به سادگی می توان چنین گفت که یائسگی به معنی پایان قاعدگی به مدت یک سال است . همین که یک خانم پا به سن می گذارد ، یک کاهش تدریجی در عملکرد تخمدان ها و تولید استروژن رخ می دهد و همین که به سن ۴۰ می رسد ، این فرآیند سریع تر می شود . به این زمان « پیش از یائسگی » می گویند .
معمولا آخرین باری که یک خانم پریود می شود ، در سن ۵۱ سالگی است . افراد خیلی کمی هستند که در ۴۰ سالگی یائسه می شوند و درصد بسیار کم تری هم در سن ۶۰ سالگی قاعدگی شان متوقف می شود . خانم هایی که سیگار می کشند چندسال زودتر از بقیه یائسه می شوند . بعضی از خانم ها قبل از اینکه یائسه شوند برای مدت چند وقت ، پریودهایشان به هم نزدیک می شود یا برعکس ، دوماه یک بار پریود می شوند و گاهی هم بعضی ها پریودهای شدید دارند . افرادی که پریودهایشان زود به زود و یا دیر به دیر اتفاق می افتد و یا پریودشان شدید است و نیز بیش از هفت روز طول می کشد باید به پزشک مراجعه کنند زیرا این ها می توانند علائم سرطان رحم هم باشند .
تفاوت زیادی بین یائسگی خانم های مختلف وجود دارد . حدود ۷۵ درصد از خانم ها در این دوره گرگرفتگی دارند . این امر باعث تعریق شبانه و نیز اختلالات خواب می شود . بعضی ممکن است خشکی واژن ، نزدیکی دردناک و مشکلات ادراری هم داشته باشند . این علائم دائمی نیستند و می گذرند . هورمون درمانی جایگزینی می تواند باعث خلاصی از این علائم شود . راه های درمانی غیر هورمونی هم وجود دارند . با پزشک صحبت کنید تا به شما بهترین راه درمانی را پیشنهاد کند . یائسگی باعث افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان و بیماری قلبی می شود . با پزشک می توانید در این باره هم صحبت کنید تا این خطرات را کاهش دهید .
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.ccom