تست هورمون ایجاد کننده جسم زرد ، تستی است که مقدار هورمون ایجاد کننده جسم زرد یا همان LH را در نمونه خون یا ادرار اندازه گیری می کند. LH توسط غده هیپوفیز تولید می شود. در خانم ها ، LH به تنظیم چرخه قاعدگی و تولید تخمک ( تخمک گذاری ) کمک می کند.سطح LH در بدن خانم ها با فازهای چرخه سلولی تغییر میکند.درست قبل از این که تخمک گذاری رخ دهد ، LH به سرعت بالا می رود و این در وسط چرخه است ( روز ۱۴ ام از یک چرخه ۲۸ روزه ) که به آن اوج یا قله LH می گویند. LH و FSH ( هورمون محرک جسم زرد ) در طی چرخه قاعدگی ماهانه بالا و پایین می رود.در مردها هم LH تولید تستوسترون را که هورمونی است که در تولید اسپرم نقش دارد ، تحریک می نماید.
بسیاری از داروها مثل cimetidine ، clomiphene ، digitalis و levodopa می توانند نتایج آزمایش LH شما را تغییر دهند.احتمالا از شما خواسته خواهد شد که خوردن داروهایی که حاوی استروژن یا پروژسترون یا هردوی آن ها هستند را چهارهفته قبل از آزمایش LH قطع کنید( مثل داروهای جلوگیری از بارداری ).مطمئن شوید که به پزشکتان راجع به همه داروهایی که مصرف کرده اید ، گفته باشید.اگر ظرف مدت هفت روز گذشته ، آزمایشاتی را که در آن ها از مواد رادیواکتیو استفاده می شود انجام داده اید ، به پزشکتان بگویید.این گونه آزمایشات مثل اسکن تیروئید یا اسکن استخوان که در آن ها از ردیاب های رادیواکتیو استفاده شده با نتایج مقدار LH مداخله می کنند.
به پزشکان ، اولین روز از آخرین دوره قاعدگی تان را بگویید.اگر الگوی خونریزی شما ملایم است ، یعنی با لکه های خونی آغاز می شود ، پس اولین روز شما روزی است که خونریزی شدیدتان شروع می شود.برای اینکه اهمیت این آزمایش را بفهمید ، فرم اطلاعات آزمایش پزشکی را پر کنید.
آزمایش خون : ممکن است که هنگام ورود سوزن به رگ چیز خاصی حس نکنید و یا اگر هم حس کنید ، دردی مختصر و گذرا است.اما بعضی ها هنگام ورود سر سوزن به داخل رگشان احساس ناراحتی می کنند.اما اکثر مردم هیچ دردی حس نمی کنند و یا دردی مختصر دارند.
آزمایش ادرار : جمع آوری نمونه ادرار هیچ ناراحتی ای را ایجاد نمی کند.
ممکن است در ناحیه ورود سوزن ؛ یک کبودی کوچک ایجاد شود.خطر کبود شدن را می توان با فشار دادن محل سوزن پس از خروج آن به مدت چند دقیقه ، کمتر کرد.
در موارد نادری ، ممکن است بعد از گرفتن نمونه ، رگ ملتهب شود.این حالت را phlebitis می گویند و با کمپرس آب گرم برای چندبار در روز ، درمان می شود.
در افرادی که مبتلا به ناهنجاری های مربوط به خونریزی هستند ، ممکن است پس از نمونه گیری ، خونریزی ادامه یابد.آسپرین ، وارفارین و دیگر داروهای رقیق کننده خون می توانند باعث بروز این مشکل شوند.اگر شما مشکلات خونریزی و یا مشکل انعقاد خون دارید ، و یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید ، قبل از خون دادن ، به پزشکتان اطلاع دهید.
در مورد جمع آوری ادرار هیچ خطری وجود ندارد.
آزمایش هورمون LH ، آزمایشی است که مقدار LH را در خون و یا ادرار اندازه می گیرد.سطح LH به سن فرد ، مقدار پیشرفت جنسی اندام ها و نیز در خانم ها به فازی از دوره قاعدگی که زمان آزمایش در آن هستند بستگی دارد.تست ادرار برای تعیین اینکه بفهمند خانمی تخمک گذاری کرده یا نه فقط وجود ( نتیجه مثبت ) و یا عدم وجود ) نتیجه منفی ) LH را تشخیص می دهد.
مقادیر نرمالی که در اینجا لیست شده اند و به آن ها محدوده رفرنس می گویند ، راهنمای نتیجه آزمایش اند.محدوده هایی که آزمایش های مختلف تعیین می کنند متفاوت است.گزارش آزمایشگاه باید حاوی محدوده ای باشد که معیار آن آزمایشگاه است.از دکترتان بخواهید که آزمایش شما را تفسیر کند.
بیشتر تست های خانگی ادرار که تخمک گذاری را پیش بینی می کنند فقط وجود LH ( که به آن تست کیفی می گویند ) را نشان می دهند ولی به طور کمی ، مقدار خاصی را نشان نمی دهند.این تست ها معمولا LH مثبت ( وجود LH در ادرار ) و یا LH منفی ( نبود LH در ادرار ) را نشان می دهند.
بالا بودن مقدار LH درخانم ها ممکن است معانی زیر را داشته باشد :
بالا بودن مقادیر LH در آقایان می تواند معانی زیر را داشته باشد :
مقادیر پایین LH در خانم ها وآقایان می تواند به علل زیر باشد :
اگر داروهایی که شامل تستوسترون ، استروژن و پروژسترون هستند را مثل قرص های ضدبارداری ، مصرف می کنید ، از پزشکتان بپرسید که آیا باید چند روز قبل از آزمایش LH قرص ها را قطع کنید یا نه.
می توانید از داروخانه ها کیت های خانگی تخمک گذاری را تهیه کنید تا به مناسب ترین روز از چرخه قاعدگی تان برای بارداری پی ببرید.بعضی از آن ها نوار تشخیصی دارند و بعضی هم نتیجه LH را در یک مونیتور کامپیوتری کوچک نمایش می دهند.
تست های دیگر برای پی بردن به زمان تخمک گذاری شامل اندازه گیری دمای پایه بدن ، اندازه گیری مقدار پروژسترون ، و نیز یادداشت کردن تغییرات مایع رحمی است.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com