ما می دانید که خواب خوبی ندارید ولی نمی دانید دقیقاً علت آن چیست. ابتدا پزشک شما ، وضعیتتان را یک بررسی کلی انجام می دهد و در مورد مشکلتان با شما صحبت می کند. او سوالاتی مانند این ها از شما خواهد پرسید:
اگر از قبل یک سری مسائل مانند اختصاص دادن زمان کافی برای خواب و ایجاد یک محیط آرام و مناسب در اتاق خوابتان را رعایت کرده باشید ، پزشک احتمالاً از شما بخواهد که به آزمایشگاه اختصاصی خواب بروید و تست های بیشتری در این زمینه انجام دهید. این تست ها ممکن است یک یا دوشب طول بکشد . در آزمایشگاه خواب ، شما از طریق حسگرهایی به چند دستگاه متصل خواهید شد که وضعیت قلب ، مغز، حرکات و الگوی تنفسی شما را ثبت می کنند( هنگامی که خواب هستید) یک متخصص نتایج را بررسی می کند و تفسیر آن ها را به شما خواهد گفت.
درمان شما بستگی به نوع اختلالی دارد که شما به آن مبتلا هستید.
اولین چیزی که آن را برای درمان امتحان می کنیم ، رعایت عادات مناسب برای خواب است. برای مثال:
این ها مانند jet lag هستند که ساعت داخلی بدن به طرز صحیح کار نمی کند. پزشک شما احتمالاً درمان با نور لامپ را پیشنهاد خواهد کرد.
این روش هارا امتحان کنید:
زمانی که آپنه در خواب دارید، تنفس شما در طول خواب برای چند ثانیه به طور مختصر مختل می شود. کاهش وزن اضافه می تواند به کاستن علائم آن کمک کند. همچنین عدم استفاده از قرص های خواب آور و الکل توصیه می شود. در مورد لزوم استفاده از دستگاه CPAP (فشار مثبت مجاری هوایی به صورت ممتد) با پزشکتان مشورت کنید. برای استفاده از CPAP ، یک ماسک هنگام خواب روی صورتتان گذاشته می شودکه از طریق آن هوا به درون مجاری هوایی تان دمیده می شود وسبب بازماندن آن ها و در نتیجه افزایش کیفیت خواب شما می شود. برای تجویز و پیگیری CPAP باید به آزمایشگاه خواب مراجعه کنید. دستگاه های دیگر در این زمینه عبارتند از BiPAP که دارای دو سطح فشار هوا است و همچنین VAP که دارای فشارهوای متغیر است.
برای بعضی افراد استفاده از محافظ های دندانی و جلو آوردن فک پایین می تواند کمک کننده باشد. در موارد دیگر یک دستگاه جدید به نام محرک تنفس وجود دارد که در بدن کاشته می شود. این دستگاه که تحریک کننده راه های هوایی فوقانی هم خوانده می شود، به عضلات کنترل کننده مجاری هوایی پیام های تحریکی ضعیفی ارسال می کند و باعث بازماندن آن ها می شود. همچنین چند روش جراحی برای درمان آپنه در خواب وجود دارد.
افراد مبتلا به نارکولپسی ،زمانی که قصد خوابیدن ندارند به خواب فرو می روند. پزشک شما ممکن است داروهایی برایتان تجویز کند که به بیدارماندنتان کمک کند و مانع از شل شدن عضلات شما در هنگام بیداری شوند.
کاهش مصرف کافئین می تواند کمک کننده باشد. همچنین می توانید قبل از خواب یک دوش آب گرم بگیریدیا تمرینات آرام بخش انجام دهید. کیسه آب گرم یا یخ می تواند سبب بهبودی وضعیت شود . داروهای تجویزی که ممکن است مفید باشند عبارتند از:
این داروها ممکن است عوارض جانبی زیادی داشته باشند، بنابراین درمورد مضرات و مزایای آنها با پزشکتان مشورت کنید.
کابوس ها و وحشت های شبانه : اگر کودکتان کابوس یا وحشت شبانه دارد، به آنها آرامش دهید. اگر این رویاهای وحشتناک زیاد اتفاق می افتند یا خیلی علائم شدیدی دارند ، با پزشک کودکتان صحبت کنید.
اگر در دوران بارداری خواب خوبی ندارید، طبیعی است.چرت های ظهرگاهی ، نوشیدن شیر گرم و استحمام با آب گرم می تواند گزینه های مناسبی باشد. ورزش کردن در طول روز هم حتماً کمک کننده خواهد بود. قبل از شروع یک برنامه ورزشی ، با پزشکتان مشورت کنید. احتمالاً اگر به پهلو بخوابید و یک بالش زیر سرتان باشد ، یک بالش بین زانوهایتان و یکی دیگر از شکمتان محافظت کند، خواب بهتری خواهید داشت.
اگر باردار هستید، بدون مشورت با پزشکتان از مصرف هرگونه داروی گیاهی یا قرص های خواب آور بپرهیزید.
با افزایش سن ، الگوی خواب شما تغییر خواهد کرد. این یک مسئله طبیعی است و نشان دهنده وجود یک اختلال در شما نخواهد بود. در هر سنی ، ورزش کردن باعث داشتن خواب بهتر خواهد شد. افراد مسنی که نمی توانند خواب شبانه خوبی داشته باشند می توانند از چرت های روزانه بهره ببرند. چرت های طولانی نداشته باشید چون می تواند خوابیدن در هنگام شب را دشوارتر کند. سعی کنید در طول روز در معرض روشنایی خورشید قرار بگیرید مخصوصاً صبح ها.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com