پاراپسوریازیس یا بیماری پوستی صدفی یا “Pityriasis Lichenoides” یک اختلال پوستی است که عمدتاً مردان زیر ۳۰ سال را تحت تاثیر قرار می دهد. موارد بسیاری از این اختلال در طول سال های اولیه نوجوانی رخ می دهد. که به صورت یک سری از لکه های قرمز یا قهوه ای، پوسته پوسته بر روی تنه، باسن و پاها بالا ظاهر می شود. این لکه ها معمولا بدون علامت هستند، هر چند ممکن است در برخی موارد، سوزش وجود و خارش وجود داشته باشد.
بزرگترین مشکل این اختلال پوستی تاثیرِ آن بر ظاهر است، که می تواند موجب خجالت شود. اغلب موارد برای چند هفته تا چند ماه طول می کشد و به خودی خود در طی یک سال از میان می روند.
سه شکل متفاوت از این بیماری وجود دارد، یک شکل حاد و کوتاه با نامِ PLEVA که معمولا در کودکان وجود دارد، شایع ترین فرم مزمن، PLC و فرم ulceronecrotic یا PLEVA، اغلب به عنوان بیماری Mucha-Habermann نامیده می شود ، که می تواند همراه با علائم سیستمیک شامل تب و حالت تهوع باشد.
علت دقیق بیماری پوستی صدفی ناشناخته است، هر چند مطالعات متعددی که از سال ۱۹۷۰ انجام شده اند، موفق به شناسایی برخی از عوامل محرک بالقوه شده است.
مخرج مشترک میان این محرک ها حساسیت بیش از حد به عفونت است. بیمارانی که از بیماری های عفونی خاص از جمله ویروس Epstein-Barr، توکسوپلاسموز، استافیلوکوکوس اورئوس و ایدز رنج می برند احتمال بیشتری دارد به PLC یا PLEVA مبتلا شوند.
ارتباط دقیق بین این بیماری ها به طور کامل مشخص نیست اما تحقیقات در حال انجام است.
به طور کلی، به عنوان این بیماری خود به خود از میان می رود، درمان معمولا لازم نیست. برای مواردی که خارش و یا ظاهر به مسئله تبدیل شوند، کرم ها و پمادهای کورتیکواستروئیدی پوستی اغلب بثورات و خارش را کنترل می کنند. کاربرد آنتی هیستامین ها مانند بنادریل در دهان نیز به کاهش خارش کمک خواهد کرد.
در موارد خاص تهاجمی (شدید)، استروئیدهای سیستمیک و داروهای سرکوب کننده ایمنی را می توان برای کاهش علائم مورد استفاده قرار داد. ضایعات اولسراتیو بزرگتر ممکن است نیاز به کمک های اولیه نیاز داشته باشند. استفاده از داروهای موضعی و پانسمان استریل می تواند موجب تسهیل در بهبود شود.
متاسفانه، در این زمان این بیماری را می توان کنترل نمود اما قابل درمان نیست. مطالعات اخیر نشان داده اند که درمان با نور ماوراء بنفش بیماری پوستی صدفی را بهبود می بخشد. هر دو نوردرمانی با پسورالن یا درمان فتودینامیک با UVA و UVB موفقین محدودی در کنترل علائم داشته اند، هر چند احتمال عود باقی مانده است.
از آنجا که بیماری پوستی صدفی را با سایر اختلالات ایمنی در ارتباط است، برخی از پزشکان بر این باورند که تنظیم یک رژیم غذایی با تمرکز بر بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن ممکن است در درمان این بیماری کمک کند. یک رژیم غذایی متعادل که شامل مقدار زیادی از میوه ها و سبزیجات، غلات کامل و گوشت بدون چربی و عاری از چربی های اشباع و ترانس، کلسترول، نمک و قند باشد می تواند کمک به تامین تمام مواد مغذی که بدن شما نیاز دارد کمک کند تا عملکرد درستسیستم ایمنی بدن حفظ شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.skinsite.com