علل دیابت نوع ۱ چیست؟ دیابت نوع یک بدین خاطر ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن، سلول های بتای موجود در بخشی از پانکراس موسوم به بافت جزیرهای را تخریب می نماید. تولید انسولین بدن بر عهده ی سلول های بتا است. بنابراین افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ نمی توانند انسولین مورد نیاز بدن خود را بسازند.
پانکراس در حالت طبیعی خود، میزان انسولین بدن را بر اساس تغییرات قند خون تنظیم می کند. ولی در صورت ابتلا به دیابت، انسولین تزریقی به فرد نمی تواند همانند پانکراس، تغییرات لحظه ای قند خون فرد را کنترل نماید. بنابراین سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع یک، گاه گاهی افزایش و کاهش می یابد.
دلایل افزایش قند خون عبارتند از:
برخی اوقات قبل از اینکه خود فرد متوجه وجود مشکلی شود، سطح قند خون وی به میزان زیادی افزایش می یابد. در چنین وضعیتی بدلیل در دسترس نبودن انسولین، سلول های بدن قادر به دریافت قند (گلوکز) مورد نیاز خود برای تامین انرژی بدن نیستند. بنابراین بدن برای تامین انرژی خود شروع به شکستن بافت چربی و عضلانی می نماید.
زمانی که از چربی های بدن برای تولید انرژی استفاده شود، اسیدهای چرب یا کتون ها تولید شده و وارد جریان خون می گردند. همین امر موجب عدم تعادل شیمیایی کتواسیدوز دیابتی می شود. چنین وضعیتی خطرناک بوده و می تواند زندگی فرد را به خطر بیاندازد.
علل افت قند خون عبارتند از:
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com