بطور طبیعی ، یائسگی زمانی اتفاق می افتد که تخمدان های یک خانم دیگر تخمک رها نکنند . در زمان تولد ، بالغ بر یک الی سه میلیون تخمک در بدن یک خانم وجود دارد که این ها به تدریجی در طول زندگی از بین می روند. در زمان اولین پریودی یک خانم ، او حدود ۴۰ هزار تخمک دارد . در زمان وقوع یائسگی ، یک خانم کم تر از ۱۰ هزار تخمک دارد . درصد بسیار کمی از تخمک ها در طی تخمک گذاری ( چرخه ماهانه ) از دست می روند و در واقع بیشتر تخمک ها طی فرآیندی به نام آتریزی از بین می روند.
بطور نرمال ، در طی نیمه اول چرخه قاعدگی یک خانم ، FSH یا هورمون محرک فولیکول ، مسئول رشد فولیکولی تخمدان است . همین که به یائسگی نزدیک می شویم ، تخمک های باقی مانده نسبت به FSH مقاوم می شوند و همچنین تخمدان ها تولید استروژن خود را کاهش می دهند .
استروژن ، بخش های مختلفی از بدن را از جمله عروق خونی ، قلب ، استخوان ، پستان ، رحم ، سیستم ادراری ، پوست و مغز را تحت تاثیر قرار می دهد.به همین دلیل است که می گویند کاهش استروژن علت اصلی بروز علائم یائسگی است.در زمان یائسگی ، تخمدان ها تولید تستوسترون را نیز کم می کنند و می دانیم که این هورمون در رابطه و لذت جنسی دخیل است.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com