انجمن جراحان عمومی آمریکا می گوید : ” ترک سیگار تنها قدم مهمی در زندگی افراد سیگاری است که طول و کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد.”
ترک سیگار اقدامی سخت اما شدنی است. برای اینکه در این امر موفق بوده و دیگر هیچ وقت به سمت آن نروید ، باید بدانید که شما علیه چه چیزی در حال مبارزه هستید ، گزینه های شما چیست و چه کسانی قادرند به شما کمک کنند . شما در این مقاله به این اطلاعات دست پیدا خواهید کرد .
مارک توآین می گوید : ” ترک سیگار آسان است . من هزاران بار ترک کرده ام .” ممکن است شما نیز تا به حال اقدام به ترک کرده باشد . چرا ترک سیگار و برنگشتن به مصرف برای خیلی از افراد مشکل است ؟ پاسخ در یک کلمه است : نیکوتـــــین .
شاید شما بارها اقدام به ترک این ماده دخانی کرده باشید. چرا ترک این ماده و دور ماندن از آن اینقدر مشکل است ؟ جواب این سوال در یک کلمه است “نیکوتین” .
نیکوتین مخدری اعتیاد آور مانند هروئین یا کوکایین است که به طور طبیعی در تنباکو وجود دارد . با گذر زمان ، انسان از نظر جسمی وابسته و از نظر روحی به آن معتاد خواهد شد . این وابستگی جسمی اختلالات ناخوشایندی را در هنگام ترک ، بوجود می آورد . وابستگی روحی ( اعتیاد) ، دور ماندن از این ماده را سخت میکند . مطالعات نشان داده اند که برای موفقیت در ترک و دور ماندن از آن ، مصرف کنندگان تنباکو می بایست با هر دو وابستگی جسمی و روحی مواجه شوند .
نیکوتین از طریق دهان و بینی وارد جریان خون شده و به تمام نقاط بدن انتقال می یابد . این ماده ، بسیاری از بخش های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد از جمله ، قلب و عروق خونی ، هورمون ها ، سوخت و ساز یا متابولیسم بدن و مغز . در دوران بارداری ، نیکوتین آزادانه از جفت عبور کرده و همچنین در مایع آمنیوتیک و خون بند ناف نوزادان تازه متولد شده موجود می باشد .
عوامل متفاوتی در سرعت خارج شدن نیکوتین از بدن تاثیر می گذارد . نیکوتین و دیگر مواد جانبی آن مانند کوتینین در بدن کسانی که به طور مرتب از تنباکوهای دهانی استفاده می کردند ، ۳ تا ۴ روز پس از ترک هنوز وجودخواهد داشت .
نیکوتین حس خوشایندی به مصرف کننده بخشید و او را از تمام احساسات بد و ناخوشایند دور می کند . این عامل باعث می شود تا مصرف کنندگان تمایل بیشتر به استفاده از آن داشته باشند . نیکوتین همچنین با جریان پیدا کردن در بین سلول های عصبی به عنوان نوعی مداخله گر افسردگی عمل می کند .
از آنجاییکه سیستم عصبی با نیکوتین سازگار شده است ، مصرف کنندگان تنباکو تمایل پیدا می کنند تا میزان آن را افزایش دهند . این عمل میزان نیکوتین را در خون آنها نیز بالا می برد و هر دفعه به میزان بیشتری تنباکو برای دریافت همان میزان اثر نیاز است . با گذشت زمان ، مصرف کننده به سطح خاصی از نیکوتین رسیده و برای بالا نگه داشتن آن به مصرف خود ادامه می دهد .
به محض تمام شدن تنباکو ، سطح نیکوتین در بدن شروع به پایین آمدن می کند . آن حس ناخوشایند از بین رفته و مصرف کنندگان شروع به استفاده بیشتر می نمایند . اگر آنها مصرف را به تاخیر بیاندازند ، حس برآشفتگی و اضطراب در وی نمودار می شود . دراکثر موارد مصرف کننده به تنباکو رجوع کرده ، حس ناخوشایند از بین رفته و این چرخه ادامه می یابد .
تنباکوهای بدون دود ، میزان زیادی از نیکوتین را به ارمغان می آورند . سطح نیکوتینی که در خون مصرف کنندگان تنباکوی بدون دود است با سیگاری ها یک میزان است .
