آکروکوردون ها یا زائده های پوستی
آکروکوردون ها توصیف گر توده های پوستی هستند که به آنها زائده پوستی می گویند. گرچه این نام تخیلی آنها را ترسناک جلوه می دهد, اما این زوائد اصلا نگران کننده نیستند. این زائده ها بدخیم نیستند و با هیچ بیماری پوستی دیگری ارتباط ندارند. بلکه یکی از معمول ترین و کم خطر ترین بیماریها در دنیای پوست شناسی محسوب می شوند.زائده های پوستی بسیار شایع هستند به طوریکه هر فرد در طول عمر خود حداقل یک بار و حداکثر صد بار با آن مواجه می شود. این زوائد توده های خوش خیمی هستند که به صورت حباب هایی با گردن و پایه باریک آویزان به نظر می رسند. این زوائد اغلب بر روی گردن,در چینه های کشاله ران, دور چشمها و در ناحیه زیر بغل دیده می شوند. ظهور آنها در افراد چاق بیشتر است اما تقریبا در همه افراد دیده می شوند.
اغلب نرم, صاف و به رنگ پوست هستند اما اگر ذخیره خون به ناگهان قطع شود ممکن است تیره تر شوند. معمولا وقتی این حالت اتفاق می افتد زوائد پوستی در عرض چند روز خود به خود می افتند. اندازه آنها از ۲ میلی متر ( اندازه سر خودکار) تا ۵ سانتی متر, یا اندازه یک انجیر متغیر است. برخلاف دیگر ناهنجاری های پوستی مثل سرطان پوست, اندازه این زائده پوستی حاد بودن آن را نشان نمی دهد, بلکه این زوائد علارغم اندازه یا رنگشان کماکان خوش خیم باقی می مانند.
گرچه زوائد پوستی رایج هستند اما عامل پیدایش آنها هنوز مشخص نشده است. یافته های پزشکی ثابت کرده اند که یک عامل ژنتیکی در شکل گیری آنها دخالت دارد به طوریکه زوائد پوستی در میان افراد خانواده موروثی می شوند. به غیر از این عامل, هیچ دلیل پزشکی دیگری برای این توده ها ذکر نشده است.
آنچه ما می دانیم این است که زوائد پوستی در نواحی ظاهر می شوند که بیشتر در معرض اصطکاک هستند مثل چین های پوستی. به این دلیل, به نظر می رسد افزایش اصطکاک در پیدایش آنها نقش داشته باشد. این همان عاملی است که افراد چاق که در مقایسه با افراد معمولی چینه های پوستی بیشتری دارند بیشتر دچار این عارضه می شوند. گرچه شیوع این زوائد در افراد بزرگسال بیشتر است اما در نوزادان به ویژه در چینه های ناحیه گردن دیده میشوند.
از آنجاییکه این زوائد خوش خیم هستند و هیچ عارضه ای ندارند, نیازی به درمان نیست. اگر در اثر ساییده شدن به لباس یا زیورآلات ملتهب یا زخمی شوند و ظاهر بدی پیدا کردند, میتوان آنها را جراحی کرد. روشهای پذیرفته شده متعددی برای برداشتن آنها وجود دارد مثل بریدن با قیچی, گره زدن پایه با نخ دندان تا زمانی که زائده به خودی خود بیافتد یا سوزاندن و فریز کردن توسط متخصص پوست.
در اکثر موارد, برداشتن آسان و بدون درد است و تنها عارضه آن اندکی خونریزی است. بهبودی در عرض یک یا دو هقته اتفاق میافتد. به خاطر داشته باشید که بعد از برداشتن همه زائده ها باز هم ممکن است زوائد جدید ظاهر شوند, که اصلا نگران کننده نیستند.
در بعضی افراد با مصرف ۲۰۰ میلی گرم کروم پیکولینات دو بار در روز این زائده ها ناپدید میشوند این ماده در مکمل هایی نظیر توتال بلنس یافت میشود. این عنصر کمیاب در غذاهای سالم و داروخانه ها نیز یافت میشود. این عنصر با نام تجاری ناترول کرومات نیز در بازار وجود دارد. با مصرف دوره سه ماهه از این عنصر معدنی نتیجه خوبی حاصل میشود و در صورت کنار گذاشتن آن زوائد مجددا ظاهر می شوند.
نکته آخر این است که این زوائد بدون توجه به تعدادشان خطرناک نیستند و فقط در صورتی نیازمند مداخله اند که برای شما آزاردهنده شوند. در این صورت, بهتر است با متخصص پوست خود مشورت کنید تا وی راهکار مناسبی به شما ارائه دهد.
ترجمه شده از وبسایت: www.skinsite.com