کروم یک فلز می باشد که از عناصر کمیاب ضروری بدن می باشد. زیرا مقدار خیلی کمی از کروم برای سلامت بدن ضروری می باشد.
کروم برای بهبود کنترل قند خون در افرادی که پیش دیابت دارند و همچنین از دیابت نوع ۱ و۲ رنج می برند و کسانی که به خاطر مصرف استروئید ها قند خون بالا دارند موثر می باشد.
کروم برای درمان افسردگی، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، کاهش کلسترول بد، افزایش کلسترول خوب در افرادی که بتابلاکرهای قلبی را برای درمان بیماری قلبی خود استفاده می کنند، مصرف می شود.
بعضی از مردم سعی می کنند از آن برای کاهش وزن، افزایش ساختار ماهیچه ای بدن، و کاهش چربی های بدن استفاده کنند. کروم همچنین برای بهبود عملکرد ورزشی و افزایش انرژی موثر می باشد.
کروم در اواخر سال ۱۷۹۰ در فرانسه کشف شد و تا ۱۹۶۰ طول کشید تا این ماده به عنوان عنصر کمیاب و ضروری بدن شناخته شود.
اسامی دیگر به لاتین: Chromium، ChromiumAcétate de Chrome, Atomic Number 24, Chlorure Chromique, Chlorure de Chrome, Chrome, Chrome III, Chrome 3+, Chrome FTG, Chrome Facteur de Tolérance au Glucose, Chrome Trivalent, Chromic Chloride, Chromium Acetate, Chromium Chloride, Chromium Nicotinate, Chromium Picolinate, Chromium Polynicotinate, Chromium Proteinate, Chromium Trichloride, Chromium Tripicolinate, Chromium III, Chromium III Picolinate, Chromium 3+, Cr III, Cr3+, Cromo, Glucose Tolerance Factor-Cr, GTF, GTF Chromium, GTF-Cr, Kali Bichromicum, Nicotinate de Chrome, Numéro Atomique 24, Picolinate de Chrome, Picolinate de Chrome III, Polynicotinate de Chrome, Potassium Bichromate, Protéinate de Chrome, Trichlorure de Chrome, Tripicolinate de Chrome, Trivalent Chromium, Cr.
کروم به همان روشی که انسولین در بدن عمل می کند کمک می کند که سطح قند خون در سطح نرمال باقی بماند.
مصرف دوزهای بالای کروم ممکن است موثرتر باشد و اثربخشی سریعتری داشته باشد. مصرف دوزهای بالاتر کروم همچنین باعث کاهش کلسترول و تری گلیسرید در بعضی از افراد می شود.
تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف پیکولینات کروم همان اثر را در افرادی که دیابت نوع ۱ دارند و همچنین افرادی که در نتیجه درمان با استروئید ها دچار دیابت شده اند می گذارد.
با این حال، محققین با دقت کامل در حال تحقیق هستند تا بتوانند اثر کروم را برای درمان بیماری دیابت نشان دهند. مصرف کروم نمی تواند به همه افراد، در درمان دیابت کمک کند. بعضی از محققین فکر می کنند که مصرف کروم تنها برای اشخاصی که سطح کروم خون آنها پایین می باشد موثر است. سطح خونی کروم می تواند در افراد دیابتی زیر سطح نرمال باشد.
شواهد و مدارک بیشتری برای اثبات اثر بخشی کروم در موارد بالا نیاز است.
مصرف روزانه ی حداکثر تا ۱۰۰۰ میکروگرم کروم به مدت حداکثر تا ۶ ماه برای اغلب بزرگسالان احتمالا بدون خطر و بدون عوارض جانبی می باشد. مصرف آن در دوره های طولانی تر هم برای بیشتر بزرگسالان احتمالا بدون عوارض می باشد. بعضی از مردم عوارض جانبی مثل تحریکات پوستی، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، تغییر حالت های روحی و روانی، اختلال تفکر و قضاوت و عدم هماهنگی را در بدن تجربه کرده اند. مصرف دوزهای بالا عوارض جانبی جدی تری مثل اختلالات خونی و تخریب کبد و کلیه و … را به همراه دارد. هنوز با اطمینان مشخص نشده است که دلیل واقعی این عوارض جانبی ناشی از مصرف کروم می باشد یا نه؟
در کودکان، مصرف آن احتمالا بدون خطر می باشد اگر به میزان مصرف مناسب (AI) استفاده شود و از این حد تجاوز نکند. مصرف کروم در مقادیر بالاتر نیز ممکن است بی خطر باشد.
