لگد زدن جنین : شما باید اولین حرکت های کودک را ، که به آن “ضربات نیروبخش” می گویند، بین هفته های ۱۶ و ۲۵ بارداریتان حس کنید. اگر این اولین بارداری شماست، ممکن است تا اواخر هفته ۲۵ متوجه آن نشوید. در بارداری دوم، برخی زنان در هفته سیزدهم هم می توانند این حس را دریابند. شما بیشتر در وضعیت آرام، یعنی نشسته یا خوابیده، این حرکت ها را حس خواهید کرد.
زنان باردار حرکت کودک را مانند پروانه، انقباض عصبی یا غلطیدن توصیف می کنند. در ابتدا ممکن است دشوار باشد که متوجه حرکت جنین شوید. اما در دفعات دوم و سوم مادران می توانند حرکت کودک را از حرکت گاز، درد گرسنگی، و سایر حرکت های داخلی تمایز دهند.
در سه ماهه دوم و سوم این حرکت ها باید متمایز باشند و شما می توانید لگد زدن، مشت زدن و آرنج زدن کودک خود را تشخیص دهید.
در اوایل بارداری فقط هر از گاهی لرزش هایی را حس می کنید. اما با رشد بیشتر کودک معمولا در انتهای سه ماهه دوم این لگدها قوی تر و تعداد آنها بیشتر می شود. مطالعات مختلف نشان داده است که در سه ماهه سوم، جنین در هر ساعت ۳۰ بار تکان می خورد.
بیشتر جنین ها در زمان های معینی از شبانه روز این حرکت ها را انجام می دهند که متناوبا بین بیداری و خواب است. معمولا فعالیت آنها در بین ساعت ۹ تا ۱ شب بیشتر است، که دقیقا در همان زمان شما سعی در خوابیدن دارید. این فعالیت به دلیل تغییر سطح قند خون شماست. کودکان می توانند نسبت به صداها یا لمس کردن شکم هم پاسخ نشان بدهند، و حتی ممکن است اگر خیلی نزدیک همسرتان بخوابید او نیز ضربه کودک را حس کند.
وقتی حرکت های کودک کاملا مشخص شد (معمولا در هفته ۲۸)، برخی پزشکان توجه به همه لگدها، ضربه ها، و مشت زدن او را توصیه می کنند تا از رشد طبیعی کودک مطمئن شوید. هیچ مدرک علمی از این که چنین روشی شاخص خوبی برای سلامت کودک باشد وجود ندارد، بنابراین در این زمینه با پزشک خود مشورت نمایید.
اگر تعداد دفعات را می شمارید، رسم منحنی مربوط به این ضربه ها به شما کمک می کند که الگوی نرمال حرکت کودکتان را تهیه نمایید. برای شمارش زمانی را انتخاب کنید که کودک در آن بیشترین فعالیت را داشته باشد (مثلا بعد از صرف غذا). در یک موقعیت راحت نشسته یا خوابیده قرار بگیرید.
درباره نحوه شمردن حرکات کودک نظرات متفاوتی وجود دارد، اما دانشکده امریکایی زنان و زایمان ثبت زمان لازم برای ۱۰ حرکت را توصیه می نماید. شما باید حداقل ۱۰ حرکت را در هر دوره دو ساعته احساس نمایید.
اگر تا قبل از هفته ۲۵ حرکت کودک را حس نکردید، و یا از حس خود مطمئن نبودید، نگران نباشید. با رشد بیشتر کودک قادر به تشخیص حرکت های او خواهید بود. همچنین درمی یابید که در چه زمان هایی فعالیت کودک بیشتر است. برخی کودکان به صورت طبیعی کمتر از بقیه حرکت می کنند.
کمبود حرکت می تواند به این معنا باشد که کودک به خواب فرو رفته است. ممکن است پس از هفته ۳۲ که فضای کمتری برای کودک وجود دارد، این ضربه ها را حس کنید.
اگر کودک شما حرکت منظم را شروع کرده، ولی هنوز ۱۰ حرکت را در دو ساعت احساس نمی کنید، یا این که حرکت هایش به صورت قابل توجهی کم شده است، با پزشک خود تماس بگیرید.
در اینجا راهنمایی از حرکت های احتمالی کودک آمده است:
هفته ۱۲: کودک باید شروع به حرکت کند، اما احتمالا شما قادر به احساس آن نخواهید بود، زیرا کودک هنوز خیلی کوچک است.
هفته ۱۶: برخی زنان باردار حرکت های پروانه شکلی را حس می کنند. ممکن است این حس مربوط به گاز معده هم باشد.
هفته ۲۰: در این زمان شما واقعاً اولین حرکت های کودک را که به آن “ضربات نیروبخش” می گویند، حس می کنید.
هفته ۲۴: حرکت های کودک مشخص تر می شوند. همچنین ممکن است همزمان با سکسکه کودک، انقباضات ناگهانی را تجربه کنید.
هفته ۲۸: اکنون کودک در اغلب اوقات تحرک دارد. بعضی از لگدها و مشت های جنین، نفس شما را می گیرد.
هفته ۳۶: فضای رحم شما با رشد کودک کاملا اشغال شده است و حرکت ها کمی کاهش می یابند.
ترجمه شده از وبسایت: www.babycenter.com