اطلاعات کلی در مورد کافئین – Caffeine
اسامی دیگر به لاتین: ۱,۳,۷-Trimethyl-1H-purine- 2,6(3H,7H)-dione, 1,3,7-trimethylxanthine, 1,3,7-triméthylxanthine, Anhydrous Caffeine, Cafeina, Caféine, Caféine Anhydre, Caféine Benzodate de Sodium, Caffeine Sodium Benzoate, Caffeine Anhydrous, Caffeine Citrate, Caffeinum, Citrate de Caféine, Citrated Caffeine, Methylxanthine, Méthylxanthine, Trimethylxanthine, Triméthylxanthine.
کافئین ماده ای شیمیایی است که در قهوه، چای، کولا و گورانا یافت می شود.
به صورت معمول برای هشیاری ذهنی استفاده می شود، اما مصارف بسیار دیگری نیز دارد.
در انواع نوشیدنی ها به عنوان ماده اولیه مورد استفاده قرار می گیرد.
به افرادی که دچار اختلالات گفتاری هستند و یا خواننده اند توصیه می شود کافئین مصرف نکنند چرا که می تواند به کیفیت صدا ضربه بزند. هرچند این موضوع اثبات شده نیست.
کافئین سیستم اعصاب مرکزی، قلب، عصضلات و مراکز کنترل فشارخون را تحریک می کند. کافئین می تواند فشارخون را افزایش دهد، اما در کسانی که همواره از آن مصرف می کنند. همچنین می تواند ادرار آور باشد. اما باز هم نه در صورت مصرف منظم آن. نوشیدن کافیین حین فعالیت ورزشی موجب کم شدن آب بدن نمی شود.
مصرف به اندازه آن بی خطر است.
مصرف دوز بالای آن در طولانی مدت می تواند خطرناک باشد. کافئین می تواند باعث بی خوابی، اضطراب، بی قراری، ناراحتی معده، تهوع، استفراغ، افزایش ضربان قلب و تنفس شود. کافئین می تواند اختلال خواب را در مبتلایان به ایدز وخیم تر کند. دوز بالای آن می تواند منجر به سردرد، تشویش، دل آشفتگی، درد قفسه سینه و وزوز گوش شود.
حاملگی و شیردهی: مصرف کمتر از ۲۰۰میلی گرم در روز آن بی خطر است. یعنی حدود ۱تا۲ فنجان. مصرف بیش از آن خطرناک بوده و می تواند منجر به افزایش خطر سقط جنین شود. همچنین دریافت آن از طریق شیر مادر می تواند باعث اختلال خواب مشکلات گوارشی در نوزاد شود.
کودکان: مصرف معمول آن به اندازه ای که در غذاها و نوشیدنی ها است بی خطر است.
اختلال اضطرابی: مصرف کافِئین مضر است.
اختلال دوقطبی: مصرف کافِئین شرایط را وخیم تر می کند. در یک مورد، مرد ۳۶ ساله ای با اختلال دوقطبی کنترل شده به دلیل علایم جنون ناشی از مصرف فراوان نوشابه های انرژی زا حاوی کافِئین ظرف ۴روز بستری شده بود.
اختلالات خونریزی: مصرف کافِئین می تواند اختلال را تشدید کند.
بیماری قلبی: کافِئین می تواند منجر به ضربان نامنظم قلب در افراد حساس شود.
دیابت: مصرف کافِئین می تواند مضر باشد.
اسهال: مصرف کافِئین بخصوص در مقدار زیاد می تواند شرایط وخیم تر کند.
صرع: دوز بالای کافِئین خطرناک است.
آب سیاه: کافئین در عرض ۳۰دقیقه فشار درون چشم را افزایش می دهد که تا ۹۰دقیقه پس از مصرف نوشیدنی کافِئین دار باقی می ماند.
فشارخون بالا: مصرف کافئین می تواند فشار را افزایش دهد.
سندروم روده تحریک پذیر: کافِئین بخصوص در مقادیر زیاد اسهال و علایم سندروم وخیم تر می کند.
پوکی استخوان: کافِئین میزان دفع کلسیم را افزایش می دهد. اگر پوکی استخوان یا تراکم استخوانی پایینی دارید، کمتر از ۳۰۰میلی گرم در روز می بایست مصرف کنید. مصرف مکمل کلسیم نیز می تواند مفید باشد. زنان مسن که از اختلال ارثی که بر جذب ویتامین د اثر می گذارد، رنج می برند نیز می بایست در مصرف کافئین دقت کنند.
ترجمه شده از: www.webmd.com