اعصاب از مغز و نخاع گسترش پیدا میکنند و سبب ارسال پیامهای مهم در سراسر بدن میشوند. اگر به یکی از رشتههای عصبی فشار وارد شود بدن شما سیگنالهای هشداردهنده مانند درد را تولید میکند.
آیا میتوان این سیگنالهای هشداردهنده را نادیده گرفت. آسیب به یکرشته عصبی ممکن است بهصورت جزئی و یا شدید باشد. این مسئله میتواند منجر به مشکلات موقتی و یا طولانیمدت گردد. لذا تشخیص بهموقع و درمان فشردگی رشته عصبی میتواند به تسکین درد کمک کند. در برخی از موارد نیز ممکن است که آسیبدیدگی رشته عصبی یک مسئله عادی جلوه کند اما همراه با علائم درد باشد.
فشردگی رشتههای عصبی زمانی رخ میدهد که فشاری در رشته عصبی به وجود آید. فشار ممکن است درنتیجه حرکتهای تکراری باشد و یا اینکه ممکن است قرار گرفتن بدن در یک موقعیت و در زمان طولانی مانند نگهداشتن آرنج خم در هنگام خواب اتفاق بیافتند. رشتههای عصبی در بسیاری از نقاط بدن وجود دارند و از طریق فضاهای باریکی با یکدیگر ارتباط دارند اما بافت اندکی برای حفاظت از آسیبدیدگی آنها وجود دارد. فشار به رشتههای عصبی اغلب زمانی رخ میدهد که عصب بین بافت ها دچار فشردگی شود. این بافت ها ممکن است بافت های زیر باشند:
برای مثال، التهاب یا فشار در ریشههای عصبی که از ستون فقرات خارج میشوند ممکن است منجر به کمردرد یا گردن درد شود. همچنین ممکن است باعث انتشار درد از گردن به شانه و بازو (رادیکولوپاتی گردنی) گردد. همچنین ممکن است درد به ساق پا و یا کل پا (رادیکولوپاتی کمری یا درد عصب سیاتیک) انتشار یابد. این علائم ممکن است نشان دهنده تغییراتی در دیسکها و استخوان ستون فقرات باشند. برای مثال، اگر یک دیسک دچار شکستگی و یا فتق شود فشار میتواند در عصب نخاعی نیز وارد شود. فشار به عصب در گردن و یا بازو نیز ممکن است علائمی در قسمتهای زیر ایجاد نماید:
این امر میتواند به بیماریهایی زیر منجر شود:
اگر فشار در مدتزمان طولانی به عصب وارد شود منجر به شکستن سد دفاعی در اطراف عصب میشود و مایع آن ممکن است به خارج ریخته شود و موارد زیر را تولید کند:
جای زخم ممکن است با عملکرد عصب تداخل ایجاد کند.
با وارد شدن فشار به رشتههای عصبی ممکن است گاهی اوقات بهصورت درد ظهور پیدا کند و یا اینکه علائم بدون درد باشند. شایعترین علائم فشردگی رشتههای عصبی عبارتاند از:
گاهی اوقات علائم بدتر نیز میشود برای مثال وقتیکه سعی در انجام حرکات خاص مانند چرخش سر و یا گردن دارید.
مدتزمانی که درد تسکین پیدا می کند از فردی به فرد دیگر متفاوت است. البته درمان نیز بسته بهشدت درد و علت فشار نیز متفاوت هست. البته ممکن است که درد بعد از استراحت اندکی کاهش یابد در این شرایط میبایست از انجام هرگونه فشار یا حرکت جلوگیری شود. اگر علائم درد باقی ماند و یا شدت گرفت حتماً میبایست به پزشک مراجعه شود. در این حالت برای بافت متورم نیاز به یک یا چند نوع درمان هست. در موارد شدیدتر، ممکن است لازم باشد فشار روی رشتههای عصبی برداشته شود ازجمله:
درمانهای ممکن نیز شامل موارد زیر است:
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com