در حال حاضر هیچ راهی برای پیشگیری از دیابت نوع ۱ وجود ندارد، اما مطالعات کنونی در حال بررسی روش هایی برای پیشگیری از ابتلا به دیابت در افراد مستعد این بیماری هستند. افرادی که پدر، مادر، خواهر و یا برادر مبتلا به دیابت نوع یک دارند و داوطلب شرکت در یکی از این تحقیقات هستند، بهتر است در این خصوص با پزشک خود مشورت کنند.
افراد مبتلا به دیابت نوع یک با حفظ نمودن سطح قند خون خود در یک محدوده نرمال می توانند از بروز عوارض پیشگیری نموده و یا آنها را به تاخیر بیاندازند. همچنین برای شناسایی نشانه های اولیه عوارض انجام معاینات مرتب پزشکی ضروری است. در صورت درمان زود هنگام عوارض، ممکن است آسیبدیدگی های احتمالی متوقف شده، کاهش یافته، و یا حتی معکوس شود.
افرادی که علاوه بر دیابت، مشکلات بهداشتی دیگری از قبیل فشار خون بالا یا کلسترول بالا دارند، باید نسبت به درمان آنها نیز اقدام نمایند. همچنین، خودداری از مصرف سیگار می تواند خطر ابتلا به عوارض را کاهش دهد. وجود سایر مشکلات بهداشتی می تواند خطر ابتلا به عوارض ناشی از دیابت را افزایش دهد.
در صورت ابتلا به دیابت، شما باید واکسن آنفولانزا را هر ساله دریافت نمایید. همچنین انجام واکسیناسیون هپاتیت B (هپاتیت B) ضروری است.
همچنین تزریق واکسن پنوموکوک ضرورت دارد. پزشکتان می تواند در انتخاب یکی از واکسن-های پنوموکوک پلی ساکارید (Pneumovax) و یا واکسن دوگانه پنوموکوک (Prevnar) به شما کمک کند.
در صورتی که بدلیل وجود شرایط خاصی احتمال مواجهه فرد با بیماری های مختلف افزایش یابد، ایمن سازی و واکسیناسیون های اضافی دیگری هم ضرورت دارد.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com