برای کاهش آلوده شدن به آلودگی های منتقله از راه روابط جنسی (STI) باید مراقبت بعمل آورید. همچنین شما میتوانید ریسک انتقال یک بیماری مقاربتی به شریک جنسی خود را کاهش دهید.
تا زمانیکه برای داشتن رابطه جنسی از نظر فیزیکی و روانی آماده شوید، فعالیتهای جنسی خود را به تاخیر بیاندازید. نزدیک دو سوم بیماری های مقاربتی در افراد جوانتر از ۲۵ سال رخ میدهد. نوجوانانی که از نظر جنسی فعال میباشند، ریسک بالایی برای بیماری های مقاربتی دارند زیرا آنها بدفعات روابط جنسی محافظت نشده و شرکای جنسی متعددی دارند.تغییرات بیولوژیکی در طول دوران نوجوانی نیز ریسک ابتلا به بیماری های مقاربتی را افزایش میدهد.
اطمینان حاصل کنید که ایمنی شما به روز شده است. شما میتوانید جهت مصون ماندن از اۀودگیها از واکسنهای هپاتیت A، B و HPV استفاده نمایید.
واکسنهای Cervarix و Gardasil شما را در برابر دو گونه ویروس پاپیلومای انسانس (HPV) که منجر به سرطان دهانه رحم میشود محافظت مینماید. همچنین Gardasil نیز در برابر دوگونه HPV که زگیل تناسلی را بوجود می آورد، شما را محافظت مینماید.
بیماری های مقاربتی یک مشکل جهانی شده اند. انجام روابط جنسی ایمن با تمام شریکهای جنسی، بسیار با اهمیت میباشد بویژه اگر شما رفتار جنسی پرخطر داشته باشید.
بسیار مهم است که زنان بارداری که ریسک بالای بیماری مقاربتی دارند رفتارهای جنسی ایمنی را تجربه نمایند زیرا بیماری مقاربتی میتواند بر روی بچه آنها اثر گذارد (جنین). ممکن است که یک بیماری مقاربتی زندگی بچه شما را بخطر بیاندازدو موجب شود مشکلات طولانی مدت و یا ناتوانی در فرزند شما بوجد آید.
پیشگیری از بیماری های مقاربتی بسیار راحت تر از درمان آن است.
در یک زمان بیشتر از یک شریک جنسی نداشته باشید. اگر شما چندین شریک جنسی در یک زمان داشته باشید، ریسک بیماری های مقاربتی در شما افزایش میابد.
برخی از بیماری های مقاربتی میتوانند از طریق ارتباط جنسی دهانی و یا مقعدی منتشر شوند.
از مقاربتهای جنسی برای جلوگیری از در معرض بیماری های مقاربتی قرار گرفتن اجتناب نمایید.
کاندوم میتواند شما را در برابر بیماری های مقاربتی محافظت نماید. حتی اگر شما بوسیله قرص های ضدبارداری یا دیگر روشها در مقابل بارداری محافظت شده اید، از کاندوم برای محافظت از بیماری های مقاربتی استفاده نمایید.
استفاده از کاندوم میتواند ریسک آلودگی با بسیاری از بیماری های مقاربتی را کاهش دهد، بویژه اگر آنها بطور مرتب و صحیح مورد استفاده قرار گرفته باشند. کاندوم ها باید قبل از شروع هرگونه تماس یا فعالیت جنسی استفاده شوند. تا زمانیکه مطمین نشده اید که شریک جدید شما یک بیماری های مقاربتی ندارد، از کاندوم استفاده نمایید.
حتی اگر شما از دیگر روشهای کنترل بارداری استفاده مینمایید، ممکن است که دوست داشته باشید از کاندوم برای کاهش آلودگی با یک بیماری های مقاربتی استفاده نمایید. کاندوم های زنانه برای زنانی که شریک آنها تمایلی به استفاده از کاندوم را ندارد مناسب میباشد.
کاندوم ها نمی توانند از تماس بین پوست و زخم در ناحیه تناسلی جلوگیری نمایند، بنابراین امکان انتشار آنها در تماسهای این ناحیه وجود دارد. ارزیابی هر نشانه و علامتی در ناحیه تناسلی بسیار با اهمیت است.
موانع دهانی مانند آنچه در دندانپزشکی استفاده میشود، را میتوان برای کاهش انتشار آلودگی در طول فعالیت جنسی دهانی استفاده نمود. شما میتوانید در رابطه با این موضوع با پزشک دهان و دندان خود صحبت نمایید.
اگر شما زن هستید از دوش واژن پرهیز نمایید زیرا تعادل طبیعی ارگانیزمها در ان منطقه را بهم زده و موجب افزایش ریسک آلودگی با یک بیماری های مقاربتی میشود.
اغلب اسپرم کش ها حاوی ماده شیمیایی بنام nonoxynol-9 یا (N9) میباشند. اداره غذا و دارو امریکا (FDA) هشدار داده است که N9 موجود در اسپرم کشها و قرص های ضدبارداری واژینال مکن است که داخل واژینال و واژن را آسیب برسانند. این عمل موجب افزایش ریسک دریافت HIV از شریک آلوده میشود.
بنابراین اگرچه، استفاده از اسپرم کش در یک کاندوم برای کنترل بارداری بسیار موثر است اما استفاده از یک اسپرم کش ممکن است که ریسک آلودگی با HIV را افزایش دهد.
ترجمه شده از: webmd.com