نشانه های ترک نیکوتین در زمان توقف و یا کاهش مصرف تنباکوی بدون دود بسیار شبیه به کسانی است که به طور کامل ترک کرده اند . مطالعات نشان داده است که سختی ترک کردن مصرف کنندگان انفیه های دهانی همانند ترک کنندگان سیگاری ها است . همچنین طبق این مطالعات هنگامی که کسانی که به طور مرتب از این محصولات استفاده می کردند قادر به ترک نمودن تنباکوهای بدون دود نباشند ، معمولا برای دریافت نیکوتین به سیگار و یا دیگر مواد روی می آورند .
ترک نیکوتین هم جسمی و هم روحی باید باشد . در حالت جسمی بدن با عدم حضور نیکوتین و در حالت روحی با ترک کردن یک عادت مقابله می کند . تمامی این عواکل برای ترک و ثابت قدم ماندن در این راه لازم است .
افرادی که تنباکو را بطور مرتب در طول چند هفته و یا بیشتر مورد مصرف قرار می دادند ، اگر به صورت ناگهانی و یا با کم کردن مقدار بسیار زیادی از تنباکو اقدام به ترک نمایند ، نشانه های ترک را به وضوح درک خواهند کرد . علائم معمولا در عرض چند ساعت پس از آخرین مصرف شروع و بین ۲ تا ۳ روز و یاهر زمانی که نیکوتین از بدن خارج شود ادامه می یابد . نشانه های ترک از چند روز تا چند هفته باقی می مانند. در صورت تحمل کردن نبود تنباکو، هر روز وضعیت بهتر خواهد شد .
بروز این علائم در فرد می تواند او را به شروع مجدد تنباکو و برای بالا بردن سطح نیکوتین در خون خود تحریک نماید .
شواهدی نشان می دهد که مواد شیمیای دیگری در دود سیگار وجود دارد که با نیکوتین واکنش نشان داده و باعث می شود که عمل ترک کردن سخت تر شود . اثرات سیگار کشیدن در مونوآمین اکسیداز (ماده شیمیایی در مغز) هنوز در دست مطالعه است . برای برخی افراد ترک سیگار باعث مشکلات خلق و خوی شدیدی می شود ، که ممکن است تمایل به آن را بیشتر و ترک کردن را سخت تر نماید .
مصرف سیگار می تواند باعث شود تا برخی داروها زود تر از حد طبیعی دفع شوند. در هنگام ترک ، سطح این داروها در بدن شما تغییر می یابد . از آنجاییکه هنوز به طور واقعی و کامل ترک نکرده اید ، این غییرات مشکلات عدیده ای را به ناراحت بودن ترک شما اضافه خواهد کرد. اگر دارویی نیاز به بررسی مجدد و یا تغییر دارد حتما با پزشک خود مشورت به عمل آورید .
نگرانی های پیرامون سلامتی ، معمولا از اولویت های یک شخص برای ترک سیگار است . و این نگرانی بسیار به جاست : مصرف سیگار تقریبا به تمامی اعضای بدن صدمه می رساند .
نیمی از افراد سیگاری در خر از بیماری های مرتبط با سیگار ار دنیا می روند . تنها در آمریکا ، سیگار از هر ۵ نفر ، جان ۱ نفر را می گیرد و بیش از ۱۶ میلیون نفر از بیماری های رتبط با آن رنج می برند .
تقریبا هر کسی می داند که سیگار باعث سرطان ریه می شود ، اما کمتر افرادی هستند که در باره خطر بالای دیگر انواع سرطان چیزی بدانند . از جمله سرطان های دهان ، بینی ، سینوس ، لب ، حنجره ، حلق ، مری ، مثانه ، کبد ، کلیه ، پانکراس ، تخمدان ، گردن رحم، معده، روده بزرگ، راست روده و لوسمی میلوئید حاد.
سیگار عمدتا خطر ابتلا به بیماری های مزمن ریه مانند آمفیزم و برونشیت حاد را افزایش می دهد . این بیماری ها نفس کشیدن را مشکل کرده و تحت عنوان بیماری های مزمن انسدادی ریه (COPD) گروه بندی می شوند. (COPD) موجب ناتوانایی و بیماری های مزمن می شوند و با گذشت زمان رو به وخامت گذاشته و گاهی اوقات منجر به مرگ می شوند . آمفیزم و برونشیت مزمن اغلب در دهه ی ۴۰ سالگی افراد و بالاتر و هنگای که بیماری به بدترین وضع ممکن خود رسیده است ، یافت می شود . سیگاری های قدیمی در بیشترین معرض خطر ابتلا به (COPD) شدید هستند . پنومونی و سل نیز در زیرگروه بیماری های ناشی از سیگار کشیدن می باشند .
