نشانه های و علایم دیابت نوع ۱ بدلیل افزایش قند خون، معمولاً به سرعت و در عرض چند روز تا چند هفته ایجاد می شود. در ابتدا، ممکن است علائم بیماری نادیده گرفته شده یا با بیماری دیگری مانند آنفولانزا اشتباه گرفته شود.
علائم قند خون بالا عبارتنداز:
علائم کتواسیدوز دیابتی عبارتند از:
علائم رایج افت قند خون عبارتند از:
در صورت کاهش بسیار زیاد قند خون ممکن است فرد از هوش برود.
در صورتی که قادر به تشخیص افت قند خونتان نباشید (عدم آگاهی از هیپوگلسیمی)، بهتر است به صورت مداوم قند خونتان را مورد سنجش قرار دهید.
کنترل مداوم و شدید قند خون. کنترل شدید قند خون، از عوارض بعدی بیماری دیابت از جمله عوارض چشمی، کلیوی، قلبی، عروق خونی، و بیماری های عصبی جلوگیری می کند. ولی در عین حال شما را در معرض خطر افت مکرر قند خون قرار می دهد.
نوجوانی و بلوغ. جهش رشدی سریع و تغییرات هورمونی نوجوانی می تواند حفظ سطح قند خون در محدوده هدف را با دشواری هایی مواجه سازد. محدوده هدف برای شما سطوحی از قند خون است که با پزشک خود تنظیم کرده اید.
شرایط روانپزشکی. افسردگی، اختلال اضطرابی، اختلال ترس، و اعتیاد به الکل یا مواد مخدر خطر افزایش یا کاهش مکرر قند خون را افزایش می دهد.
اختلالات خوردن. نوجوانان اغلب در مورد وزن و تصویر بدنی خود نگران هستند، و برای کاهش وزن نیز ممکن است از تزریق انسولین اجتناب کنند. اختلالات خوردن در زنان و دختران مبتلا به دیابت نوع یک در تمامی سنین شایعتر می باشد.
هایپرتروفی چربی، که نوعی بافت چربی و زخمی است که در اثر تزریق مکرر انسولین در محلی واهی ایجاد می شود. پوست این ناحیه ممکن است سفت تر از پوست اطراف آن به نظر برسد. تزریق انسولین به ناحیه ی دارای بافت چربی و زخمی موجب می شود تا انسولین به میزانی مشابه با دفعات پیشین تزریق جذب نشود که خود این موضوع می تواند موجب افزایش یا کاهش قند خون شود.
گاستروپارزی. آسیب به اعصاب بدن می تواند واکنش های معده نسبت به هضم مواد غذایی را تغییر دهد. ممکن است مدت زمان هضم مواد غذایی طولانیتر شود، که این مساله نیز می تواند تخمین زمان دقیق اثرگذاری انسولین بعد از صرف غذا را با دشواری مواجه سازد. چنین وضعیتی می تواند موجب افزایش یا کاهش قند خون شود.
مشکلات تیروئیدی یا کلیوی. هورمون تیروئید می تواند موجب کاهش سرعت سوخت و ساز بدن شود، که همین امر موجب می شود تا برخی از داروها (مانند انسولین) به مدت طولانی تری در بدن باقی بمانند. چنین وضعیتی موجب افت قند خون می شود. همچنین در صورت وجود آسیب های کلیوی، ممکن است انسولین به مدت طولانی تری در بدن باقی بماند و موجب افت قند خون شود. همچنین وجود مشکلات کلیوی در ارتباط با ساخت گلوکز، موجب افت قند خون می گردد.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com