از آلوئه یا همان آلوئهورا دو نوع ماده، یکی ژل و دیگری لاتکس (شیرابه ای که از خراشیدن ساقه ی گیاه خارج می شود) تولید می شود که هر دو در مصارف دارویی و پزشکی کاربرد فراوان دارند. ژل آلوئهورا یک ماده ی ژل مانند شفاف است که در قسمت داخلی برگ های گیاه آلوئهورا دیده می شود. لاتکس آلوئه ورا فقط از پوست نواحی پایین درخت آلوئه ورا استخراج می شود و زرد رنگ است. بعضی از محصولات آلوئه ورا از برگ های خرد شده ی گیاه آلوئه ورا تهیه می شوند. بنابراین حاوی هم ژل و هم لاتکس آلوئه ورا هستند. آلوئه ورایی که در کتاب مقدس ذکر شده است ارتباطی با چوب های معطری که برای خوشبو کردن هوا استفاده می شده است ندارد.
داروهای آلوئه می تواند از طریق دهان و یا بر روی پوست استفاده شود. مصرف خوراکی آلوئه ورا در درمان بیماری هایی مثل آرتروز، بیماری های روده مثل زخم ها و ورم کولون، تب، خارش و التهاب و همچنین به عنوان یک تقویت کننده عمومی بدن کاربرد دارد. این ماده همچنین برای درمان زخم های معده، دیابت، آسم و درمان بعضی از عوارض جانبی ناشی از پرتو درمانی قابل استفاده می باشد.
اما بیشتر مردم ژل آلوئه ورا را به صورت موضعی، برای درمان سوختگی ها، آفتاب سوختگی، سرمازدگی بافت ها، پسوریازیس و تبخال استفاده می کنند. بعضی از مردم از ژل آلوئه ورا برای بهبود سریعتر زخم های جراحی و زخم های بستر استفاده می کنند. این کاربردهای آلوئه ورا توسط یک سری شواهد علمی تایید شده است.
به نظر می رسد، بعضی از ترکیبات شیمیایی ژل آلوئه می تواند باعث افزایش جریان خون در عروق خونی کوچک در سطح پوست شوند. به علاوه این مواد شیمیایی باعث کشته شدن باکتری ها نیز می شوند. این دو اثر، همزمان با هم، ممکن است باعث تسریع بهبود زخم ها شود. ولی هنوز مطالعات کافی برای تایید این موضوع صورت نپذیرفته است و شواهد متناقصی در این زمینه وجود دارد. طی یک مطالعه ای که صورت گرفته است نشان داده شده است که ژل آلوئه ورا، در واقع بهبود زخم را به تاخیر می اندازد.
بعضی از مردم لاتکس آلوئه را به صورت خوراکی برای درمان یبوست استفاده می کنند. در موارد کمتری دیده شده است، مردم از لاتکس آلوئه ورا به صورت خوراکی، برای درمان صرع، آسم، سرماخوردگی، خونریزی، متوقف شدن چرخه های قاعدگی، ورم مخاط روده بزرگ، افسردگی، دیابت، ام اس، هموروئید، واریس، التهاب کیسه های مفصلی، آرتروز، گلوکم و دیگر بیماری های مربوط به بینایی استفاده کنند.
اما، به احتمال زیاد، “مصرف خوراکی” لاتکس آلوئه بی خطر نمی باشد. به ویژه زمانی که در دوز بالا مصرف شود. یک سری نگرانی هایی، مبنا بر اینکه احتمالا برخی از مواد شیمیایی داخل لاتکس آلوئه ورا سرطان زا باشند، وجود دارد. به علاوه، لاتکس آلوئه ورا برای کلیه ها نیز مضر می باشد و مصرف آن می تواند منجر به بیماری های کلیوی و حتی مرگ شود.