احتمال مرگ در اثر حملات قلبی در افراد سیگاری دو برابر افراد معمولی است . سیگار عامل اصلی بیماری عروق محیطی ، تنگی رگ های خونی حامل خون به عضلات پا و بازو می باشد . سیگار همچنین دیواره های عروقی که خون را به مغز می رسانند (شریان کاروتید ) تحت تاثیر قرار می دهد ، که می تواند منجر به سکته گردد . مصرف سیگار می تواند منجر به آنوریسم آئورت شکمی ( در آن دیواره ی لایه لایه ی آئورت اصلی بدن تضعیف و در نهایت تحلیل می رود) شده در نهایت منجر به مرگ می شود . مردان سیگاری احتمال مبتلا شدن به مشکلات جنسی مانند اختلال در نعوظ ( ناتوانی جنسی ) را دارند .
سیگار کشیدن خطر دژنراسیون ماکولا، یکی از شایع ترین علل کوری در افراد مسن را افزایش می دهد . مصرف سیگار ، منجر به اب مروارید شده که که باعث آلوده شده عدسی چشم می گردد . همچنین باعث چین و چروک و پیری زودرس پوست ، بوی بد دهان ، بیماری های لثه ، از دست دادن دندان ، لباس و موی بد بو و زرد شدن دندان ها و ناخن ها می شود .
بیماری های مرتبط به سیگار در زنان ، منحصر به فرد است . زنان بالای ۳۵ سال که سیگار و قرص های ضدبارداری را به طور همزمان استفاده می کنند در معرض بالاتری از خطر حمله ی قلبی ، سکته و لخته شدن خون در پاها می باشند . بارداری های خارج از رحم در زنان سیگاری که زندگی مادر را به خطر می اندازد بسیار بیشتر است . خطر سقط جنین و تولد نوزادان کم وزن نیز در بین این زنان بیشتر می باشد . نوزادان کم وزن در آینده دچار مشکلات جسمی و یادگیری می شوند . احتمال مبتلا بودن نوزادان متولد شده از مادرانی که در ماه های اولیه بارداری سیگار مصرف می کنند ، به شکاف لب و کام بسیار بیشتر است .
بر اساس داده های جمع آوری شده در اواخر ۱۹۹۰، مراکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) تخمین زده است که مردان سیگاری ۱۳.۲ سال و زنان سیگاری ۱۴.۵ سال از زندگی خود را به واسطه سیگار از دست داده اند . هر ساله مصر سیگار مرگ زود رس حدود ۴۸۰ هزار نفر را در آمریکا منجر می شود . بیماری های منجر شده از مصرف سیگار ، کیفیت زندگی افراد را در زمان حیاتشان از آنها می گیرد . بیماری های مرتبط با سیگار فعالیتهای روزمره افراد را با مشکل مواجه می کند که ستی تنفس ازجمله ی آنهاست .
مهم نیست که چند سال دارید و چند وقت است که سیگار مصرف می کنید ، ترک آن باعث می شود تا طولانی تر و سالم تر زندگی کنید . افادی که قبل از ۵۰ سالگی ترک می کنند ، خطر مرگ خود را در ۱۵ سال آینده به نسبت کسانی که تر نکرده اند را کاهش می دهند . سیگاری های سابق ازکیفیت بالای زندگی خود لذت می برند ، آنها کمتر به بیماری های مانند سرماخوردگی و آنفولانزا ، برونشیت و ذات الریه مبتلا می شوند و نسبت به افراد سیگاری بیشتر احساس سرزندگی و سلامت می کنند .
