اطلاعات کلی در مورد راولفیا سرپنتینا – INDIAN SNAKEROOT
اسامی دیگر: Ajmaline, Arbre aux Serpents, Arbre de Serpents, Bois de Couleuvre, Chandrika, Chota-Chand, Covanamilpori, Dhanburua, Pagla-Ka-Dawa, Ophioxylon serpentinum, Patalagandhi, Racine de Couleuvre, Racine de Serpent, Rauwolfia, Rauwolfae Radix, Rauwolfia Serpentina, Serpiria, Rauwolfiawurzel, Rauvolfia serpentina, Sarpagandha, Sarpgandha, Serpentaire de l’Inde, Serpentine, Serpentine-Wood, Serpiria, She Gen Mu.
راولفیا سرپنتینا یکی از انواع گیاهان می باشد. ریشه ی این گیاه برای ساخت داروهای پزشکی مصرف می شود.
راولفیا سرپنتینا برای درمان فشار خون ملایم، عصبانیت، مشکلات خواب (بی خوابی)، اختلالات روانی مثل جنون و اختلالات روانی شدید استفاده می شود. این گیاه همچنین برای آرام کردن جای نیش مار و انواع خزندگان، درمان تب، یبوست، تب روده یا بیماری های روده ای همراه با تب، بیماری های کبدی، مفاصل دردناک (روماتیسم)، احتباس مایع (ادم)، صرع، و همچنین به عنوان تقویت کننده برای ضعف های عمومی بدن استفاده می شود.
یکی از مواد شیمیایی موجود در این گیاه مانند داروی رزرپین می باشد. رزرپین برای درمان فشار خون خفیف تا ملایم، شیزوفرنی و درمان بعضی از علائم کاهش گردش خون استفاده می شود.
راولفیا سرپنتینا حاوی یک ماده ی مانند رزرپین هست که باعث کاهش تعداد ضربان قلبی و فشار خون می شود.
شواهد بیشتری برای اثبات اثربخشی این گیاه در موارد بالا مورد نیاز می باشد.
مصرف عصاره ی استاندارد راولفیا سرپنتینا که زیر نظر متخصصین و داروسازهای آموزش دیده تهیه شده شده باشد، احتمالا بی خطر و بدون عوارض جانبی می باشد. عصاره ی استاندارد راولفیا سرپنتینا حاوی یک مقدار مشخصی از دارو می باشد. مقدار رزرپین و مواد شیمیایی دیگر موجود در راولفیا سرپنتینا از یک گیاه تا گیاه دیگر ممکن است متفاوت باشد. از آنجایی که رزرپین و مواد شیمیایی دیگر موجود در این گیاه ممکن است خیلی سمی باشند، دوز مصرفی این گیاه باید کاملا اندازه گیری شود و عوارض جانبی آن توسط یک متخصص و مشاور پزشکی کاملا بررسی شود. عوارض جانبی این گیاه ممکن است از عوارض خفیف تا خطرناکی مثل گرفتگی بینی، گرفتگی معده، اسهال، حالت تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، خواب آلودگی، تشنج، علائمی مانند پارکینسون و کما تغییر کند. مصرف این گیاه زمان پاسخ دهی به محرک ها را کند می کند. بنابراین بهتر است زمان رانندگی و کار با ماشین آلات سنگین استفاده نشود.
خوددرمانی توسط این گیاه خطرناک می باشد.
بارداری و شیردهی: مصرف راولفیا سرپنتینا در دوران بارداری خطرناک می باشد. مواد شیمیایی موجود در این گیاه ممکن است باعث ایجاد نقص های مادرزادی در جنین شود. مصرف راولفیا سرپنتینا در دوران شیردهی نیز خطرناک می باشد. مواد شیمیایی موجود در این گیاه از طریق شیر مادر به بدن جنین انتقال یافته و باعث آسیب به نوزاد می شود.
شوک درمانی (درمان با الکتروشوک،ECT،): راولفیا سرپنتینا نباید توسط افرادی که تحت درمان با الکتروشوک هستند استفاده شود. از مصرف این گیاه حداقل یک هفته قبل از برنامه ی درمانی خود توسط ECT خودداری فرمایید.
سنگ کیسه صفرا: راولفیا سرپنتینا می تواند بیماری های کیسه صفرا را بدتر نماید.
زخم های روده، معده و زخم های کولیت: حتی اگر یکی از این بیماری ها را دارید، این گیاه را مصرف نکنید.
حساسیت به رزرپین یا داروهای مشابه ای که آلکلوئید های روالفیا (rauwolfia alkaloids) شناخته می شوند: اگر حساسیت به این انواع دارو دارید از مصرف این گیاه خودداری فرمایید.
افسردگی: اگر افسردگی یا تمایل به خودکشی دارید از مصرف این دارو خودداری فرمایید.
وجود توموری در غدد فوق کلیوی که باعث فشار خون بالای خطرناکی می شود (فئوکروموسیتوم): اگر با این بیماری درگیر هستید از مصرف گیاه راولفیا سرپنتینا خودداری فرمایید.
جراحی: راولفیا سرپنتینا سرعت پیام ها را در سیستم عصبی افزایش می دهد. یک سری نگرانی های وجود دارد مبنا براین که این افزایش سرعت، ممکن است مداخلاتی در افزایش ضربان قلب و فشار خون در حین جراحی شود. حداقل دو هفته قبل از زمان عمل خود از مصرف این گیاه بپرهیزید.
