اطلاعات کلی در مورد اسید فولیک – Folic Acid
اسامی دیگر به لاتین: ۵′-methyltetrahydrofolate, 5′-MTHF, Acide Folique, Acide Ptéroylglutamique, Acide Ptéroylmonoglutamique, Acido Folico, B Complex Vitamin, Complexe de Vitamines B, Complexe Vitaminique B, Dihydrofolate, Folacin, Folacine, Folate, Folinic Acid, L-methylfolate, Methylfolate, Méthylfolate, Pteroylglutamic Acid, Pteroylmonoglutamic Acid, Pteroylpolyglutamate, Tetrahydrofolate, Tétrahydrofolate, Vitamin B9, Vitamine B9.
فولات و اسید فولیک انواع محلول در آب ویتامین ب هستند. فولات به طور طبیعی در مواد غذایی وجود دارد و اسید فولیک نوع مصنوعی آن است. از سال ۱۹۹۸ اسید فولیک به غلات، آرد، نان، پاستا، مواد شیرینی، بیسکویت ها و کراکر اضافه می شود. مواد غذایی که سرشار از فولات هستند عبارتند از سبزیجات برگدار مثل اسفناج، بروکلی و کلم، بامیه، مارچوبه، میوه هایی مثل موز، طالبی و لیمو، لوبیا، مخمر، قارچ، گوشت (جگر و قلوه گاو)، آب پرتقال و گوجه فرنگی.
اسید فولیک برای پیشگیری و درمان سطوح پایین خون از فولات (کمبود فولات)، و همچنین عوارض ناشی از آن، از جمله کم خونی و ناتوانی جذب مواد مغذی از روده استفاده می شود. اسید فولیک همچنین برای دیگر عارضه ها که معمولا با کمبود فولات مربوط هستند ، از جمله کولیت اولسراتیو، بیماری کبد، اعتیاد به الکل، و دیالیز کلیه استفاده می شود.
در دوران بارداری اسید فولیک برای جلوگیری از سقط جنین و پیش گیری از “نقص لوله عصبی” مورد استفاده قرار می گیرد.
برخی از افراد از اسید فولیک برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ یا سرطان دهانه رحم استفاده می کنند. و همچنین برای جلوگیری از بیماری قلبی و سکته مغزی، و همچنین به منظور کاهش میزان سطح خونی هموسیستئین استفاده می شود. سطوح بالای هموسیستئین ممکن است خطری برای بیماری قلبی باشد.
اسید فولیک برای از دست دادن حافظه، بیماری آلزایمر، از دست دادن شنوایی وابسته به سن استفاده می شود، جلوگیری از بیماری های چشم وابسته به سن – دژنراسیون ماکولا (AMD) – کاهش نشانه های پیری، استخوان های ضعیف (پوکی استخوان)، پاها متلاطم (سندرم پای بی قرار)، خواب مشکلات، افسردگی، درد عصب، درد عضلانی، ایدز، یک بیماری پوستی به نام ویتیلیگو، و یک بیماری ارثی به نام سندرم شکننده X و همچنین برای کاهش عوارض جانبی مضر درمان با داروهای lometrexol و متوترکسات استفاده می شود.
گاها از آدامس اسید فولیک برای درمان عفونت های لثه استفاده است.
اسید فولیک اغلب همراه با دیگر انواع ویتامین ب مصرف می شود.
فولیک اسید برای رشد مناسب بدن ضروری است. در ساخت دی ان ای و بسیاری از فعل و انفعالات بدن دخیل است.
خوردن یا تزریق فولیک بی خطر است. هیچ گونه عوارضی تاکنون برای مصرف دوز کمتر از ۱۰۰۰ میکرو گرم در روز آن گزارش نشده است.
مصرف دوز بالای آن در طولانی مدت می تواند خطرناک باشد و عوارضی چون دل درد، اسهال، اختلال خواب، راش، بی قراری، گیجی، تغییرات رفتاری، ناراحتی پوستی، حمله و نفخ را به دنبال داشته باشد.
مصرف بین ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میکروگرم اسید فولیک می تواند خطر بروز حمله قلبی را در افرادی که مشکل قلبی دارند افزایش دهد و حتی سرطان های ریه و پروستات.
حاملگی و شیردهی: مصرف به اندازه آن بی خطر است. معمولا برای پیشگیری از ناهنجاری های مادرزادی می بایست روزانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میکروگرم فولیک مصرف شود.
آنژیوپلاستی: تزریق وریدی فولیک، ب ۶ و ب ۱۲ می تواند مضر باشد.
سرطان: مصرف روزانه ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میکروگرم فولیک می تواند خطر ابتلا را افزایش دهد.
بیماری قلبی: مصرف فولیک و ب ۶ در افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند خطر حمله را افزایش می دهد.
کم خونی ناشی از فقر ب ۱۲ : مصرف فولیک می تواند کم خونی را پنهان کرده و اقدامات درمانی را به تأخیر بیاندازد.
اختلال حمله: مصرف فولیک شرایط را وخیم تر می کند.
برای کمبود فولیک: ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ میکروگرم در روز.
پیشگیری از ناهنجاری مادرزادی: حداقل ۴۰۰ میکروگرم در روز حین ماه اول بارداری. زنان با سابقه عوارض بارداری معمولا ۴ میلی گرم در روز از یک ماه قبل و تا ۳ماه بعد از زایمان مصرف می کنند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان کولن: ۴۰۰ میکروگرم در روز
درمان سطح بالای هوموسیستین خون:
تقویت اثر داروهای ضدافسردگی: ۲۰۰ تا ۵۰۰ میکروگرم در روز
لکه های پوستی: ۵میلی گرم ۲بار در روز
کاهش مسمومیت ناشی از مصرف متوترکسات برای درمان آرتریت: ۱ تا ۵ میلی گرم در روز
پیشگیری از کاهش بینایی: ۲.۵ میلی گرم فولیک، ۱میلی گرم ب ۱۲ و ۵۰ میلی گرم ب ۶ روزانه
مقدار کافی برای نوزادان تا ۶ ماه ۶۵ میکروگرم، ۷ تا ۱۲ ماه ۸۰ میکرو. میزان مصرف مجاز روزانه فولات برای کودکان ۱ تا ۳ سال ۱۵۰ میکرو، ۴ تا ۸سال ۲۰۰ میکرو، ۹ تا ۱۳ سال ۳۰۰ میکرو،بیش از ۱۳ سال ۴۰۰ میکرو. زنان حامله ۶۰۰ میکرو و شیرده ۵۰۰ میکرو. حداکثر میزان قابل تحمل برای کودکان ۱ تا ۳ سال ۳۰۰ میکرو، ۴ تا ۸ سال ۴۰۰، ۹ تا ۱۳ سال ۶۰۰، ۱۴ تا ۱۸ سال ۸۰۰ و بیش از ۱۸ سال ۱۰۰۰ میکرو گرم.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com