برای چند دهه انجمن جراحان عمومی ، خطرات مرتبط با سیگار کشیدن را گزارش داده است. در دهه ی ۱۹۹۰ ، انجمن جراحان عمومی به این نتیجه رسیدند :
۲۰ دقیقه پس از ترک
۱۲ ساعت پس از ترک
۲ تا ۳ هفته پس از ترک
بهبود یافتن جریان خون و افزایش عملکرد ریه ( گزارش انجمن جراحان عمومی آمریکا ، ۱۹۹۰ )
۱ تا ۹ ماه پس از ترک
کاهش یافتن سرفه و تنگی نفس ، مژک های موجود در ریه شروع به به دست آوردن مجدد عملکرد خود در ریه کرده ( سازه های کوچک مو مانند که مخاط ها را از ریه خارج میکنند) ، توانایی کنترل مخاط ها را افزایش داده ، ریه را تمیز و خطر ابتلا به عفونت ها را کاهش می دهد . ( گزارش انجمن جراحان عمومی آمریکا ، ۱۹۹۰ )
۱ سال پس از ترک
۵ سال پس از ترک
۱۰ سال پس از ترک
۱۵ سال پس از ترک
این موارد گفته شده تنها بخشی از مزایای ترک سیگار می باشند . ترک سیگار خطر ابتلا به دیابت را کاسته ، کمک می کند تا عروق خونی ، قلب و ریه ها بهتر عمل کنند . ترک سیگار در سنین پایین تر خطرات احتمالی را کم می کند ، اما تصمیم به ترک کردن در هر سنی می تواند عمر دوباره ای به فرد و اطرافیان وی ببخشد.
برخی مزایای ترک سیگار بلافاصله پس از ترک و برخی دیگر با گذر زمان هویدا می شوند . این مزایا زندگی اکثر مصرف کنندگان را روز به روز بهتر میکند . به برخی از آنها در زیر اشاره شده است :
اعتیاد به سیگار هزینه ی مالی زیادی به بار می آورد . بر آورد هزینه ای که بابت دخانیات می پردازید ، سخت نیست : پولی که هر روز بابت سیگار پرداخت شده است را ضرب در عدد ۳۶۵ ( سال) نمایید . دیدن عدد حاصله شما را شگفت زده خواهد کرد .حالا عدد به دست آمده را ضرب در تعداد سالهایی که دخانیات مصرف کرده اید ، نمایید و حالا این عدد احتمالا شما را شوکه خواهد کرد .
حالا عددی که برای هزینه ی سالانه ی دخانیات به دست آورده اید را در عدد ۱۰ ضرب کرده ( برای مثال برای ۱۰ ساله آینده که میخواهید مصرف سیگار را ادامه دهید ) و تصمیم بگیرید که ترجیح می دهید با این حجم پول چه فعالیتی انجام دهید .
و در نظر بگیرید که این عدد ، هزینه های ممکن دیگر از جمله هزینه مراقبت های پزشکی ، بیمه عمر و آن مدت زمانی که بخاطر مشکلات پزشکی از شغلتان دورمانده اید که بسیار بیشتر از این مقدار است را شامل نشده است .
در حال حاضر مصرف سیگار بیش از پیش از نظر اجتماعی غیر قابل قبول هستند . مصرف سیگار ، هزینه ی اجتماعی و شخصیتی زیادی به خصوص در هنگام ملاقات های خاص با افراد خاص در زندگی ، به فرد مصرف کننده وارد میکند .
برخی از کارفرمایان مصرف هر گونه دخانیات را در محل کار خود ممنوع کرده اند . برخی دیگر از استخدام افراد سیگاری جلوگیری به عمل می آورند . در حقیقت ، مطالعه ای که در سال ۲۰۱۳ انجام گرفته است نشان می دهد که ترک موفق هر کارمند ، موجب ذخیره سالانه ۵۸۰۰ دلار بری کارفرما می گردد . شاید برایتان سوال پیش آید که چرا سیگاری بودن یک فرد ضرر مالی به کارفرما می زند؟ کارمندان سیگاری بیشتر مریض می شوند. کارمندان مریض مجبور به گرفتن مرخصی شده و کارفرما می بایست جایگزین پاره وقت پیدا کند. هزینه های بیمه کارمندان سیگاری ، بار سنگین تری نسبت به غیر سیگاری ها بر دوش کارفرما می گذارد . وقفه و استرحت های بین کاری برای افراد سیگاری بیشتر است چرا که برای مصرف سیگار باید کار را متوقف کنند . کارمندان سیگاری در یک ساختمان همچنین هزینه های مربوط به تمیز نگه داشتن و معطر نمودن آن مکان را افزایش می دهند چرا که دوده و خاکستر سیگار بر کف پوش ، پرده و دیگروسایل موجود در آنجا می نشیند .
