نوزادان از لحظه ای که به دنیا می آیند به افراد دیگر واکنش نشان می دهند. قبل از اینکه روابط حقیقی ایجاد کنند و یا شمارا بوسیده و بگویند ” دوستت دارم ، چیز های زیادی هست که باید یاد بگیرند . اینها مراحلی هستند که کودکان طی می کنند .
تولد تا سه ماهگی : ارتباط چشمی بر قرار می کند بغ بغو می کند صورتش را رو به شما بر می گرداند ممکن است برخی از حالات شما را تقلید کند
۳ تا ۶ ماهگی : لبخند زده و به اسمش واکنش نشان می دهد . از ارتباط با افراد جدید خوشحال شده واز بازی لذت می برد دارد یاد می گیرد که موجودی جداگانه است .
زنگ خطر: اگر به نظر کودکتان علاقه ایی به ارتباط با دیگران ندارد ، با دکترش در میان بگذارید.
۶ تا ۹ ماهگی: اکنون افراد آشنا را ترجیح می دهد و ممکن است اولین علائم اضطراب جدایی را نشان دهد . (دوست ندارد از شما جدا شود )ممکن است با نگاه کردن ،چنگ زدن یا غلط زدن به سمت کودکی دیگر به وی علاقه نشان دهد.
۱۰ تا ۱۲ ماهگی : از بازی نزدیک دیگر کودکان لذت می برد اما هنوز با آنها بازی نمی کند تماشای دیگر کودکان را دوست داشته و حرکاتش را تقلید می کند . اضطراب جدایی ممکن است تشدید یابد .
اگه دوست دارین بدونین رشد حرکتی، شناختی, اجتماعی و زبانی کودکتون چطور بوده، پیشنهاد ما استفاده از نرم افزار رشدیار هست.
۱۳ تا ۱۸ ماهگی: شروع به صحبت می کند ، که به پیشرفت روابط کمک می کند . به بازی در کنار دیگر کودکان ادامه می دهد که موازی نامیده می شود ،اضطراب جدایی در حداکثر خود قراردارد.
۱۹ تا ۲۴ ماهگی : با بغل و بوس ، عاطفه نشان می دهد گرچه برخی از کودکان خیلی راحت نیستند ( و برخی از آنها که کاملا مهربانند مرحله کناره گیری را طی می کنند ) ممکن است از ارتباط با بزرگسالان نا آشنا خجالت می کشند . شروع به ارتباط با دیگرکودکان برای بازی کرده ، اما هنوز در اشتراک گذاری و تقسیم عملکرد خوبی ندارد.
۲ تا ۳ سال: ممکن است یک یا دو دوست نوپا را ترجیح دهد . ممکن است در حال صحبت بایک دوست فرضی دیده شود . در تقسیم و نوبت گرفتن پیشرفت کرده ولی راهی دارد . ممکن است پرخاشگر شود ، بزند یا گاز بگیرد تا از فضای خود حمایت کند . شروع به همراهی با احساسات دیگران می کند اما هنوزخود محور است و نمی تواند خود را کاملا بجای افراد دیگر بگذارد . از بازی در حضور بزرگسالان لذت می برد .
زنگ خطر: اگر نگذارید که رفتار پرخاشگرانه کودک تان خارج از حد معمول است ودر عملکردش خلل ایجاد می کند ،با دکترش مشورت کنید.
۳ تا ۴ سالگی: با اعتماد به نفس تر و مستقل ترمی شود ، درحالی که هنوز نیاز به توجه و راهنمایی شما دارد . از تماشا کردن و تعامل با دیگران بسیار یاد می گیرد . از جمله درس هایی در مورد چگونگی ارتباط . ممکن است با هم بازی هایش دعوا کند ، علی الخصوص اگر اراده ایی قوی داشته باشد ،اما هم چنان با آنها مهربان است بازی را شروع می کند ، بازی ایجاد می کند واز بازی دیگران لذت می برد . می تواند با بازی های گروهی ساختارمند سرگرم شود ،و ممکن است حتی از بازی های فکری لذت ببرد اگر قوانین انعطاف پذیر باشند به شدت قادر به تقسیم و نولت دهی بدون کمک گرفتن از بزرگسالان است .
نکته: توانایی همدلی و بازی کردن ممکن است در کودکانی که برادر یا خواهر دارند یا وقت خود رادر مدرسه می گذرانند، زودتر ایجاد گردد.
۴ تا ۵ سالگی: همدلی می کند و روابط واقعی ایجاد می کند . به آنچه دوستانش فکر می کنند و می خواهند اهمیت می دهد . می تواند بهتر از همیشه تقسیم کند . گرچه ممکن اسن هنوز با ار جعیت دادن نیاز های دیگران نسبت به خودش مشکل داشته باشد . علاقه به مهد کودک داردکه استقلال وی را افزایش می دهد . از صحبت با شما ،داستان گفتن و سوال پرسیدن لذت می برد .
۶ تا ۸ سالگی: کنترل بیشتری روی دنیای خویش می طلبد . وممکن است شروع به جنگ قدرت با شما کند . روش ارتباطی شما با دیگران را تقلید می کند . بنابراین احترام ومهربانی اهمیت دارد . به نشان دادن علاقه به شما ادامه می دهد گرچه برای انجام این کار در جمع طی سالیان آینده بی میل تر می شود
قادر به انجام بازی های بیشتری است . که راحت تر از قبل انجام می گیرند.چون اکنون در نوبت دهی بهتر شده است ودر مورد بافت در بازی رئوف تر است. برای خوابیدن در خارج از خانه و در سن ۸ سالگی برای خوابیدن در کمپ های خارج از خانه آماده است .
ترجیج می دهد با کودکان هم جنس خودش تعامل کند ممکن است یک دوست خوب داشته باشد حتی اگر این دوست بنوانند سریعا جایگزین شود. به دنبال تاییده بزرگسالان است . اغلب از دوستانش تقلید می کند ،برخی رفتارهای خوب و بعد را اتخاذ می کند .
ممکن است نسبت به قبل وقت بیشتری را به تنهایی بگذراند . این کار به بهبود حس فردیت کودک شما کمک می کند . که یک انتقال مهم قبل از بلوغ است.
حس شوخ طبی عالی ای دارد و جوک هایی می گوید که با عقل جور در می آیند.
شهروند خوب بودن و عضو اجتماع بودن را درک می کند درست مثل وقتی که در مدرسه تشویق به همکلاسی خوب بودن می شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.babycenter.com