همین طور که کودک بزرگ می شود مشتاق است تا مانند شما غذا بخورد و شما نیز تمایل دارید که به جیرهی غذایی از تنوع ببخشید. اما هر غذایی را نمیتوان با توجه به سن او در بشقاب او گنجاند. بعضیها هنوز ممکن است مسیر گوارش را مسدود سازند.
شیر کم چرب: خردسالان برای رشد نیاز به دریافت چربی و کالری از شیر کامل دارند. وقتی که ۲ ساله شد و هیچ مشکل رشدی نداشت، می توانید به او شیر کم چرب بدهید. اگر فرزندتان در معرض خطر مرض چاقی یا بیماری های قلبی است با توصیه و مشورت پزشک قبل از ۲ سالگی شیر کم چرب به او بدهید.
آنچه که ممکن است مسیر گوارش او را مسدود سازند و باید مراقبش بود.
تکه های غذای بزرگ: هر آنچه بزرگ تر از یک نخود در گلوی کودک گیر می کند. سبزیجاتی مانند هویج، کرفس و لوبیا سبز بایستی خرد شده، و یا پخته و له شوند. انگور، گوجه های گیلاسی و خربزه و هندوانه قبل از مصرف بایستی کوچک خرد شوند. مثلاً یک انگور بایستی ۴ قسمت شود گوشت و پنیر هم باید خیلی خیلی خرد شوند.
غذاهای کوچک اما سخت و سفت: آب نبات، آجیل، پف فیل و … ممکن است مسدود کننده باشند. دانه ها ممکن است کوچک باشند اما امکان دارد در مسیر تنفسی او گیر کرده و باعث عفونت شوند.
غذاهای نرم و چسبنده: از جویدن آدامس و مواد غذایی نرمی چون پاستیل، ژله، شکلات کشی که در گلویش گیر می کنند بپرهیزید.
کره ی بادام زمینی: یک تکه ی بزرگ کره بادام زمینی یا هر نوع کره ی دیگر که سخت قورت داده می شود، به او نخورانید، در عوض کره را نازک روی نان یا کلوچه بمالید. شاید بخواهید آن را با مارمالات سیب همراه کنید.
– اجازه ندهید هنگام حرکت اتومبیل غذا بخورد.
– هنگام استفاده از پمادهای دندان درآوردن مراقب باشید، زیرا که گلوی او بی حس می شود و ممکن است آن را قورت دهد.
– عبارت کاهش خطر مسدود شدن مسیر گوارش را برای مشاهدهی فهرست آن جستجو کنید.
غذاهایی که بایستی از آنها اجتناب کرد: 24 تا ۳۶ ماهگی
مسدود کننده های مسیر گوارش: اگرچه کودکتان کم کم تبدیل به یک بزرگسال در خوردن می شود، هنوز ممکن است خوراکی در مسیر گوارشش گیر کند. همچنان مراقب فهرست بالا باشید، و او را از خوردن هنگام راه رفتن، تماشای تلویزیون و یا هر چه که حواسش را از خوردن پرت می کند باشید.
غذایی که بایستی از آنها اجتناب کرد: ۳ تا ۵ سالگی
مسدود کننده های مسیر گوارش: او دیگر هر چیزی می خورد، فقط مواظب تکه هایی باشید که ممکن است گیر کنند. همچنان خوراکی هایش را خرد کنید. مخصوصاً انگورها و یا هات داگ که می تواند مسیر هوایی تنفسی را مسدود سازد (در صورتی که همزمان دَم داشته باشد). همچنان پف فیل، آجیل های درسته، آب نبات و آدامس را نهی کنید؛ و نگذارید موقع حواس پرتی غذا میل کند.
پزشکان توصیه می کنند که تا یک سالگی و یا بیشتر از شروع مصرف خوراکی هایی که حساسیت زا هستند بپرهیزید، مخصوصاً در کودکانی که در معرض آلرژی هستند. اما انجمن پزشکان آمریکا اعلام کرد که چنین تأخیری بی فایده بوده و از پیشرفت آلرژی جلوگیری نمی کند.
لازم نیست تا شروع مصرف خوراکی ها در خردسالان به تدریج باشد مگر آن که او به سایر غذاها حساسیت داشته باشد، آن همچنان یک عقیده عقلانی است که تا چند روزی بین هر غذای جدید صبر کرد تا از واکنش کودک مطمئن گردید. با پزشک درباره ی فهرست حساسیت زا مثل تخم مرغ، شیر، بادام زمینی، گندم، بادام درختی، ماهی، و صدف مشورت کنید.
ترجمه شده از وبسایت: www.babycenter.com