جراحی ساسپنشن رتروپوبیک با برطرف کردن افتادگی های غیر طبیعی گردن مثانه و مجاری ادراری برای درمان بی اختیاری ادرار بکار گرفته می شود. عمل جراحی ساسپنشن رتروپوبیک نوعی جراحی شکمی است، که امکان دسترسی به مثانه و پیشابراه را با ایجاد برشی در دیواره شکم (ناحیه شکمی) مهیا می سازد. این عمل جراحی را می توان با یک برش بزرگ (جراحی باز) و یا چندین برش کوچک (جراحی لاپاروسکوپی) انجام داد.
کولپوساسپنشن رایج ترین روش مورد استفاده در عمل جراحی ساسپنشن رتروپوبیک است. در این روش، دیواره واژن به رباط موجود در کنار استخوان شرمگاهی (رباط کوپر) متصل میشود.
این جراحی مستلزم برش های عمیقی می باشد، بنابراین بستری شدن در بیمارستان ضروری است. به منظور بهبود و التیام دستگاه ادراری، جهت تخلیه ادرار لوله ی انعطاف پذیر و نازکی (کاتتر) از طریق مجرای خروجی مثانه (یا دیواره شکمی) در درون مثانه جای داده میشود. کاتتر معمولاً ظرف مدت ده روز خارج می شود.
در صورت عدم بروز عوارض، به احتمال زیاد ۲ الی ۳ روز پس از عمل جراحی از بیمارستان مرخص خواهید شد. مدت زمان بهبود شما به این موضوع بستگی دارد که آیا عمل جراحی شما از نوع جراحی باز بوده یا از نوع جراحی های لاپاروسکوپی است.
در صورت عمل جراحی لاپاروسکوپیک، احتمالاً در عرض یک تا دو هفته قادر به بازگشت بر سر کار و بسیاری از فعالیتهای معمول خود خواهید شد. در صورت عمل جراحی باز، این فرایند طولانیتر بوده و حدود ۲ الی ۴ هفته زمان میبرد. البته بهبودیافتگی کامل از هر دوی این اعمال جراحی ۴ الی ۶ هفته زمان می برد. از بلند کردن اجسام سنگین و انجام فعالیت های سنگین در طی این مدت خودداری نمایید. این کارها فشار زیادی را بر مثانه شما وارد میکنند.
در منزل نیز باید انتظار دوره ی استراحتی معادل با ۲ الی ۴ هفته را داشته باشید، در طی این دوره باید از کار کردن بیش از حد و یا هر نوع فعالیت سنگینی خودداری کنید.
میزان درد شما پس از عمل جراحی به ماهیت دقیق عمل جراحی، وضعیت جسمانی شما در زمان عمل جراحی، و عکس العمل شخصی شما نسبت به درد بستگی دارد. ممکن است در محل بریدگی احساس درد نموده و اندکی گرفتگی و اسپاسم را در ناحیه شکم خود احساس کنید. برای تسکین درد و ناراحتی شما در روزهای نخست پس از عمل جراحی، پزشک می تواند داروهایی را برایتان تجویز کند. درصورت عدم کاهش و تسکین درد، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.
دوره ی بهبود در زنان تحت درمان با جراحی لاکروسکوپی معمولاً کوتاه تر میباشد. همچنین، این افراد پس از عمل جراحی درد کمتری داشته و مدت زمان کمتری در بیمارستان بستری شده وسریعتر از جراحی های باز به فعالیتهای نرمال خود بازمیگردند.
بسیاری از زنان پس از این عمل جراحی دچار یبوست می شوند. می توانید موارد ذیل را برای جلوگیری از یبوست امتحان کنید:
در صورتی که پس از امتحان این روش ها همچنان دچار یبوست هستید، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید : سنگ کلیه
جراحی ساسپنشن رتروپوبیک با برطرف کردن افتادگی های غیر طبیعی گردن مثانه و مجاری ادراری در درمان بی اختیاری ادراری بکار گرفته میشود.
جراحی ساسپنشن رتروپوبیک در رفع بی اختیاری ادرار موثر واقع می گردد. پس از این عمل جراحی، اغلب زنان علائمی از بی اختیاری ادرار ندارند.
در بی اختیاری ادرار، پزشکان در جراحی کولپوساسپنشن نسبت به جراحی اسلینگ، مدت زمان بیشتری را صرف جراحی بیمار میکنند. مطالعات متعددی بر روی عمل جراحی کولپوساسپنشن برچ انجام شده است. حدود ۹ نفر از ۱۰ زن در طی یک سال پس از عمل جراحی مداوا می شوند. پس از ۵ سال، حدود ۷ نفر از هر ۱۰ زن همچنان بهبودی خود را حفظ می کنند.
عوارض ناشی از جراحی رتروپوبیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:
در جراحی های ساسپنشن رتروپوبیک تا زمانی که بیمار بتواند بدون وجود هیچ مشکلی و آزادنه به تخلیه ادرار بپردازد، باید لوله ی انعطافپذیر و نازکی (کاتتر) به مدت یک روز یا بیشتر در درون مثانه جای داده شود. وجود این کاتتر ممکن است برای فرد آزارنده باشد. همچنین کاتتر احتمال ابتلا به عفونتهای ادراری را افزایش می دهد.
پیش از عمل جراحی بی اختیاری ادرار، موارد ذیل را با پزشک خود درمیان بگذارید:
میزان موفقیت پزشک تا به حال در درمان بی اختیاری ادرار با این عمل جراحی چقدر بوده است؟ موفقیت عمل جراحی بی اختیاری ادراری به تجربه و مهارت جراح بستگی دارد.
آیا کارهایی وجود دارد که بتوانم جهت افزایش احتمال عمل جراحی انجام دهم؟ کاهش وزن، ترک سیگار، و یا انجام ورزش های لگنی (کگل) قبل از این عمل جراحی میتواند احتمال بازیابی کنترل بر ادرار را پس از عمل جراحی افزایش دهد.