مصرف سیگار در بیشتر ساختمان های مدارس ابتدایی و راهنمایی دولتی و در بسیاری از ابالات ها در هر نقطه از مدرسه ممنوع می باشد . این ممنوعیت و محدودیت در مصرف سیگار در ساختمان های اداری و خوابگاه های دانشگاه ها و کالج ها نیز وجود دارد
صاحبخانه ها تمایلی به اجاره دادن خانه هایشان به افراد سیگاری ندارند چرا که هزینه ی بازسازی و تمیز کردن خانه چند برابر می شود . قیمت خانه ، آپارتمان و ماشین های که بوی دود سیگار می دهند بسیار پایین تر است .
دوستانتان از شما درخواست خواهند کرد تا در خانه شان سیگار نکشید . با اینکه ساختمان های عمومی ، کنسرت ها و برخی مکان های ورزشی ممنوعیت مصرف سیگار ندارند ، با این حال پیدا کردن مکانی که بتوانید در آن با خیال راحت سیگار بکشید بسیار سخت می باشد .
مصرف سیگار نه تنها سلامت خود شخص ، بلکه سلامت اطرافیان آنها را هم به مخاطره می اندازد . قرار گرفتن در معرض دود محیطی سیگار ، دود استنشاق شده و دود حاصله از سوختن خود سیگار را شامل می گردد .
مطالعات نشان داده اند که دود محیطی سیگار سالانه عامل مرگ هزاران نفر در اثر سرطان ریه در افراد غیر سیگار می شود . در طول ۵۰ سال گذشته ، این عامل به بیش از ۲.۵ میلیون مرگ اختصاص یافته است.
احتمال بالای خطر مبتلا شدن کودکی به آسم زمانی بالاتر می رود که مادر وی سیگار مصرف کند به خصوص در زمان بارداری . زنانی که در دوران بارداری سیگار مصرف می کنند ، نوزادان آنها در معرض ابتلا به شکاف لب و وزن کم خواهند بود .
احتمال ابتلا به عفونت های گوش ، سرما خوردگی های زیاد ، برونشیت و مشکلات تنفسی در نوزادان و کودکانی که در خانه هایی با دود سیگار رشد می یابند ، بسیار بیشتر است . دود سیگار محیطی به سندروم سقط جنین و نقص رشد ریه ی جنین ارتباط مستقیم دارد . این دود همچنین ممکن است باعث حساسیت های چشمی ، سردرد ،سرگیجه و حالت تهوع شود.
اگر در زندگی خود ، فرزندانی دارید ، به احتمال زیاد تمایل داشته تا الگوی خوبی برای آنها باشید . در یک نظر سنجی از مصرف کنندگان تنباکوی بدون دود ، نظر تمامی آنها این بود که دوست نداشتند فرزندان آنها به سمت تنباکو روی آورند . در نتیجه اگر از همین امروز به فکر ترک کردن باشید می توانید نقش بهتری در زندگی فرزندانتان بازی کنید .
سیگاری ها با طیف وسیع تری از کمک ها و حمایت ها برای ترک مواجه هستند ازجمله می توان به سرویس های مشاوره ، کمک های فردی ، درمان های جایگزین کننده ی نیکوتین و داروهای مخصوص اشاره کرد .
برخی افراد می توانند بدون کمک گرفتن از دیگران و یا داروهای ترک اعتیاد ، اقدام به ترک ماده ی دخانی کنند . اما برای خیلی از مصرف کنندگان ، دور شدن از جامعه و یا حضور در بین دیگران به همراه نمودهای بیرونی ترک بسیار سخت خواهد بود . خبر خوب اینکه ، راه های بسیاری برای حمایت و کمک به این افراد وجود دارد .
تمامی ۵۰ ایالت وناحیه کلمبیا ارائه دهنده ی برنامه های تلفنی رایگانی است که تماس گیرندگان را به مشاوران مجرب متصل می کند . این متخصصان به برنامه ریزی روش های ترک که مناسب حال هر کدام از افراد با ویژگی های فردی خاص باشد ، می پردازند . کمک گرفتن از مشاوران از مرتکب شدن اشتباهات شایع که درمان را مشکل تر می کند ، جلوگیری به عمل می آورد .
