاً متفاوت است .
در بعضی ها همان انتظاری را که از قبل دارند برآورده میشود و ماه ها موهایشان صاف و لخت باقی می ماند ولی در بعضی دیگر رضایتمندی کمتر است و بعد از چند هفته موها به حالت اولیه خود بازمی گردد. کراتینه کردن مو معمولاً برای عده ای توصیه می شود که موهای بسیار وز آن ها اصلا قابل شانه شدن نیست و یا افرادی که موهای آنها در اثر رنگ کردن متعدد و استفاده از مواد شیمیایی مختلف، اتو و سشوار کشیدن و سایر عوامل بسیار خشک و آسیب دیده شده است.
بوتاکس مو و کراتین دو درمان متفاوت برای مو هستند که هر دو مدعی اند موهای سالم ، زیبا و درخشنده به فرد می بخشند .هر دوی این درمانها وزی مو را که یکی از دغدغههای مهم زنان امروزی است برطرف میکنند . این دو درمان هم چنین تاثیری شگرف و چشمگیر در کاهش زمان صاف کردن با سشوار زدن مو دارند. با این حال کراتین دارای اثر صاف کنندگی بیشتری است.
این بدان معناست که حتی موهای بسیار مجعد قابلیت صاف و یکدست شدن را با کراتین دارند. اما بوتاکس مو بیشتر امکان بازسازی و جوانسازی مو را فراهم میکند.بوتاکس مو، هم مو را صاف و یکدست میکند اما چنانچه موها فرفری باشند ممکن است این درمان به طور کامل مو را صاف نکند . شاید بوتاکس مو فرفری را کاملا صاف نکند اما آن را تبدیل به موی مجعدی میکند که می تواند زیبا باشد.
یکی از تفاوتهای بین بوتاکس مو و کراتینه مو این است که کراتینه تنها روشی جهت صاف شدن موهاست و برای موهای بسیار آسیب دیده توصیه نمی شود در حالی که بوتاکس مو درمانی است که باعث ترمیم و بازسازی مو نیز می شود و موهای آسیب دیده با این روش سلامت و درخشندگی خود را باز می یابد.
بوتاکسمو یک درمان مویی است که ادعا می کند به حذف وزی مو کمک می کند.درمان ضد پیری مویک درمان شیمیایی نیست بلکه یک درمان نرم کنندگی عمیق است که به بازسازی موی فرد کمک میکند که این کار با استفاده از مواد اولیهای مثل پروتئینها، آمینو اسیدها، ویتامینها و لیپیدها انجام می گردد. در اصل مو باید بازسازی شود و هرگونه شکاف در الیاف مو را پر کند و آن را ابریشمی، براق و زیباتر جلوه دهد.
در بوتاکس های خوب ادعا میشود که ترکیباتی انحصاری از موادی مانند روغن خاویار،بونت ال پپتید، ویتامین بی ۵ و ویتامین E استفاده می کنند. بوتاکس در درمان مواردی مانند موخوره، موهای کم پشت و کدر ، موهای آسیب دیده و موهای وز به کار برده می شود. بوتاکس مو برخلاف سایر روش های آبرسانی مو، مو را از ریشه تا نوک مرطوب می کند و می تواند خشکی موها که معمولا در اثر استفاده مرتب سشوار ایجاد می شود، ترمیم نماید. بوتاکس به وسیله یک آمپول انجام می شود که این آمپول قابل خریداری است و میتواند در آرایشگاه یا خانه استفاده گردد.
گاهی اوقات برای جلوگیری از عوارض کراتینه کردن در آرایشگاه ها ک توسط کراتین های مصنوعی انجام می شود، می توان با مواد طبیعی که در منزل موجود است ماسک موی طبیعی برای کراتینه کردن و ویتامینه کردن مو در منزل ساخت. برخی از این ماسک ها عبارتند از: کراتینه طبیعی مو با ماسک تخم مرغ ، عسل و روغن زیتون که روغن زیتون بهترین ماده برای رشد و سلامت مو است.
استفاده از روغن زیتون در موهای خشک مانند یک معجزه عمل میکند و رطوبتی که ایجاد می کند جنس مو را لطیف تر و پوست سر را محکم تر می کند. ماسک موی ترکیبی روغن زیتون و تخم مرغ و عسل روشی برای از بین بردن خشکی و زبری مو است . از دیگر ماسک های خانگی مو برای کراتینه کردن، ماسک تخم مرغ و ماست است که یکی از بهترین ماسک ها برای موهای آسیب دیده و یا تقویت کننده فوق العاده برای انواع جنس مو میباشد.
پروتئین موجود در تخم مرغ و نیز چربی طبیعی موجود در ماست که مهمترین آن اسید لاکتیک است یک تقویت کننده قوی برای مو به حساب می آیند که رشد مو را به حداکثر می رسانند. این ماسک همچنین یکی از بهترین نرم کننده های مو برای موهای رنگ شده و آسیب دیده می تواند باشد از کراتینه طبیعی مو بهتر است در طولانی مدت استفاده شود تا بتوان از تأثیرات بسیار آن بهرهمند شد .مدت زمان ماندن مواد روی سر در این ماسک ها با هم متفاوت است ولی در اکثر آنها باید حداقل ۲۰ دقیقه بر روی مو قرار داشته باشند.
ترمیم مو با ماسک سس مایونز امروزه بسیار مورد استفاده قرار میگیرد .سس مایونز یکی از درمانهای است که مخصوصا برای موهای خشک و شکننده استفاده میشود . معمولاً خشکی و شکنندگی موها دو علت اصلی دارد یا به خاطر کمبود ویتامین و مواد مغذی است و یا به علت استفاده مداوم از رنگ کننده و مواد شیمیایی است که با مصرف سس مایونز شاهد نرمی و درخشندگی مو خواهید بود.
سس مایونز پر از روغن هایی است که برای رشد و ترمیم مو بسیار خوب هستند و نه تنها باعث مرطوب تر شدن موها میشوند بلکه برای افرادی که موهای زبر، خشک، آسیب دیده و مجعد دارند می توانند ساقه مو های خود را به سس مایونز آغشته کنند و سپس آنها را با کلاه مخصوص رنگ حدود ۲ تا ۳ ساعت بپوشانند و در نهایت هم با شامپویی ملایم آن را آبکشی نمایند. سس مایونز حاوی تخم مرغ و روغن و سرکه است که سه عامل مهم برای مو بوده و میتواند یک نرم کننده عالی برای موهای زبر و خشن باشد.
ترمیم مو و تقویت مو دو واژه بسیار نزدیک به یکدیگر هستند اما در واقع روش های انجام آنها تفاوتهایی با یکدیگر دارد. در ترمیم مو، موهایی که به طور طبیعی یا مصنوعی تهیه می شوند جایگزین موهایی که ریزش کردند ،می شود که روشی بدون نیاز به جراحی می باشد. ترمیم مو به روش های زیادی انجام می شود که گاهی برخی روشهای تقویت مو را نیز جز روش های ترمیم مو در نظر می گیرند مثلا روش تقویت مو prp را گاهی در روش های ترمیم مو ذکر میکنند.
از جمله روشهای ترمیم مو میتوان به اچ آر تی، اچ آر پی و اچ آر اس اشاره نمود که در تمامی این روش ها پروتز مو بر روی سر فرد قرار داده می شود و با موهای طبیعی خود فرد کاری ندارند اما در روشهای تقویت مو فولیکولهای مو و موهای ضعیف تقویت میشود.