بارداری و شیردهی: مصرف کروم در زنان باردار و شیرده احتمالا بدون خطر می باشد، در صورتی که برابر با میزان مصرف مناسب (AI) و یا حتی کمتر از آن استفاده شود. مصرف دوزهای بالاتر هم در این دوران ممکن است بی خطر باشد. با این حال زنان باردار نباید مکمل های کروم را در دوران بارداری و شیردهی مصرف کنند مگر اینکه پزشک و مشاور پزشکی مصرف این مکمل ها را تجویز کرده باشد.
بیماری های کلیوی: حداقل سه گزارش وجود دارد که نشان می دهد که استفاده از پیکولینات کروم باعث تخریب بافتی در ناحیه کلیه شده است. بنابراین در صورتی که قبلا بیماری های کلیوی داشته اید از مصرف مکمل های کروم خودداری فرمایید.
بیماری های کبد: حداقل سه گزارش وجود دارد که نشان می دهد که استفاده از پیکولینات کروم باعث تخریب بافتی در ناحیه کبد شده است. بنابراین در صورتی که قبلا بیماری های کبدی داشته اید از مصرف مکمل های کروم خودداری فرمایید.
دیابت: مصرف کروم اگر همراه با داروهای دیابت باشد ممکن است قند خون را به شدت پایین بیاورد. اگر شما دیابت دارید کروم را با دقت فراوان مصرف نمایید و در فواصل نزدیک، قند خون خود را چک کنید. تنظیم دوز مصرفی داروهای دیابت مهم می باشد.
حساسیت به کروم یا تماس با چرم: مصرف مکمل های آن ممکن است باعث ایجاد واکنش های آلرژیک در افرادی که حساسیت به کروم یا تماس با چرم دارند، شود. علائم این نوع حساسیت شامل قرمزی، تورم، و پوسته پوسته شدن پوست بدن می باشد.
حالت های رفتاری و روانی مثل افسردگی، استرس و شیزوفرنی: کروم بر روی واکنش های شیمیای مغز اثر می گذارد و بعضی از حالت های رفتاری و روحی را بدتر می کند. بنابراین اگر هر کدام از بیماری ها و حالت های رفتاری بالا را دارید با دقت مکمل های کروم را مصرف نمایید. به هر تغییری در چگونگی احساس و رفتارتون دقت نمایید.
انسولین با کروم: کروم باعث کاهش قند خون می شود. انسولین نیز همان اثر را دارد. مصرف همزمان این دو ماده ممکن است باعث کاهش شدید سطح قند خون شود. دائما قند خون خود را چک نمایید. دوز انسولین مصرفی شما ممکن است نیاز به تغییر داشته باشد.
لووتیروکسین (Synthroid) با کروم: مصرف کروم با لووتیروکسین ممکن است مقدار جذب لووتیروکسین را توسط بدن کاهش دهد. این موضوع ممکن است اثر لووتیروکسین را کاهش دهد. برای جلوگیری از این تداخل، بهتر است که لووتیروکسین را ۳۰ دقیقه قبل از مصرف، و یا ۳ یا ۴ ساعت بعد از استفاده از کروم مصرف نمایید.
داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) با کروم تداخل دارویی ایجاد می کند: NSAIDs ها داروهای ضد التهابی هستند که باعث کاهش درد و تورم می شوند. NSAIDs ها ممکن است باعث افزایش سطح کروم در بدن شده در نتیجه احتمال خطر عوارض جانبی همراه با آن را افزایش دهند. از مصرف همزمان مکمل های کروم و NSAIDs ها با هم دوری کنید. بعضی از NSAIDs عبارتند از: ایبوپروفن (Advil, Motrin, Nuprin)، ایندومتاسین (Indocin)، ناپروکسن (Aleve, Anaprox, Naprelan, Naprosyn)، پیروکسیکام (Feldene )، آسپرین و …
دوزهایی مصرفی که در پایین آمده است نتیجه تحقیقات علمی است که صورت پذیرفته است.
برای دیابت نوع ۲:
حداکثر مصرف مجازی برای کروم تعیین نشده است. با این حال، میزان مصرف مناسب (AI) کروم مقادیر زیر می باشد:
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com