سرطان در نوجوانان اغلب بعدا، هنگامی که آنها در گروه های سنی دیگر قرار می گیرند، مشخص می شوند. بنا به دلایلی تشخیص سرطان ممکن است با تاخیر باشد:
غربالگری تستی است برای بیماری مانند سرطان در افرادی که هیچ علامتی ندارند. سرطان ها بین سنین ۱۵ و ۱۹ شایع نیستند، بنابراین برای افراد این گروه سنی که در معرض خطر زیادی نیستند، تست غربالگری سرطان به طور کلی توصیه نمی شود. برخی افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به انواع خاص سرطان هستند که می تواند به علت سابقه خانوادگی یا به دلیل تغییرات ژنتیکی خاص ارثی در آن ها باشد. این عوامل ممکن است فرد را در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان هایی مانند ملانوم پوست، روده بزرگ، تیروئید، و یا دیگر سرطانها قرار دهد. این افراد باید مراقب بوده، تست های منظم انجام دهند و یا در سنین پایین آزمایش هایی در جستجوی نشانه هایی از سرطان انجام دهند.
همانطور که در بالا اشاره شد، دلایل بسیاری وجود دارد که چرا سرطان در نوجوانان و بزرگسالان جوان ممکن است
به سرعت تشخیص داده نشود. گاهی اوقات علائم اولیه سرطان می تواند با علائم بیماری یا صدمات متداول دیگر مشترک بوده و هم پوشانی داشته باشند. جوانان ممکن است احساس ضعف و ناتوانی، بیماری و یا برجستگی یا کبودی داشته باشند که می تواند نشانه های اولیه سرطان را بپوشاند. اما مهم است که از علائم متداول سرطان آگاه باشیم. این علائم شامل:
اطلاعات بیشتر در مورد علائم شایع برای سرطان های خاص را می توانید در بخش “چه سرطان هایی در نوجوانان رخ می دهند؟” مطالعه کنید. علائم دیگر نیز بسته به نوع سرطان امکان پذیرند. بسیاری از این علائم احتمال دارد توسط عاملی غیر از سرطان ایجاد شوند. با این حال، اگر شما هر یک از این نشانه ها را دارید- به خصوص اگر آنها از بین نمی روند یا بدتر می شوند – به دکتر مراجعه کنید.
هنگامی که شما به دکتر مراجعه می کنید، او سابقه پزشکی و علائم شما را درخواست کرده و آن ها را بررسی می کند. بسته به علائم شما، انواع خاصی از آزمایشات یا تست ها ممکن است مورد نیاز باشد. دکتر ممکن است آزمایش خون، آزمایش تصویربرداری (مانند اشعه ایکس و سی تی اسکن)، یا سایر آزمایشات را تجویز کند تا مشخص شود که آیا علائم شما به سرطان و یا چیز دیگری مربوط اند. اگر نظر دکتر چنین باشد که علائم شما ممکن است توسط سرطان ایجاد شده باشند، شما احتمالا برای تست ها و آزمون های بیشتر باید به یک متخصص مراجعه کنید. نوع متخصصی که می بینید به سن شما و این که به چه نوع سرطانی مشکوک باشید، بستگی دارد. در برخی موارد، اگر توده غیر طبیعی و یا تومور پیدا شده باشد، دکتر ممکن است همه یا قسمتی از آن را بردارد، تا بتواند آن را زیر میکروسکوپ برای سلول های سرطانی بررسی کند. این عمل نمونه برداری (biopsy) نامیده می شود. برای بسیاری از انواع سرطان ها، نمونه برداری برای تایید تشخیص مورد نیاز است. نمونه برداری را می توان در بسیاری از زمینه ها، از برداشتن تعداد کمی از سلول ها با سوزن نازک توخالی تا عمل های جراحی گسترده انجام داد. نوع نمونه برداری مورد استفاده بستگی دارد که توده یا تومور کجا قرار گرفته باشد.
ترجمه شده از وبسایت: www.cancer.org