مهم است که درمان درد ناشی از سرطان هر چه زودتر آغاز شود تا به بهبودی حداکثر دست یابیم.
اکثریت مردم مبتلا به سرطان، درد را در زمان های مختلفی تجربه می کنند. درد می تواند ناشی از خود سرطان باشد، یا از درمان سرطان. به علاوه، برخی مردم که سرطانشان درمان شده، ممکن است همچنان از درد رنج ببرند.
درد سرطان، یا ناراحتی که از ریشه های سرطان و درمان آن پدید می آید، در اغلب اوقات می تواند کنترل شود. داروها و روش های مختلفی برای کنترل درد سرطان موجود است. افرادی که دچار سرطان هستند و احساس درد می کنند، باید سریعاً پزشک خود را مطلع کنند. هرچه درمان درد زودتر آغاز شود، موثرتر می تواند باشد.
دلایل بسیاری برای درد سرطان وجود دارد، اما اغلب درد سرطان زمانی رخ می دهد که یک غده بر روی اعصاب یا ارگان های بدن فشار ایجاد می کند یا وقتی که سلول های سرطانی به استخوان ها یا ارگان های بدن حمله می کنند. درمان های سرطان همچون شیمی درمانی و پرتو درمانی، یا همچنین عمل جراحی می تواند منجر به درد شود.
علائم درد سرطان از فردی به فرد دیگر متغیر است. میزان درد ممکن است وابسته به نوع سرطان، مرحله یا میزان بیماری، و فرد، متغیر باشد. درد می تواند از خفیف و گهگاه تا شدید و همیشگی متغیر باشد.
مسکن ها: استامینوفن (Mapap, Tylenol) و گروهی از مسکن ها با نام داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) همچون آسپرین، ایبوپروفن (ادویل، موترین) می تواند درد خفیف تا متوسط را درمان کند. بسیاری از اینها داروهای بدون نیاز به نسخه هستند، اما برخی نیازمند نسخه می باشند. بیماران باید پیش از استفاده از این داروها با یک پزشک مشورت کنند، به خصوص چنانچه در حال انجام شیمی درمانی هستند. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی می تواند با انعقاد خون تداخل ایجاد کند که منجر به مشکلات دستگاه گوارشی می شود و می تواند منجر به افزایش ریسک حمله ی قلبی و سکته شود.
مسکن های مخدری: این داروها شامل کودئین، مورفین (Kadian, MS contin, Ormorph) ؛ هیدروکودون (لورتاب، نورکو ویکوندین) اُکسی کودون (اوکسی کونتین، روکسی کودون) هیدرومورفون (Dilaudid, Exalgo)، و فنتالین (Actiq, Fentora) هستند. مسکن های مخدری نیازمند نسخه هستند و ممکن است در کنار مسکن های خفیف برای درد های متوسط تا شدید استفاده شود.
با اینکه درد سرطان معمولاً با دارو درمان می شود، جراحی برای بیرون آوردن توده یا پرتو درمانی برای کوچک کردن توده نیز می تواند در کنار دارو برای تسکین درد مضاعف استفاده شود، پزشکان درد سرطان را با داروهای مسکن به نام آنالژزیک (analgesics) یا با روش های درمانی بدون دارو مانند فیزیوتراپی و توانبخشی، شبیه سازی، بیوفیدبک و تکنیک های ریلکسیشن درمان می کنند. سایر انتخاب های درمانی برای بیماران سرطانی شامل سد کردن اعصاب، که شامل تزریق داروی درد درون یا اطراف عصب یا نخاع است.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com