چند سال پیش، برای انجمن غذا و دارو در آمریکا (FDA) یک سری نگرانی هایی در زمینه ی استفاده ی مطمئن و بدون خطر لاتکس آلوئه ورا در ساخت بسیاری از داروهای ملین به وجود آمد. این نگرانی ها زمانی بیشتر شد که مردم یک نوعی از “تحمل دارویی” نسبت به لاتکس آلوئه ورا نشان دادند. آنها برای اثر گذاری بیشتر ملین ها مجبور شدند دوز مصرفی این داروها را افزایش دهند. که نتیجه ی آن، افزایش خطر و عوارض جانبی حاصل از این میلین ها بود. بنابراین، FDA از سازنده های داروهای ملین، که در ساخت آنها، از لاتکس آلوئه ورا استفاده می شود، درخواست کرد که اطلاعات کاملی در مورد مصرف بی خطر و ایمن این داروها، در اختیار این انجمن قرار دهد. ولی متاسفانه آنها پاسخی به این درخواست ندادند. و دلیل این پاسخ منفی، احتمالا به خاطر هزینه هایی که ممکن بود در طی این تحقیقات متحمل شوند، بود. در نبود اطلاعات کافی و کامل، مبنی بر بی خطر بودن لاتکس آلوئه ورا، FDA از سازندگان داروهای میلین در آمریکا درخواست کرد که یا فرمولاسیون داروها را تغییر دهند و یا لاتکس آلوئه ورا را از داروهای ملین حذف کنند. فرصت نهایی برای اعمال این بیانیه، ۵ نوامبر ۲۰۰۲ بود.
اسامی دیگر به لاتین: Aloe، Aloe africana, Aloe arborescens, Aloe barbadensis, Aloe Capensis, Aloe ferox, Aloe frutescens, Aloe Gel, Aloe indica, Aloe Latex, Aloe Leaf Gel, Aloe natalenis, Aloe Perfoliata, Aloe perryi, Aloe spicata, Aloe supralaevis, Aloe ucriae, Aloe Vera Barbenoids, Aloe Vera Gel, Aloe vera, Aloes, Aloès, Aloès de Curaçao, Aloès des Barbades, Aloès du Cap, Aloès Vrai, Aloès Vulgaire, Arborescens natalenis, Barbados Aloe, Burn Plant, Cape Aloe, Chritkumari, Curacao Aloe, Elephant’s Gall, Gel de la Feuille d’Aloès, Ghee-Kunwar, Ghi-Kuvar, Ghrita-Kumari, Gvar Patha, Hsiang-Dan, Indian Aloe, Jafarabad Aloe, Kanya, Kidachi Aloe, Kumari, Latex d’Aloès, Lily of the Desert, Lu-Hui, Miracle Plant, Plant of Immortality, Plante de l’Immortalité, Plante de la Peau, Plante de Premiers Secours, Plante Miracle, Plantes des Brûlures, Sábila.
اسامی دیگر: چادُروار، صبر سقوطری، صبر، صبر کموار، صبر زرد، ازوال، ازوادزرد خزانه، مقر، ایلوا، صبارا، آلوئه کوراسائو، آلوئه هندی، آلوئه بارباد، الوا، صباره، برمس، سولع، مقرا، چادروا و صعدنا
قسمت های کاربردی آلوئه ژل و لاتکس آن هستند. ژل آن از سلولهای مرکزی درون برگ آلوئه ورا به دست می آید و لاتکس از سلولهای زیرین پوست برگ آلوئه ورا تهیه می شود.
ژل آلوئه احتمالا در درمان بیماری پوستی پسوریازیس موثر است و تغییراتی را در پوست ایجاد می کند.
به نظر می رسد آلوئه ورا در تسریع بهبود زخم ها از طریق افزایش گردش خون و جلوگیری از مرگ سلولی در ناحیه زخم موثر می باشد.
ژل های آلوئه وارا همچنین خواص ضد باکتری و ضد قارچی دارند.
لاتکس آلوئه ورا حاوی موادی است که به عنوان ملین عمل می کند.
تحقیقات بیشتری برای اثبات موارد بالا مورد نیاز است.
