آسم یک بیماری التهابی رایج و مزمن مجاری هوایی بوده که نشانههای رایج آن شامل خس خس، سرفه و تنگی نفس است. بیماری آسم در حدود ۲۰ میلیون نفر از مردم امریکا را تحت تاثیر قرار داده است و یک چهارم از مراجعات سالیانه ی افراد به اورژانس را شامل می شود.
موادغذایی می تواند نقشی حیاتی در بهبود و کاهش علائم آسم داشته باشد. براساس متخصصان دانشگاه ایندیانا در ایالات متحده، برخی از موادغذایی باعث افزایش التهاب مجاری هوایی می شوند. بنابراین انتخاب برخی از موادغذایی خاص می تواند در جهت کمک به مقابله با آسم مفید باشد.
بدن افراد معمولا رادیکال های آزاد تولید می کند، اما در صورت ابتلا به آسم میزان تولید آنها بیشتر می شود. رادیکال های آزاد می توانند باعث تولید مخاط شوند که باریک شدن راه هوایی و ریه ها را به همراه دارد.
البته مشکل اصلی اینجاست که در بدن افراد مبتلا به آسم آنتی اکسیدان های کمی برای مقابله با رادیکال های آزاد و نابودی آنها وجود دارد.
براساس تحقیقات متخصصان، ارتباطی میان افزایش دریافت آنتی اکسیدان ها و کاهش علائم آسم وجود دارد.
مصرف حداقل ۳ تا ۶ میلی گرم بتاکاروتن در روز توصیه می شود. همچنین لیکوپن می تواند از بدن در برابر التهاب و پیشرفت آسم محافظت کند.
برای افزایش میزان آنتی اکسیدان های دریافتی می توانید از مکمل ها یا موادغذایی مانند اسفناج، هویج، کاهو، پاپایا، هندوانه، گوجه فرنگی و توت ها استفاده کنید.
براساس تحقیقات دانشگاه ییل امریکا، مصرف میزان بالایی از ویتامین C با کاهش تنگی نفس و خس خس سینه بعد از تمرینات ورزشی همراه است.
ویتامین C یا اسکوربیک اسید باعث افزایش متابویسم هیستامین در بدن شده و بسیار حیاتی است، زیرا این موادشیمیایی در تورم ریه ها و مجاری هوایی نقش دارند.
برای اطمینان از دریافت ویتامین C کافی برای مقابه با آسم مصرف میزان فراوانی از فلفل دلمه ای، بروکلی، کیوی، توت فرنگی و پرتغال توصیه می شود.
مصرف روغن ماهی راه موثر دیگری برای کمک به بهبود آسم است. براساس مطالعات انجام شده در دانشگاه ایندیانا در ایالات متحده، افرادی که از مکمل های امگا ۳ استفاده می کنند، افزایش عملکرد ریه را تا ۱۵ دقیقه بعد از اتمام تمرینات ورزشی تجربه می کنند.
طبق یافته های محققان، اسیدهای چرب امگا۳ در کاهش التهاب بدن موثر است، بنابراین در بهبود آسم نیز نقش دارند.
روغن ماهی یکی از منابع در دسترس اسیدهای چرب امگا۳ بوده که به صورت کپسول قابل دریافت است. همچنین می توانید از ماهی سالمون، خال مخالی، تن و دانه های بذرکتان و چیا استفاده کنید.
راه دیگری برای مقابله با مشکلات مرتبط با آسم، مصرف کافئین قبل از تمرینات ورزشی است.
براساس مطالعات انجام شده در دانشگاه تل آویو، مصرف ۳ فنجان قهوه قبل از ورزش می تواند با سهولت در نفس کشیدن همراه باشد. کافئین یک آرامش بخش طبیعی است و می تواند به اتساع مجاری هوایی کمک کند.
مصرف قهوه باعث می شود که بدن افراد مبتلا به آسم بعد از تمرینات ورزشی کمتر دچار انقباض و اسپاسم شده، به طوریکه با تنفسی راحت و بدون خس خس همراه است.
همچنین در صورت عدم تمایل به مصرف قهوه می توانید از منابع دیگر کافئین از جمله چای یا شکلات تیره استفاده نمایید.
فلاونوئیدها موادی هستند که به تقویت دیواره ی عروق می پردازند و به بدن در مقابله با اثرات التهابی آسم و سهولت در تنفس کمک می کنند.
فلاونوئیدها همچنین در کمک به محافظت از لوله های برونش و پوشش داخلی ریه در برابر آسیب ناشی از آلودگی در افراد مبتلا به آسم نقش دارند.
خوشبختانه موادغذایی فراوانی وجود دارد که منبعی عالی از فلاونوئیدها به حساب می آیند. پیاز، گلابی، بلوبری و سیب منابعی غنی از این ماده می باشند.
سیب علاوه بر فلاونوئید حاوی میزان فراوانی فیتوکمیکال و ویتامین هایی است که می تواند به توانایی ریه و در نتیجه بهبود آسم کمک کند.
براساس مطالعات انجام شده، عملکرد ریوی در افرادی که در هفته بیشتر از ۵ عدد سیب مصرف می کنند بهتر می باشد.
همچنین بهتر است مصرف سیب همیشه به همراه پوست آن باشد زیرا پوست سیب حاوی فلاونوئیدهایی از جمله پروسیانیدین، اپی کاتچین، کاتچین و کوئرستین است.
پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که به کاهش التهاب در بدن کمک می کنند.
بخشی از آسم به التهاب مربوط می شود، بنابراین پروبیوتیک می تواند تاثیر مثبتی بر آسم داشته باشد.
پروبوتیک همچنین می تواند به کاهش واکنش های آلرژیک کمک کند. برخی از مبتلایان به آسم حملاتی ناشی از آلرژی را تجربه می کنند که برای این دسته از افراد می تواند مفید باشد.
راحت ترین راه برای افزایش دریافت پروبیوتیک مصرف ماست های پروبیوتیک است.
منبع:www.med-health.net