گاه و بیگاه احساس غم و اندوه امری طبیعی است، اما اگر شما بسیاری از اوقات غمگین هستید و این حالت زندگی روزانه شما را تحت الشعاع خود قرار داده است، ممکن است دچار افسردگی شده باشید. افسردگی از جمله بیماری هایی است که می تواند با دارودرمانی، صحبت با یک روان درمانگر و یا تغییر سبک زندگی درمان شود.
انواع مختلفی از افسردگی وجود دارند. رویدادهای مختلف زندگی موجب تغییرات شیمیایی در مغز می شوند و خود این تغییرات باعث تغییرات دیگری می شوند.
صرف نظر از علت افسردگی، نخستین گام درمان، صحبت با پزشک درباره ی چگونگی احساساتتان می باشد. ممکن است پزشکتان برای تعیین نوع افسردگی تان شما را به یک متخصص سلامت روان ارجاع دهد. این تشخیص برای تصمیم گیری درباره ی درمان مناسب اهمیت شایانی دارد.
ممکن است اصطلاح “اختلال افسردگی اساسی” را از پزشک خود شنیده باشید، اگر شما اغلب اوقات برای اکثر روزهای هفته احساس افسردگی نمایید ممکن است دچار این نوع از افسردگی شده باشید.
برخی از علائم دیگری که ممکن است داشته باشید، عبارتند از:
دکتر شما ممکن است شما را با افسردگی اساسی تشخیص دهد در صورتی که دارای پنج یا بیشتر از این علائم در اغلب روزها به مدت ۲ هفته یا بیشتر داشته باشید. حداقل یکی از علائم باید خلق و خوی افسرده یا از دست دادن علاقه به فعالیت ها باشد.
روان درمانی از طریق صحبت کردن نیز کمک می کند. شما می توانید برای یافتن راه هایی برای مدیریت افسردگی خود به یک متخصص سلامت روان مراجعه نمایید. داروهای ضد افسردگی نیز می توانند مفید باشند.
هنگامی که روان درمانی و دارودرمانی اثر نکنند، دو گزینه ی دیگری که ممکن است پزشکتان پیشنهاد دهد:
ECT از پالس های الکتریکی و rTMS از نوع خاصی آهنربا برای افزایش فعالیت مناطق خاصی از مغز استفاده می کنند. این کار کمک میکند تا بخش های مغزی مرتبط به کنترل خلق و خو، بهتر کار کنند.
در صورتی که افسردگی شما به مدت ۲ سال یا بیشتر طول بکشد، این حالت اختلال افسردگی مزمن نامیده می شود. این اختلال با نام دیس تایمی نیز شناخته شده است.
شما ممکن است علائمی مانند علائم ذیل را داشته باشید:
شما ممکن است با روان درمانی، دارودرمانی، و یا ترکیبی از این دو درمان شوید.
فرد مبتلا به اختلال دوقطبی، که اصطلاحاً “افسردگی شیدایی” نیز نامیده می شود، دچار یکسری حملات خلقی است که در دامنه ای از انرژی بسیار بالا و خلق “بالا” تا دوره های “افسردگی” همراه با خلقی پایین در نوسان هستند.
هنگامی که شما در مرحله خلق پایین قرار داشته باشید، ممکن است علائم و نشانه های افسردگی اساسی را دارا باشید.
دارودرمانی می تواند به کنترل نوسانات خلقی شما کمک کند. صرف نظر از دورهای که در آن قرار دارید، پزشک می تواند داروهای تثبیت کنندهی خلق مانند لیتیوم را برایتان تجویز نماید.
FDA، سه دارو را برای درمان فاز افسردگی به رسمیت شناخته است:
پزشکان گاهی اوقات داروهایی دیگری از قبیل لاموتریژین تجویز می کنند.
ممکن است پزشک شما ضدافسردگی ها را برای این بیماری توصیه نکند، زیرا داروهای ضد افسردگی می توانند شما را در معرض خطر ابتلا به فاز “مانیک” قراردهند. همچنین، نتایج هیچ مطالعه ای حاکی از مفید بودن این داروها در درمان افسردگی افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نیست.
همچنین، رواندرمانی می تواند به حمایت از شما و خانواده تان کمک کند.
اختلال عاطفی فصلی دورهای از افسردگی اساسی است که اغلب در طی ماه های زمستان اتفاق می افتد، یعنی زمانی که روزها کوتاه تر شده و دریافت نور خورشید کمتر و کمتر می شود.
در صورت ابتلا به اختلال عاطفی فصلی، داروهای ضد افسردگی می توانند کمک کنند. همچنین می توان از نوردرمانی بهره برد. در این روش، شما باید روزانه به مدت حدوداً ۱۵-۳۰ دقیقه در مقابل یک جعبه مخصوص نور درخشان بنشینید.
افراد مبتلا به افسردگی سایکوتیک در کنار علائم افسردگی اساسی، دارای علائم “سایکوتیک” نیز هستند، از جمله:
ترکیبی از داروهای ضد افسردگی و ضد جنون می توانند به درمان افسردگی سایکوتیک کمک کنند. همچنین الکتروشوک درمانی ممکن است یکی از گزینه ها باشد.
زنانی که در هفته ها و ماه ها پس از زایمان دچار افسردگی می شوند، ممکن است تشخیص افسردگی پس از زایمان بگیرند. داروهای ضد افسردگی می توانند برای آنها مفید باشند.
زنان با اختلال ملال پیش از قاعدگی علائم افسردگی و سایر علائم را در آغاز دوره قاعدگی خود دارند.
علاوه بر احساس افسردگی، موارد ذیل نیز ممکن است:
داروهای ضد افسردگی و گاهی اوقات قرص های ضد بارداری خوراکی می توانند PMDD را درمان کنند.
داروهای ضد افسردگی می توانند مفید باشند. پزشکتان می تواند نوعی از داروهای ضد افسردگی به نام SSRI (مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین) را تجویز کنند.
وی همچنین می تواند نوعی قدیمی تر از داروهای ضدافسردگی به نام MAOI (مهار کننده های مونوآمین اکسیداز) را توصیه کند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com