مصرف “ژل” آلوئه ، به صورت موضعی بی خطر می باشد و احتمالا مصرف خوراکی آن هم در بزرگسالان خطر جدی ندارد. گاهی ممکن است استفاده ی موضعی از ژل آلوئه ورا باعث سوزش و خارش پوست شود.
مصرف “لاتکس” آلوئه در هر دوزی احتمالا بی خطر نمی باشد و حتی مصرف آن در دوزهای بالا خطرناک نیز می باشد. لاتکس آلوئه ورا می تواند عوارض جانبی مثل درد و انقباض های معده ایجاد کند. استفاده طولانی مدت از لاتکس آلوئه ورا، به مقدار زیاد، می تواند باعث اسهال، مشکلات کلیوی، دیده شدن خون در ادرار، کاهش پتاسیم، ضعف ماهیچه ای، کاهش وزن، و بی نظمی های ضربان قلب شود. مصرف یک گرم از لاتکس آلوئه ورا در هر روز به مدت چند روز می تواند باعث مرگ شود.
یک سری گزارشاتی مبنا بر مشکلات کبدی، در بعضی از افرادی که از عصاره برگ آلوئه ورا استفاده می کنند دیده شده است. با این حال این عارضه جانبی رایج نمی باشد. این ایده وجود دارد که این عارضه فقط در افرادی که حساسیت بالایی نسبت به آلوئه ورا دارند دیده می شود.
در دوران بارداری و شیر دهی: مصرف “خوراکی آلوئه” چه به صورت ژل و چه لاتکس، بدون خطر نمی باشد. یک گزارشی وجود دارد حاکی از اینکه آلوئه ورا باعث سقط جنین می شود. مصرف آلوئه ورا همچنین می تواند باعث ایجاد نقص های هنگام تولد (مادرزادی) شود. اگر شما باردار و یا در دوران شیردهی هستید از مصرف “خوراکی” آلوئه جدا خودداری کنید.
کودکان: مصرف خوراکی آلوئه احتمالا برای کودکان خطرناک می باشد. مصرف آلوئه ورا به صورت خوراکی برای کودکان زیر ۱۲ سال ممکن است دردها و انقباضات شکمی و اسهال به همراه داشته باشد.
دیابت: مصرف آن در بیماران دیابتی باعث کاهش قند خون می شود. در صورتی که دیابت دارید و آلوئه ورا را به صورت خوراکی مصرف می کنید حتما سطح قند خون خود را بعد از مصرف، سریعا و مرتبا چک کنید.
بیماری هایی که روده در آن درگیر هستند مثل التهاب روده و بیماری کورن (التهاب دیواره روده کوچک) و یا انسداد روده: اگر شما هر کدام از شرایط ذکر شده را دارید از مصرف لاتکس آلوئه ورا خودداری فرمایید. لاتکس آلوئه ورا یک محرک روده است. لازم به یادآوری است که محصولاتی که از کل برگ آلوئه ورا ساخته می شود دارای مقداری از لاتکس آلوئه ورا می باشد.
هموروئید: اگر از هموروئید رنج می برید جداً از مصرف لاتکس آلوئه ورا خودداری کنید. مصرف آن می تواند شرایط را بدتر کند.
مشکلات کلیوی: مصرف دوز بالای لاتکس آلوئه ورا باعث نارسایی کلیوی می شود.
جراحی: بر روی قند خون تاثیر دارد و می تواند باعث اختلال در کنترل قند خون، در حین جراحی و بعد از آن شود. درنیتجه از مصرف آلوئه ورا، حداقل دو هفته قبل از زمان جراحی خودداری شود.
وقتی که لاتکس آلوئه ورا به صورت خوراکی مصرف می شود به عنوان یک نوع ملین محرک شناخته می شود. ملین های محرک در بدن باعث کاهش سطح پتاسیم بدن می شوند. کاهش سطح پتاسیم در بدن می تواند احتمال خطر عوارض جانبی ناشی از دیگوگسین (لانوکسین) را افزایش دهد.
