تست میزان آلدوسترون در ادرار : غدد فوق کلیوی از جمله غدد درون ریز ( آندوکرین) بدن هستند که ترشحات خود را ( هورمون ها) را به داخل جریان خون می ریزند. از جمله هورمون های مترشحه از آدرنال می توان به کورتیزول و آلدوسترون اشاره کرد. آلدوسترون با اثر بر روی لوله های نفرونی بازجذب سدیم را افزایش می دهد و در تنظیم فشار خون نقش حیاتی دارد. از طرفی باعث کاهش میزان پتاسیم بدن می شود. در اختلالات غدد آدرنال به دنبال افزایش پتاسیم بدن عوارض خطرناکی رخ می دهد.
تست میزان آلدوسترون در ادرار ( هورمونی که از غده آدرنال ترشح می شود )، میزان آلدوسترون را در ادرار اندازه گیری می کند. آلدوسترون میزان سدیم و پتاسیم را در خون تنظیم می کند. همچنین به تنظیم فشار خون و تعادل آب و الکترولیت ها در خون کمک می کند.
هورمونی که از کلیه ها ترشح می شود ، به نام رنین به طور طبیعی غده آدرنال را تحریک به ترشح آلدوسترون می کند. وقتی که بدن سعی در نگه داشتن مایعات و نمک ( سدیم ) دارد ، به طور طبیعی میزان رنین و آلدوسترون افزایش می یابد. وقتی که یک تومور شروع به ترشح آلدوسترون می کند ، میزان آلدوسترون افزایش می یابد، در حالی که میزان رنین کم است. معمولا وقتی آزمایش آلدوسترون انجام می شود، فعالیت رنین نیز اندازه گیری می شود.
آزمایش اندازه گیری آلدوسترون به دلایل زیر انجام می شود:
آزمایش اندازه گیری آلدوسترون معمولا همزمان با آزمایشات روتین انجام می شود. آمادگی خاصی قبل از انجام آزمایشات روتین لازم نیست.
اگر شما آزمایش اندازه گیری آلدوسترون را دائم پیگیری می کنید ، پزشک ممکن است به شما دستور العمل پیگیری بدهد :
بسیاری از داروها می توانند نتیجه آزمایش را تغییر دهند. باید پزشک را در مورد هر نوع دارویی که مصرف می کنید ( چه با نسخه و چه بی نسخه ) مطلع سازید.
شاید از شما خواسته شود تا از ۲ هفته قبل از انجام آزمایش مصرف داروهای خود را قطع کنید. این داروها شامل هورمون ها ( مثل پروژسترون و استروژن ) ، کورتیکو استرویید ها ، دیورتیک ها و بساری از دارو های کاهنده فشار خون بویژه اسپیرونولاکتون ( آلداکتون ) ، اپلرنون ( اینسپرا ) و بتا بلوکرها می باشد.
با پزشک خود در مورد نگرانی که در مورد آزمایش دارید صحبت کنید٬ احتمال خطر آن ٬ نحوه انجام آزمایش یا نتایج احتمالی آزمایش. این کار به شما کمک می کند که اهمیت این آزمایش را متوجه شوید٬ (پر کردن فرم اطلاعات پزشکی).
جمع آوری ادرار ۲۴ ساعته، درد خاصی را ایجاد نمی کند.
هیچ خطری حین جمع آوری نمونه ادرار ۲۴ ساعته وجود ندارد.
آزمایش اندازه گیری آلدوسترون ( هورمونی که از غده آدرنال ترشح می شود ) میزان آلدوسترون را در ادرار اندازه گیری می کند.
میزان طبیعی آلدوسترون در ادرار در جدول زیر ذکر شده است که مقادیر مرجع نامیده می شود و فقط برای راهنمایی است. این مقادیر از یک آزمایشگاه با آزمایشگاه دیگر متفاوت است٬ و آزمایشگاهی که شما به آن مراجعه می کنید ممکن است میزان مقادیر نرمال آن با مقادیر این جدول متفاوت باشد. جواب آزمایش باید میزان نرمالی را که آن آزمایشگاه استفاده می کند، داشته باشد. همچنین ٬ پزشک نتایج را بر اساس سلامتی و یا عوامل دیگر ارزیابی می کند. این به این معنا است که اگر جواب آزمایش خارج از میزان نرمال بود، ممکن است برای شما یا برای آن آزمایشگاه این میزان نرمال باشد.
میزان طبیعی : ۲–۲۶ میکرو گرم یا ۶–۷۲ نانو مول
افزایش میزان آلدوسترون در ادرار به دلایل زیر ایجاد می شود :
علایم بالینی مربوط به افزایش میزان آلدوسترون شامل موارد زیر است : افزایش فشار خون ، گرفتگی و ضعف عضلانی ، بی حسی و یا سوزن سوزن شدن دست ها و کاهش میزان پتاسیم در خون.
کاهش میزان آلدوسترون در ادرار به دلایل زیر بوجود می آید :
عللی که شما ممکن است نتوانید این آزمایش را انجام دهید و اینکه نتایج آزمایش ممکن است مفید نباشد، عبارتند از:
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com