Kaposi sarcoma یا سارکوم کاپوزی یا KS نوعی تومور است که ماهیت سرطانی دارد, اما از نظر عامل ایجادکننده با دیگر انواع سرطان فرق دارد. این بیماری به شکل سرطان سلولهای پوششی عروق خونی یا سیستم گردش لنف ظاهر می شود.
کانال هایی در عروق ایجاد می شوند که با سلولهای خونی پر شده اند. این کانالها غیر طبیعی هستند و سلولهای خونی از آنها به بیرون نشت پیدا میکنند و تومورها را ایجاد می کنند.
سارکوماها معمولا به شکل زخم های قرمز, بنفش, یا قهوه ای روی پوست ظاهر می شوند. این زخم ها بزرگ می شوند و در نگاه اول شبیه خال هستند. بسته به محل پوست بیمارشده, زخم ها اول شبیه پلاک هستند. این زخم ها میتوانندپوست را بشکافند و باعث نکروزه شدن آن شوند. پوست پیرامون ممکن است متورم شده و دردناک گردد.
این زخم ها در دهان نیز ممکن است یافت شوند. در بعضی موارد, در لوله گوارشی یا تنفسی رشد می کنند و علائم دیگری را به وجود می آورند. اگر این زخم ها در دهان باشند, ممکن است خونریزی کنند و در حرف زدن و غذا خوردن فرد مشکل به وجود آورند. در این موارد عفونت های ثانویه نیز مشاهده می شود.
در لوله GI, سارکوم کاپوزی میتواند باعث کاهش وزن, درد, استفراغ,حالت تهوع و خونریزی شود. به علاوه در جذب مواد غذایی تداخل ایجاد می کند و باعث مسدود شدن روده باریک میشود.
اگر سارکوم کاپوزی در لوله تنفسی باشد, میتواند باعث سرفه, کوتاه شدن تنفس, درد سینه, تب یا سرفه خونی شود.
عامل ایجاد سارکوم کاپوزی ویروسی به نام هرپس ویروس انسانی ۸ یا HHV8 است. گرچه ظهور آن اغلب با ویروس ایدز همراه است اما یک عفونت فرصت طلب است. افراد مبتلا به HIV بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس هستند, چون سیستم ایمنی آنها ضعیف شده است. این ویروس در سال ۱۹۹۴ کشف شد و از آن زمان در کلیه تومورهای مورد بررسی مشاهده گردید.
درمان سارکوم کاپوزی بسته به شدت و یا HIV مثبت بودن یا نبودن فرد متفاوت است. در سارکوم کاپوزی وابسته به ایدز, درمان آنتی رترو ویرال فوق فعال یا HAART نخستین گزینه درمانی است. در اکثر موارد, تومورها پس از شروع HAARTکوچک می شوند.
وقتی تومورها کوچکند و تنها در پوست وجود دارند, میتوان از جراحی سرد یا پرتودرمانی برای تخریب زخم استفاده کرد. معمولا دیگر انواع جراحی توصیه نمی شوند, چون سارکوما ها پس از جراحی در لبه های زخم باقی می مانند. درمانهای قویتر سرطان مثل اینترفرون آلفا زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که اندام های داخلی نیز مورد آسیب قرار گرفته باشند و بیماری شدیدا منتشر شده باشد.
سارکوم کاپوزی بیشتر در مبتلایان به ایدز و دریافت کنندگان عضو اهدائی دیده می شود, اما این بیماری در افرادی که ایدز ندارند نیز مشاهده شده است. غربالگری ویروس HHV8 توصیه شده است, اما در حال حاضر هیچ سیستمی برای غربالگری اندام ها یا بیماران وجود ندارد.
ترجمه شده از وبسایت: www.skinsite.com