ژل های آلوئه ورا باعث کاهش قند خون می شود. داروهای دیابت نیز برای کاهش قند خون استفاده می شوند. استفاده ی همزمان آلوئه ورا با داروهای دیابت ممکن است سطح قند خون را به شدت کاهش دهد. بنابراین دائما قند خون خود را چک کنید. شاید مجبور باشید دوز داروهای دیابت را کاهش دهید.
بعضی از داروهایی که برای دیابت استفاده می شوند عبارتند از: گلایمیپیراید (آمیرال)، گلایبراید (دیابتا، گلیناز، پرستب، میکروناز)، انسولین، پیوگلیتازون (اکتاس)، رزیگلیتازون (آواندیا)، کلرپروپامید (دیابیناس)، گلایپیزاید (گلوکوترول)، تولبوتامید (اوری ناز) و …
وقتی که لاتکس آلوئه ورا از طریق دهان وارد بدن می شود به عنوان یک ملین عمل می کند. ملین ها جذب داروهای مصرف شده را کاهش می دهند. بنابراین مصرف داروهای خوراکی و لاتکس آلوئه ورا، هم زمان با هم ، باعث کاهش اثر داروها در بدن می شود.
آلوئه ورا میزان لخته شدن خون را کاهش می دهد. سوِرفلورن به عنوان یه ماده ی بیهوشی در حین جراحی استفاده می شود. سورفلورن نیز لخته شدن خون را کم می کند. درنتیجه مصرف آلوئه ورا قبل از عمل جراحی ممکن است باعث افزایش خونریزی در حین عمل جراحی شود. بنابراین اگر عمل جراحی در پیش دارید از مصرف آلوئه ورا حداقل دو هفته قبل از عمل، خودداری فرمایید.
وقتی که لاتکس آلوئه ورا به صورت خوراکی مصرف می شود در بدن به عنوان یک ملبن محرک عمل می کند. ملین محرک سرعت حرکات روده ای را افزایش می دهد. بنابراین استفاده از لاتکس آلوئه ورا، هم زمان با دیگر داروهای ملینِ محرک، باعث افزایش چندین برابر سرعت حرکات روده ها می شود و در نتیجه کاهش آب و مواد معدنی بدن را به همراه دارد.
بعضی از ملین های محرک: بیزوکودیل (کورکتول، دال کولاکس)، کاسکارا، روغن کاستور (Purge)، سنا (Senokot) و …
وقتی که لاتکس آلوئه ورا به صورت خوراکی مصرف می شود در بدن به عنوان یک ملین محرک عمل می کند. ملین محرک سرعت حرکات روده ای را افزایش می دهد و باعث ایجاد اسهال در بعضی از افراد می شود. اسهال می تواند اثر بخشی وارفارین را افزایش داده و متعاقب آن خطر خونریزی را افزایش دهد. اگر شما وارفارین مصرف می کنید از مصرف مقدار زیاد لاتکس آلوئه ورا خودداری فرمایید.
وقتی که لاتکس آن به صورت خوراکی مصرف می شود در بدن به عنوان یک ملین محرک عمل می کند. بعضی از ملین ها باعث کاهش پتاسیم خون می شود. قرص های ادرارآور نیز باعث کاهش پتاسیم بدن می شود. بنابراین مصرف لاتکس آلوئه ورا همزمان با داروهای ادرارآور می تواند باعث کاهش شدید پتاسیم خون شود.
بعضی از داروهای ادرارآور که پتاسیم را کاهش می دهند عبارتند از: کلروتیازید (Diuril)، کلروتالیدون (Thalitone)، فورسماید (Lasix)، هیدروکلروتیازید (HCTZ, HydroDIURIL, Microzide) و …
مقدار مصرفی(دوز) که در پایین آمده است نتیجه تحقیقات علمی است که صورت پذیرفته است.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com