ترک های پوستی ناشی از بارداری رگه های کوچک و فشرده پوست هستند که بیشتر اوقات در ماه های آخر بارداری برای جادادان کودک در حال رشد در شکم بر روی پوست ظاهر می شوند. ترک های پوستی در برخی از زنان روی باسن، ران، شکم و سینه ها نمایان هستند.
ترک های ناشی از بارداری با تغییرات بافت الاستیک حمایتی فقط نهفته در زیر پوست ظاهر می شوند. آنها بسته به رنگ پوست شما دارای رنگ صورتی، قهوه ای قرمز، بنفش یا قهوه ای تیره هستند. اگرچه این ترک ها هرگز به طور کامل ناپدید نمی شوند، ولی بعد از مدتی محو می شوند.
پیش بینی این امر سخت است. حداقل نیمی از زنان باردار مبتلا به استرچ مارک ها هستند، ولی هیچ کس با قطعیت کامل نمی تواند بگوید که چه کسی به این ترک ها دچار خواهد شد و یا چه کسی نه. با این وجود، وجود برخی از فاکتورها شانس شما را در ابتلا به استرچ مارک ها بالا می برند.
بنا به تحقیقات میزان این ترک ها به ژنتیک هم بستگی دارد. اگر خواهر یا مادر شما دچار ترک های پوستی ناشی از بارداری شوند، به احتمال زیاد شما هم در معرض خطر هستید. هم چنین، بعضی از مطالعات نشان می دهند که مادران جوان تر به ویژه نوجوانان، بیشتر در معرض ابتلا به استرچ مارک ها می باشند.
افزون بر این، بیشتر نواحی پوست باید در دوران بارداری باز شود و هرچه سریعتر این کار صورت بگیرد، به احتمال زیاد شما هم بیشتر به ترک های پوستی دچار می شوید. به همین دلیل، بیشتر در معرض ابتلا به ترک های پوستی ناشی از بارداری خواهید بود اگر:
متاسفانه، دستورالعمل های زیادی برای انجام دادن وجود ندارد. اکتساب وزن بیش از مقدار توصیه شده – در بیشتر موارد ۲۵ تا ۳۵ پوند – و اضافه وزن پیدا کردن به طور آهسته ممکن است شانس شما را در ابتلا به ترک های پوستی کاهش دهد.
هیچ مدرکی دال بر بازدارندگی به واقع صحیح کرم ها، پمادها و روغن های مدعی این کار، از ابتلا شدن فرد به ترک های پوستی وجود ندارد. ( با این حال همزمان با رشد شکم آن را به خوبی مرطوب نگه دارید، چراکه ممکن است شدت خارش را کاهش دهد.)
خبر خوش این است که ترک های پوستی معمولا به طور قابل توجهی در حدود ۶ تا ۱۲ ماه بعد از زایمان کمتر محسوس هستند. تغییر رنگ ترک ها محوشده و به طور کلی کمرنگ تر از پوست اطراف خود می شوند. (رنگ آنها بسته به رنگ پوست شما متفاوت است). بافت ترک های پوستی به همان صورت باقی خواهند ماند.
شما نمی توانید به طور کلی از شر آنها خلاص شوید. ولی اگر بعد از زایمان هم این ترک های پوستی شما را آزار می دهند برای آگاهی از روش های کم کننده جلوه ی آنها توسط یک متخصص پوست ویزیت شوید. گزینه های درمانی زیادی وجود دارد.
درمان های موضعی مثل تریتینوئین (رتین آ) و گلیکولیک اسید ممکن است کمک کننده باشند. (توجه: مصرف رتین آ در دوران بارداری ایمن نبوده و اطلاعات موثقی در مورد میزان خارج شدن شیر مادر یا تاثیر آن بر پرستاری نوزاد وجود ندارد. از همین رو بهتر است از مصرف این دارو در دوران شیردهی (تغذیه با شیر مادر) پرهیز کنید.
برخی از تحقیقات نشان داده اند که درمان با لیزر می تواند به بازسازی انعطاف پذیری پوست کمک کرده و نیز تغییر رنگ را اصلاح کند. بنابراین رنگ ترک های پوستی با رنگ نواحی دیگر پوست بهتر جور درمی آیند.
آگاه باشید که ظهور ترک های پوستی ناشی از بارداری یک عارضه زیبایی به حساب می آید، بنابراین ممکن است که بیمه هزینه ویزیت متخصص پوست، داروها و روند درمانی را پوشش ندهد.
ترجمه شده از وبسایت: www.babycenter.com