کیست ها از جمله شایع ترین حالت های پوستی می باشند. آنها می توانند در هر کجای بدن روی پوست یا داخل بدن ایجاد شوند. آنهایی که در داخل بدن ایجاد می شوند می توانند بسیار مهم و بدخیم باشند. کیست های پوستی بی خطر و به راحتی قابل درمان هستند.
÷کیست یک رشد بی خطر کیسه مانند در لایه عمقی تر پوست می باشد. و با یک ماده نسبتا سفت سفید رنگ مایل به زرد پر شده است که گاهی اوقات به سطح پوست راه می یابد. این رشد های کیسه مانند می توانند از نظر اندازه درجه بندی شوند که از بسیار کوچک تا ۲ اینچ در قطر متغییر هستند و اغلب در صورت , گردن یا تنه ایجاد می شوند.
لایه خارجی و نازک پوست اپیدرم گفته می شود. این لایه به طور طبیعی شکسته شده و سلول های پیر ریزش پیدا کرده و سلول های جدید جای آنها را می گیرند. زمانی که این سلول های پیر به جای ریزش به داخل بدن جذب می شوند کیست ایجاد می گردد.دلایل متعددی برای این اتفاق وجود دارد.
افرادی سیگاری مستعد ایجاد کیست های بزرگ هستند همچنین در این افراد استعداد عفونت کیست نیز وجود دارد.
ما نمی دانیم که چرا کیست ها ایجاد می شوند و برخی افراد به تعداد بسیار زیادی از آنها مبتلا می شوند. اغلب ما با کیست هایی در پوست خود متولد می شویم. برخی افراد که به کیست های متعددی در بدن خود مبتلا هستند دارای سابقه خانوادگی ابتلا به کیست می باشند.
با پیر شدن افراد کیست هایی که در حین تولد وجود داشتند بزرگتر می شوند. زمانی که این اتفاق می افتد باکتری ها وارد کیست می شوند و عفونت ایجاد می کنند که کیست شبیه تاول می شود.
آسیب به ریشه مو و همچنین سوراخ های ایجاد شده به طور مزمن توسط آکنه می توانند کیست ایجاد کنند. همچنین آسیب و ضربه به پوست می تواند روند رشد معمول پوست را به هم بزند و موجب ایجاد کیست شود.
کیست های کوچک معمولا به درمان نیاز ندارند. کیست های بزرگ هم به دلیل انداره بزرگشان برداشته می شوند.
اگر کیست عفونی شود استفاده از آنتی بیوتیک و جراحی کوچک به منظور برداشتن کیست در مطب متخصص پوست لازم می شودتا فشار برداشته شود و فرد راحت شود. این عمل با ایجاد یک منفذ کوچک در سر و تخلیه محتویات کیست انجام می شود.بعد از عمل معمولا این کیست بر می گردد زیرا که کیسه مربوط به آن خالی رها شده است.
به منظور برداشتن کامل کیست بایستی برشی داده شود تا کیسه کیست به طور کامل خارج شود. بی حس کننده های موضعی به منظور کرخت کردن پوست استفاده می شوند. به منظور جمع کردن دهانه کیست جراحی شده از بخیه استفاده می شود که ۷-۱۴ روز بعد از جراحی برداشته می شوند.
جراحی اغلب کیست را بهبود می دهد. برخی اوقات دیده می شود که کیست بر می گردد و نیاز به جراحی ثانویه می باشد. در بیشتر موارد درمان ضروری نیست اما اگر شما به عفونت در کیست شک کردید که شامل مایع زرد, قرمزی در ناحیه کیست , ترشح مواد بد بو, سفتی و تورم در اطراف کیست می باشد, درمان شدیدا توصیه می شود.
اگر کیست شما به طور ناگهانی تغییر یابد یا پاره شود و یا دردناک شود یا ناحیه ایجاد شده آن آزرده شود, شما حتما باید برای درمان مراجعه کنید.
ترجمه شده از وبسایت: www.skinsite.com