به دوران پس از یائسگی که دوره ای جدید از زندگی است « postmenopause » یا «پس از یائسگی » می گویند . در طی این زمان یک خانم ممکن است علائم آزاردهنده ای را تجربه کند که البته به مرور زمان کم می شوند . اما به علت کاهش استروژن پس از یائسگی ، خانم ها در خطر ابتلا به مواردی چون پوکی استخوان و بیماری های قلبی قرار می گیرند .
یک خانم زمانی در این مرحله قرار می گیرد که به مدت یک سال کامل پریود نشود . یک راه دیگر برای فهم این موضوع هم آزمایش FSH ( هورمون محرک فولیکول ) است . این هورمون را غده هیپوفیز ( در پایه مغز واقع است ) تولید می کند . همین که کارکرد تخمدان های شما کاهش می یابد ، دیگر FSH را جذب نمی کنند و سطح این هورمون در خون افزایش می یابد زیرا دیگر توسط تخمدان ها جذب نمی شوند . پس به راحتی با یک آزمایش خون می توان به مقدار این هورمون در خون پی برد .
همین که در این مرحله قرار می گیرید ممکن است دوباره انرژی تان را بدست آورید اما ممکن است در خطر شرایط خطرناک تری قرار بگیرید . با یکسری داروها و نیز تغییر سبک زندگی می توان از این خطرات کاست . چون خطر در خانم های مختلف متفاوت است پس راجع به مراحلی که باید برای کاستن از این خطرات انجام دهید با پزشک صحبت کنید .
معمولا همین که به مدت یکسال کامل پریود نشوید ، امکان بارداری از بین می رود .
حتی اگر یائسه شوید هم باید برای سلامتی تان بطور مرتب چک آپ و آزمایشات پیشگیری کننده ای مثل تست لگنی ، پاپ اسمیر ، آزمایش پستان ها و ماموگرافی را همچنان انجام دهید . این که هرکدام از این ها را هرچند وقت یکبار انجام دهید به سابقه شما و پرونده پزشکی تان و نیز نظر پزشکتان بستگی دارد .
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com