خیلی از خانم ها فکر می کنند بیماری قلبی ، یک بیماری برای مردان است . اما اینگونه نیست . بیماری قلبی ، قاتل درجه یک خانم هاست . در واقع پس از ۵۰ سالگی ، بیش از نیمی از مرگ و میر خانم ها به علت ابتلا به نوعی از بیماری های قلبی و عروقی است .
هنگامی که یک خانم به سن ۵۰ سالگی می رسد ( همان سن یائسگی ) ، خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی در وی افزایش می یابد . برای خانم هایی که دچار یائسگی زودرس می شوند و یا به علت جراحی یائسه می گردند و استروژن هم مصرف نمی کنند ، خطر ابتلا به بیماری قلبی بالاتر هم خواهد بود . اگر خانمی یائسه شود و سایر فاکتورهای خطر بیماری قلبی را هم داشته باشد ، خطر بسیار زیادتر است . این فاکتورها که خطر را زیاد می کنند شامل موارد زیر می شوند :
پس از یائسگی ، به علت تغییرات هورمونی ، خطر بیماری قلبی افزایش می یابد .
داشتن یک سبک زندگی سالم در پیشگیری از بیماری قلبی در خانم ها موثر است . داخل کردن موارد زیر در زندگی روزمره تان می تواند این خطر را طی یائسگی و پس از آن کم کند :
ترک سیگار و یا پرهیز از آن : افراد سیگاری دو برابر افراد غیر سیگاری در خطر ابتلا به بیماری قلبی اند . علاوه بر حذف سیگار ، از نزدیکی به افراد سیگاری و در معرض دود قرار گرفتن هم خودداری کنید زیرا این هم باعث افزایش خطر ابتلا می شود .
در وزن متناسب و مناسب بمانید : هر چه وزن شما بالاتر باشد ، قلب شما سخت تر می تواند کار کند و مواد غذایی را به بدن شما برساند . تحقیقات نشان داده که چاقی هم خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد .
ورزش در طول هفته : قلب هم مانند هر ماهیچه دیگری نیاز دارد که کار کند تا قوی تر و سالم تر شود . اینکه بطور مرتب فعال باشید و ورزش کنید ( حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته ) باعث می شود قلب شما بهتر بتواند خون را به بدن شما پمپ کند . فعالیت و ورزش می تواند سایر فاکتورهای خطر را کاهش دهد . ورزش باعث کاهش فشار خون و کلسترول ، کاهش استرس ، مقابله با افزایش وزن و افزایش سطح گلوکز خون می گردد . اما اگر قبلا غیر فعال بوده اید و هم اکنون می خواهید فعال شوید ، با پزشکتان صحبت کنید .
رژیم غذایی مناسب : رژیم غذایی ای با چربی استاندارد ، چربی ترانس کم و مقدار فیبر بالا داشته باشید . مواد غذایی ای مثل دانه حبوبات ، سبزیجات ، میوه ، ماهی ، مواد غنی از آهن و دانه سویا بسیار عالی هستند .
شرایط بیماری را کنترل کنید : اگر به دیابت ، کلسترول بالا یا فشار خون بالا مبتلا هستید ، آن ها را کنترل کنید زیرا این ها از جمله فاکتورهای خطر برای بیماری قلبی اند .
برای چند سال تحقیقات نشان داد که استروژن می تواند در طی درمان جایگزینی هورمونی ( HRT ) خطر ابتلا به بیماری قلبی را در خانم ها کاهش دهد . اما تحقیقات جدید این مسئله را رد کرده است .
با استفاده از اطلاعات سرویس پیشگیری امریکا ( USPSTF ) در سال ۲۰۱۲ ، زمانی که هورمون درمانی را برای پیشگیری از بیماری قلبی ، جنون و پوکی استخوان تجویز کردند ، فهمیدند که این هورمون درمانی جایگزینی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، بیماری کیسه صفرا ، خطر تدریجی جنون و نیز ابتلا به سرطان سینه می شوند . این امر راجع به HRT با استروژن است . اگر برای کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی از استروژن یا HRT مخلوط استفاده می کنید ، با پزشک مشورت کنید . او حتما یک روش جایگزین بهتر و کم خطر به شما پیشنهاد می کند . مثل : تغییر سبک زندگی ، داروهای کاهش دهنده فشارخون و کلسترول و…
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com