زنان باردار و همسرشان اغلب نگران این هستند که آیا داشتن روابط جنسی در طول بارداری سالم است یا نه. آیا این کار منجر به سقط جنین میشود؟ آیا به بچه متولد نشده آسیب میرساند؟ آیا حالتهای جنسی وجود دارد که باید از آنها اجتناب نمود؟ اینجا اطلاعاتی وجود دارد که شما بدنبال ان هستید.
رابطه جنسی یک بخش طبیعی و عادی از بارداریست – اگر شما بارداری عادی دارید. تحرکات نفوذ و مقاربت به نوزاد آزار نمیرساند، زیرا بوسیله شکم و دیواره های ماهیچه ای رحم مراقبت میشود. همچنین بچه شما در کیسه آب آمنیوتیکی آرام و نرم قرار گرفته است.
انقباضات در زمان ارگاسم مشابه انقباضات زایمان نیست. اما همچنان، برای احتیاط عمومی، برخی از پزشکان توصیه میکنند که از داشتن مقاربت جنسی در هفته های آخر بارداری اجتناب نمایید. اعتقاد بر اینست که هورمونهای موجود در منی که پروستاگلاندین نامیده میشوند میتواند انقباضات ناحیه را تحریک نمایند. یک استثناء ممکن است برای زنانی که زایمان دیروقت دارند و میخواهند القای زایمان انجام دهند. بسیاری از پزشکان اعتقاد دارند که پروستاگلاندین موجود در منی میتواند منجر القای زایمان در زایمان زودرس شوند همچنانکه ژل مورد استفاده برای کامل شدن دهانه رحم و انجام زایمان نیز دارای پروستاگلاندین میباشد. اما دیگر پزشکان اعتقاد دارند که رابطه بین زایمان و منی فقط در حد تئوری است و داشتن رابطه جنسی منجر به زایمان نمی شود.
مانند ارگاسم، انقباضاتی انها مانند انقباضات زایمان هستند. بنابراین مشکلی وجود ندارد.
ممکن است که پزشک شما از شما بخواهد که در صورت داشتن هریک از انواع بارداری پر ریسک که در زیر آمده از رابطه جنسی اجتناب نمایید:
اگر پزشک شما گفته که رابطه جنسی نداشته باشید، بخاطر داشته باشید که میتواند هرچیزی که موجب ارگاسم یا تحریک جنسی میشود را نیز شامل میشود، نه فقط مقاربت.
تجربیات زنان در بارداری متفاوت است – مانند اینکه نسبت به رابطه جنسی چه احساسی دارد. برای خیلی ها میل جنسی فروکش میکند. برخی دیگر در زمان بارداری بیتشر میل جنسی داشته و بیشتر تحریک میشوند.
در طول بارداری، همچنانکه بدن شما تغییر میکند، آمدن و رفتن میل جنسی عادی است. ممکن است که شما بخاطر شکم بزرگتان احساس خجالت کنید یا بدلیل بزرگ شدن سینه هایتان میل جنسی بیشتری داشته باشید.
به شریک خود بگویید که چه حسی دارید و چه چیزی کارگشاست. بهتر است که شما با شرایط و حالتهای مختلف تمرین کنید، بویژه قبل از بارداری تا حالتی که در ان بهتر تحریک میشوید و یا راحتی بیشتری دارید را بیابید.
پس از چهارمین ماه بارداری از صاف خوابیدن به پشت جهت انجام روابط جنسی اجتناب نمایید. با این روش شما میتوانید از انقباض رگهای اصلی خونی که بوسیله وزن بچه در حال رشد ایجاد میشود، جلوگیری نمایید.
یک راه دیگر برای راحتی بیشتر در روابط جنسی اینست که در نار هم و به پهلو بخوابید. یا اینکه شما سعی کنید که در موقعیت بالا باشید.
مانند همیشه، اگر شما کاملا از سابقه جنسی شریک خود اطلاع ندارید حتما از condoms استفاده نمایید. بارداری شما را از آلودگی های منتقله از طریق روابط جنسی مصون نگاه نمیدارد – مانند اچ آی وی، هرپس ، زگیل تناسلی یا کلامیدیا – که این آلودگی ها میتوانند بچه شما را آلوده کنند.
شش هفته پس از زایمان دوره پس از زایمان نامیده میشود. احتمالا داشتن رابطه جنسی در این دوران آخرین چیزی باشد که شما به آن فکر میکنید. دلایلی که موجب میشود میل جنسی شما کاهش یابد عبارتند از:
پس از هرگونه برش در بدن که کاملا درمان شده باشد و شما احساس کنید که بافتهای ظریفvagina شما بهبود یابد، مقاربت جنسی ایمن میباشد. این بهبود معمولا هفته ها بطول می انجامد. شما میتوانید از دکتر خود توصیه های مورد نیاز را بگیرید. برحی پزشکان میگویند که حداقل ۶ هفته پس از زایمان برای انجام روابط جنسی صبر نمایید. آماده بودن از نظر عاطفی، فیزیکی و آرامش داشتن اندازه آن اهمیت دارد.
برای هر دو اینها هم شما و هم شریک شما، صبر بسیار مفید است. مواجه شدن با حقیقت و استرسهای پدر و مادر شدن، میتواند زندگی جنسی یک زوج را تا یکسال تحت الشعع قرار دهد تا به سطح نرمال قبلی برسد.
ترجمه شده از: webmd.com