الکل باعث ایجاد حس خواب آلودگی و گیجی می شود. راولفیا سرپنتینا هم همین اثر را در بدن دارد. مصرف بالای این گیاه همزمان با الکل ممکن است باعث خواب آلودگی و گیجی شدیدی شود.
دیگوگسین کمک می کند ضربان قلب قوی تر زده شود. راولفیا سرپنتینا باعث می شود ضربان قلب کم شود. مصرف راولفیا سرپنتینا همراه با دیگوگسین ممکن است اثربخشی دیگوگسین را کاهش دهد. اگر دیگوگسین مصرف می نمایید از مصرف این گیاه خودداری فرمایید.
لوادوپا برای بیماری پارکینسون استفاده می شود. مصرف این گیاه همزمان با لوادوپا ممکن است باعث کاهش اثربخشی لوادوپا شود. هنوز مشخص نیست که چرا این تداخل انجام می شود. بنابراین بهتر است اگر لوادوپا مصرف می نمایید، از مصرف این گیاه خودداری فرمایید.
راولفیا سرپنتینا حاوی ماده ی شیمیایی می باشد که روی بدن اثر دارد. این ماده ی شیمیایی ممکن است باعث افزایش ایجاد عوارض جانبی بعضی از داروهای ضد افسردگی شود.
بعضی از این داروها عبارتند از فنلزین (Nardil)، ترانیل سیپروماین (Parnate) و … .
به نظر می رسد گیاه راولفیا سرپنتینا اثر آرام بخش در بدن داشته باشد. داروهایی که برای بیماری های روانی استفاده می شود نیز اثر آرام بخش دارند. مصرف گیاه راولفیا سرپنتینا همراه با بعضی از این داروها ممکن است باعث افزایش ایجاد عوارض جانبی داروهای آنتی سایکوتیک شود.
بعضی از این داروها عبارتند از: کلرپرومازین (Thorazine)، کلوزاپین (Clozaril)، فلوفنازین (Prolixin)، هالوپریدول (Haldol)، اولانزاپین (Zyprexa)، پرفنازین (Trilafon)، پروکلرپرازین (Compazine)، کوتیاپین (Seroquel)، ریسپریدون (Risperdal)، تیوریدازین (Mellaril)، تیوتیگزن (Navane) و … .
پروپانولول برای کاهش فشار خون استفاده می شود. به نظر می رسد گیاه راولفیا سرپنتینا فشار خون را کاهش دهد. مصرف همزمان این دو ماده با هم ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون شود.
مصرف راولفیا سرپنتینا ممکن است باعث خواب آلودگی و گیجی شود. داروهایی که باعث خواب آلودگی و گیجی می شوند داروهای آرام بخش نامیده می شوند. مصرف این داروها با گیاه راولفیا سرپنتینا ممکن است باعث خواب آلودگی شدید شود.
داروهای محرک سرعت پیام رسانی را در سیستم عصبی بالا می بردند. با این افزایش سرعت در سیستم عصبی، داروهای محرک، احساس متلاطم بودن و ضربان قلب در انسان ایجاد می کنند. مصرف راولفیا سرپنتینا همچنین می تواند سرعت سیستم عصبی را افزایش دهد. مصرف همزمان این گیاه با داروهای محرک می تواند باعث مشکلات جدی مانند افزایش ضربان قلب و افزایش فشار خون شود. بنابراین بهتر است از مصرف همزمان داروهای محرک با این گیاه خودداری فرمایید.
بعضی از داروهای محرک عبارتند از: diethylpropion (Tenuate), اپی نفرین، فنترمین (Ionamin)، سودوافدرین (Sudafed) و انواع دیگر.
افدرین باعث می شود که سرعت سیستم عصبی افزایش یافته و انسان احساس متلاطم بودن داشته باشد. راولفیا سرپنتینا می تواند باعث آرامش شده و خواب آلودکی ایجاد می کند. مصرف این گیاه با افدرین ممکن است باعث کاهش اثر افدرین شود.
مصرف بعضی از انواع داروهای ضد افسردگی تری سایکلیک ممکن است اثر مصرف گیاه راولفیا سرپنتینا را کاهش دهد.
بعضی از این داروها عبارتند از: آمیپریپتیلین (Elavil)، ایمیپرامین (Tofranil) و … .
گیاه راولفیا سرپنتینا روی قلب اثر می گذارد. داروهای دیورتیک باعث کاهش پتاسیم بدن می شوند. کاهش پتاسیم می تواند روی قلب اثر بگذارد و باعث افزایش خطر عوارض جانبی این گیاه در بدن شود.
بعضی از این داروها عبارتند از: کلرتیازید (Diuril)، کلرتالیدون (Thalitone)، فورسماید (Lasix)، هیدروکلرتیازید (HCTZ, HydroDuril, Microzide) و … .
دوز مصرفی مناسب راولفیا سرپنتینا بستگی به عواملی از جمله سن مصرف کننده، سلامتی و غیره دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی و کاملی که بتوان براساس آن مقدار مناسب مصرف راولفیا سرپنتینا را تعیین کرد وجود ندارد. به یاد داشته باشید که الزاما مصرف گیاهان دارویی بی خطر و بدون عوارض جانبی نمی باشد و توجه به میزان مصرف آنها، حائز اهمیت می باشد. در زمان مصرف، اطمینان حاصل کنید که براساس دستوالعمل روی شیشه گیاهان دارویی عمل می کنید. حتما قبل از مصرف با مشاور پزشکی، داروساز و پزشک خود مشورت کنید.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com