مشاوره های تلفنی برای بسیاری از مردم مناسب تر است . دیگر آنها نیازی به ترک خانه و یا گرفتن پرستار برای فرزند خود نداشته و می توانند از پشتیبانی ۲۴ ساعته این مراکز استفاده نمایند .
مشاوران روش های ترکیبی از جمله کلاس های آموزشی ، بروشور ، دارو و کمک خانواده و دوستان را پیشنهاد می دهند .تحقیقات نشان داده است که مشاوره های تلفنی کمک شایانی به ترک مصرف سیگار کرده است .
پیوستن به گروه های حمایتی وشرکت در کلاس های حضوری نیز میتواند کمک کننده باشد . بسیاری از محل های کار ، بیمارستان ها و مراکز سلامتی ، برنامه ، گروه و کلاس های آموزشی برای کمک به افرادی که تمایل به ترک دخانیات دارند را در خود جای داده اند .برخی از این گروه ها توسط متخصصان و برخی توسط داوطلبان، مدیریت شده و بر روی اطلاعات و آموزش تمرکز دارد . برخی از برنامه به شکل کلاس برگزار شده درحالی که بعضی دیگر در غالب بروشور توسط اعضا به اشتراک گذاشته می شود .
یکی از برنامه های کمک رسان نیکوتین ناشناس (Nicotine Anonymous) نام دارد که سابقه ای طولانی در ارائه خدمات به افراد مشتاق به ترک دخانیات داشته است . همچنین برای افرادی که نمی توانند در جلسات حضوری و کلاسهای آموزشی شرکت کنند ، پشتیبانی های آنلاین همانند پشتیبانی های تلفنی محیا می باشد .
برنامه های ترک تنباکو به منظورکمک به تشخیص و مقابله با مشکلات بوجود آمده در حین ترک به مصرف کنندگان ، تنظیم شده است . این برنامه به مصرف کنندگان سابق کمک می کند تا از اشتباهات رایج در ترک جلوگیری شده و اهداف حمایتی و تشویقی برای آنها فراهم می آورد . بسیاری از این برنامه ها برای افراد سیگاری چیده شده است اما بیشتر آنها برای افرادی که تنباکوی بدون دود مصرف می کردند نیز کارایی دارد.
مطالعات نشان داده اند که بهترین برنامه ها مشاوره های فرد به فرد و گروهی را در خود جای می دهد . ارتباطی قوی بین فواصل بین جلسات و طول مدت آنها و میزان موفقیت وحود دارد . به طور کلی ، هر قدر برنامه شدید تر باشد ، موفقیت نیز بیشتر است .
این شدت می تواند یا داشتن تعداد جلسات بیشتر و یا طولانی تر افزایش یابد .
بنابراین هر زمانی به دنبال برنامه ی ترک خاصی بودید ، سعی کنید تا برنامه مرود نظر ویژگی های زیر را دارا باشد :
برخی جوامع ، گروهی با عنوان (نیکوتین ناشناس ) (NICA) تشکیل داده اند که جلسات آن بطور مرتب برگزار می شود. این گروه برنامه ی ۱۲ مرحله ای ترک الکلی ها را برای مصرف کنندگان دخانیات نیز پیاده کرده . افرادی که به تازگی به (NICA) پیوسته اند ، پشتیبان خود را برای کمک در تمامی مراحل ترک و هنگامی که تمایل دوباره به تنباکو پیدا کرده اند ، انتخاب می کنند . این جلسات رایگان هستند اما با این حال کمک های مالی برای پوشش هزینه های دوره جمع آوری می گردند . (NICA) ، جلسات تلفنی و آنلاین نیز داشته و پشتیبانی آن لاین نیز دارد .
از کلاهبرداری هایی که در برخی کلاس های ترک تنباکو رخ می دهد آگاه باشید : همه ی برنامه به آن شکل که تبلیغ می شوند واقعی نیستند ، پس مراقب باشید. هر برنامه ای که یکی از مراحل زیر را را در خود داشته باشد ، مطمئن نیست :
بسیاری از مصرف کنندگان سابق دخانیات اظهار کرده اند که حمایت خانواده و دوستان در طول دوران ترک بسیار مهم بوده است . دیگر افرادی که ممکن است بتوانند از شما پشتیبانی کنند می توان به همکاران ، پزشک خانواده و دندانپزشک اشاره کرد .
