پسوریازیس یک اختلال وابسته به سیستم ایمنی است که باعث ایجاد لکه های قرمز و فلس مانند بر روی پوست می شود که خارش زیادی دارند. در پسوریازیس خال خال علاوه بر خشکی و تحریک پذیری پوست, زخم هایی بی رنگ بر روی پوست ظاهر می شود که ممکن است تکه های بزرگی از پوست یا کل بدن را بپوشانند. در بعضی موارد, پسوریازیس گوتات بر روی ناخن پا نیز دیده می شود و ممکن است در نواحی مفاصل یا انگشتان التهاب ایجاد کند.
پسورازیس گوتات نوعی بیماری است که عامل ایجاد آن یک عفونت باکتریایی است. این بیماری غالبا در جوانان دیده می شود. بیشتر بالا تنه را درگیر می کند اما میتواند به دیگر نواحی بدن نیز انتشار یابد و لکه های صدفی را ایجاد کند که شبیه پسوریازیس هستند. اگر نگاهی به این بیماری بیاندازید و دلائل و شیوه های درمان آن را مرور کنید آنگاه درخواهید یافت که باید در پوست خود به دنبال چه باشید.
عامل ایجاد این بیماری یک آلودگی باکتریایی یا استرپتوکوکی است. گلودرد استرپتوکوکی شایع ترین علت ایجاد این بیماری است اما آبله مرغان یا حتی یک سرماخوردگی ساده نیز ممکن است به پسوریازیس خال خال بیانجامد.
فردی که ناقل گلودرد استرپتوکوکی است یا همیشه در دستگاه تنفسی خود باکتری استرپتوکوک را دارد بیشتر به آن مبتلا می شود و عود بیماری در وی بیشتر مشاهده میگردد.
در بعضی موارد حتی پس از گذشت یک یا دو هفته از زمان تشخیص بیماری فرد هیچگونه عارضه ای روی پوست خود مشاهده نمی کند, اما پس از این بازه زمانی لکه های قرمز رنگی که اندکی خارش نیز دارند بر روی پوست ظاهر می شوند. ممکن است نواحی سفید رنگ خشکی از پوست فلس مانند حول لکه های قرمز دیده شوند که این خشکی به سرعت انتشار میابد.
در اغلب موارد پسوریازیس خال خال بر روی بالاتنه و پشت ظاهر میشود گرچه در دیگر نواحی بدن نیز قابل مشاهده است مثل خط شورت, پاها, بازوها و حتی پلک ها. تفاوت این نوع بیماری با پسوریازیس معمول آن است که در حاشیه ناخن یا تورفتگی آن مشاهده می شود.
در اکثر موارد بیماری پس از چند هفته خود به خود خوب می شود, به طوریکه بدن علیه عفونت باکتریایی مقابله کرده و پوست به حالت طبیعی خود بازمیگردد. در این موارد بهترین کار این است که از تماس پوست با نور خورشید جلوگیری شود و استحمام در آب سرد یا ولرم انجام گیرد.
مرطوب کننده ها نیز میتوانند مفید باشند اما باید از انواع مخصوص پوست های حساس که عاری از رنگ و عطر هستند استفاده شود, چون این ترکیبات پوست را تحریک میکنند. محصولات طبیعی مثل روغن ویتامین E یا روغن توت دریایی گزینه های بهتری برای شما هستند.
دیگر اشکال درمان پسورازیس گوتات عبارتند از تجویز دارو یا فوتو تراپی,در فوتو تراپی از یک طیف نور خاص برای درمان استفاده می شود. نور فرابنفش B برای پوست هیچگونه ضرری ندارد و این نوع بیماری ها را درمان می کند.
به آن دسته از افرادی که گلودردر استرپتوکوکی عود کننده یا عفونت باکتریایی دارند آنتی بیوتیک داده می شود. بهتر است پزشک از عفونت گلو کشت تهیه کند تا علت بیماری مشخص گردد.
گرچه تمامی موارد پوست خشک همراه با خارش الزاما پسوریازیس گوتات نیستند اما اگر پس از دیگر انواع بیماری, به ویژه عفونت, تغییری در پوست خود مشاهده کردید بهتر است سریعا آن را با پزشک خود در میان بگذارید. اتخاذ روش درمانی مناسب میتواند به تسریع بهبودی کمک کند و درد و خارش این نواحی را تسکین بخشد.
ترجمه شده از وبسایت: www.skinsite.com