اطلاعات کلی در مورد چای سیاه – Black Tea
اسامی دیگر به لاتین: Black Leaf Tea, Camellia sinensis, Camellia thea, Camellia theifera, Chinese Tea, English Tea, Feuille de Thé Noir, Tea, Té Negro, Thé Anglais, Thé Noir, Thea bohea, Thea sinensis, Thea viridis, Theaflavin, Théaflavine.
چای سیاه از گیاه کاملیا درست می شود. برگ های خشک و ریشه آن مصرف دارویی دارد. چای سبز نیز از برگهای تازه همین گیاه گرفته می شود.
چای سیاه برای بهبود و سلامت روان و همچنین یادگیری، حافظه و مهارت پردازش اطلاعات استفاده می شود. همچنین برای درمان سردرد و فشار خون پایین استفاده می شود. جلوگیری از بیماری های قلبی، از جمله «سخت شدن شریان ها» (آترواسکلروز) و حمله قلبی؛ جلوگیری از بیماری پارکینسون؛ و کاهش خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ، سرطان ریه، سرطان تخمدان و سرطان پستان. همچنین برای دیابت نوع ۲، اختلالات معده، استفراغ، اسهال، و دیورتیک جهت افزایش جریان ادرار استفاده می شود. بعضی از مردم برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و ایجاد سنگ کلیه از چای سیاه استفاده می کنند. در ترکیب با سایر محصولات دیگر، چای سیاه برای کاهش وزن استفاده می شود.
چای سیاه را هم به صورت نوشیدنی گرم و هم سرد مصرف می کنند.
چای سیاه حاوی ۲ تا ۴ % کافیین است، که بر تفکر و هشیاری تاثیر می گذارد، ادرار آور است، و بسیاری از علایم پارکینسون را نیز می کاهد. همچنین حاوی آنتی اکسیدان است که از قلب و عروق محافظت می کند.
مصرف متعادل چای سیاه بی خطر است.
مصرف زیاد آن، بیش از ۵فنجان در روز، می تواند خطرناک باشد و به دلیل وجود کافیین عوارض به دنبال داشته باشد مثل سردرد، نگرانی، بی خوابی، استفراغ، اسهال، تحریک پذیری، ضربان قلب نامنظم، رعشه، سوزش سر دل، سرگیجه، وزوز گوش. همچنین مصرف مداوم آن می تواند باعث اعتیاد روانی شود.
مصرف زیاد چای سیاه حاوی بیش از ۱۰گرم کافیین خطرناک بوده و می تواند منجر به مرگ شود.
کودکان: مصرف معمول آن بی خطر است.
حاملگی و شیردهی: مصرف کم آن خطری ندارد. مصرف بیش از ۳فنجان در روز خطرناک بوده و می تواند منجر به زایمان زودرس و یا سقط جنین شود.
کم خونی: مصرف چای سیاه مضر است.
اختلال اضطراب: مصرف چای سیاه مضر است.
اختلالات خونریزی: کافیین می تواند انعقاد خون را دچار مشکل کند.
مشکلات قلبی: کافیین می تواند منجر به ضربان غیرعادی در برخی افراد شود.
دیابت: کافیین موجود در چای سیاه قندخون را تحت تأثیر قرار می دهد.
اسهال: مصرف چای سیاه مضر است.
حمله: دوز بالای کافیین می تواند باعث حمله شود و از اثربخشی داروهای پیشگیری کننده از آن بکاهد.
آب سیاه: مصرف چای سیاه کافیین دار فشار درون چشم را افزایش میدهد. ظرف ۳۰دقیقه این افزایش رخ داده و ۹۰دقیقه طول می کشد.
بیماری های هورمونی، مثل سرطان پستان یا رحم: چای سیاه می تواند مانند استروژن عمل کند و خطرآفرین باشد.
فشارخون بالا: کافیین فشار را در افرادی که فشارخون بالا دارند افزایش می دهد. هرچند این اتفاق در افرادی که به طور منظم و مداوم چای می نوشند نمی افتد.
سندروم روده بی قرار: مصرف کافیین می تواند باعث وخیم تر شدن علایم شود.
پوکی استخوان: نوشیدنی های کافیین دار می توانند دفع کلسیم را افزایش دهند. این می تواند استخوان ها را ضعیف کند. از مصرف بیش از ۳۰۰میلی گرم کافیین در روز خودداری کنید.
پرکاری مثانه: کافیین موجود در چای سیاه می تواند باعث پرکاری مثانه شود. همچنین، در کسانی که دچار این مشکل هستند، علایم را بیشتر می کند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com