از این قسمت حیاتی ترک کردن ، غفلت نکنید . دور خود را با افرادی که تنباکو مصرف نمی کنند پر کرده ودرباره ی برنامه ترک کردن خود با آنها صحبت کنید . به آنها آگاهی دهید که برای چند روز متوالی مثل دیگر روزهای قبل نیستید ، و از آنها بخواهید تا به حرف های شما گوش کرده و در صورت نیاز شما را تشویق کنند . نیازهایتان را با آنها در میان بگذارید ، برای مثال ، صبر در هنگام هوس ، با شما در هنگام آخر شب یا صبح زود تماس برقرار کنند ، و برنامه ی ترک شما را درهنگامی که وارد مراحل سخت تر می شود کنترل کنند . راه هایی که می توانند به شما کمک رسانند را پیشنهاد دهید ، برای مثال همراهی کردن شما در پیاده روی ، مشغول نگه داشتن ، و یاد آوری کردن این مساله که شما می توانید از پس ترک کردن بر بیایید . بفهمید که در چه زمان و یا کارهایی می توانید بر روی دوستان و اعضای خانواده تان حساب کنید .
جایگزینی نیکوتین راهیست برای دریافت نیکوتین بدون داشتن مواد شیمیایی مضر موجود در تنباکو . ثابت شده است که این روش درمانی (NRT) در مصرف کنندگان سیگار ، نشانه های ترک و خماری را کاهش می دهد . یکی از عوامل شکست در مراحل ترک اغلب به نشانه های ظاهری ترک بر می گردد که با این روش درمانی کاهش می یابد . با مشاوره و همراهی دیگران ، این روش درمانی تعداد ترک کنندگان تنباکوهای بدون دود را روز به روز افزایش می دهد .
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) این داروها را به عنوان کمک های موثر در درمان ترک اعتیاد به سیگار تایید کرده است . اما هیچ کدام از این داروها به طور اخص برای ترک تنباکوهای بدون دود به اثبات نرسیده است . مطالعات بر روی این دارو ها کماکان ادامه دارد اما بسیاری از مصرف کنندگان با استفاده از این ها به موفقیت رسیده اند :
نیکوتین های استنشاقی شاید خیلی راهگشای مصرف کنندگان تنباکوهای بدون دود نباشد ، همانطور که از نحوه ی تولید آن پیداست ، این محصول مناسب حال سیگاری ها است . چسب نیکوتین دوز ثابتی از نیکوتین را فراهم می آورد اما معمولا در حالاتی از خماری شدید راه گشا نیست . با این حال این چسب ها برای کسانی که یک روز درمیان به خود استراحت می دهند مناسب و مفید می باشد .
(NRT) در نشانه ها و نمودهای طاقت فرسا که دلیل ترک نکردن ۷۰ تا ۹۰ درصد سیگاری ها می باشد ، بسیار کمک رسان است . استفاده از (NRT) این نشانه ها را تا میزان قابل توجهی پایین می آورد .
بسیاری از سیگاری ها بدون استفاده از (NRT) اقدام به ترک سیگار می کنند ، اما اکثر آنها در اولین اقدام موفق به ترک نشده اند . در واقع ، معمولا سیگاری ها به تلاش های بیشتری برای رسیدن به نتیجه احتیاج دارند (گاهی اوقات ۱۰ بار و یا بیشتر ) . اکثر ترک کنندگان در ۳ ماه اول ترک خود دوباره به سمت سیگار رفته اند .
عدم موفقیت اغلب مربوط به سروع شدن علائم و نشانه های ترک می باشد . بنابراین اگر عواملب باعث شد تا دوباره به سمت سیگار بروید ، ناامید نشوید . فقط دوباره برنامه ای برای ترک ریخته و تمام تلاشتان برای کسب موفقیت با افزودن روش و یا متود جدیدی به برنامه تان انجام دهید . با NRT ، علائم و نشانه ها و میزان تاثیر گذاری آن بسیار متفاوت تر است . این روش شانس بیشتر برای ترک و میزان برنگشتن به آن را به ارمغان می آورد .
ترجمه شده از وبسایت: www.cancer.org