اسلینگ مجرای ادرار در بی اختیاری ادرار استرسی در زنان مستلزم قرار دادن اسلینگی در اطراف مجرای ادرار است تا آنها را مجدداً به وضعیت طبیعی خود بازگردانده و برای کمک به احتباس ادرار فشاری را بر روی مجرای ادرار اعمال نماید. اسلینگ به دیواره ی شکم (ناحیه شکمی) متصل می شود.
مواد سازنده این اسلینگ ممکن است از جنس عضلات، رباط، بافت و یا تاندونهای بر گرفته از بدن خود زن یا از حیواناتی مانند خوک باشد. همچنین ممکن است از جنس مواد مصنوعی از قبیل پلاستیک های سازگار با بافت های بدن و یا پلیمرهای دارای قابلیت جذبی باشد که با گذشت زمان تجزیه می شوند.
این جراحی مستلزم برش های عمیقی می باشد، بنابراین بستری شدن در بیمارستان ضروری است. به منظور بهبود و التیام دستگاه ادراری، جهت تخلیه ادرار، لوله ی انعطاف پذیر و نازکی (کاتتر) از طریق مجرای خروجی مثانه یا دیواره شکمی در درون مثانه جای داده می شود.
در صورت عدم وجود عوارض، به احتمال قوی ۲ الی ۳ روز پس از عمل جراحی از بیمارستان مرخص خواهید شد. در منزل نیز باید به مدت ۲ الی ۴ هفته استراحت کنید، در طی این دوره باید از کارکردن بیش از حد و یا هر نوع فعالیت سنگینی خودداری کنید.
میزان درد شما پس از عمل جراحی به ماهیت دقیق عمل جراحی، وضعیت جسمانی شما در زمان عمل جراحی، و عکس العمل شخصی شما نسبت به درد بستگی دارد. ممکن است در محل بریدگی احساس درد نموده و گرفتگی اندکی را در ناحیه شکم خود احساس کنید. برای تسکین درد و ناراحتی در روزهای نخست پس از عمل جراحی، پزشک می تواند داروهای مسکن را برایتان تجویز کند. درصورت عدم کاهش و تسکین درد، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.
بسیاری از زنان پس از انجام این عمل جراحی دچار یبوست می شوند. می توانید موارد ذیل را برای جلوگیری از یبوست امتحان کنید:
در صورتی که پس از امتحان این روشها همچنان دچار یبوست هستید، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.
روش جراحی اسلینگ مجاری ادرار را می توان در شرایط ذیل برای درمان زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار استرسی استفاده نمود:
عمل جراحی اسلینگ به اندازه ی سایر اعمال جراحی در درمان بی اختیاری ادرار استرسی زنان موثر می باشد. حدود ۸ نفر از ۱۰ زن مبتلا، پس از این عمل جراحی معالجه می شوند.
عوارض ناشی از جراحی اسلینگ مجاری ادرار ممکن است شامل موارد زیر باشد:
در تمامی اعمال جراحی مستلزم بیهوشی عمومی، خطر کمی برای بروز عوارض و مرگ وجود دارد.
روش اسلینگ مجاری ادرار از سایر روشهای جراحی برای بی اختیاری ادرار استرسی پیچیده تر بوده و امکان آسیب به مجرای ادراری نیز بالاتر است. گاهی اوقات جراحی اسلینگ پس از سایر اعمال جراحی بی اختیاری ادرار استرسی ناموفق انجام می گیرد.
استفاده از بافت خود زن برای ساختن استرینگ مشکلات مربوط به پس زدن استرینگ را کاهش می دهد. همچنین با این کار خطر ابتلا به فرسودگی بافتهای مجاری ادراری یا واژن را کاهش می دهد. ولی با این حال استفاده از بافت بدن خود زن مدت زمان عمل جراحی و تعداد برشهای مورد نیاز را افزایش می دهد. چراکه بافت اسلینگ بایستی از بدن خود زن گرفته شود.
پیش از عمل جراحی بی اختیاری ادرار، موارد ذیل را با پزشک خود مطرح نمایید:
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com