پزشکان معمولا می شنوند که بیمارانشان از عرق کردن های شبانه شکایت دارند. تعریق شبانه به عرق کردن زیاد در هنگام شب اطلاق می گردد. اگر اطاق شما خیلی گرم است و یا لباس زیاد پوشیده اید ، عرق کردن در شب طبیعی است. اما تعریق شبانه که حاکی از مشکلی است فرق دارد و با گرگرفتگی شدید در طول شب که باعث خیس شدن لباس شما از عرق می شود همراه است و ربطی به گرمای محیط ندارد. چند علت مختلف برای وقوع عرق شبانه وجود دارد. برای پی بردن به علت عرق کردن های شبانه شما ، پزشک درباره سوابق بیماری های شما خواهد پرسید و ممکن است آزمایشاتی تجویز کند تا علل تعریق شبانه را بفهمد. چند دلیل برای وقوع تعریق شبانه یافت شده است که شامل موارد زیر هستند :
یائسگی : گرگرفتگی های همراه یائسگی که در شب اتفاق می افتند می تواند علت تعریق شبانه باشد. این یکی از رایج ترین دلایل عرق شبانه در خانم ها است.
تعریق زیاد ایدیوپاتیک : شرایطی است که در آن بدن بطور مزمن مقدار بسیار زیادی عرق تولید می کند ، بدون اینکه دلیل طبی وجود داشته باشد.
عفونت : توبرکلوزیس ، مهم ترین عفونتی است که با تعریق شبانه همراه است. اما باکتری های عفونی دیگر مثل اندوکاردیتس ( التهاب دریچه های قلب ) ، استئومیلیتس ( التهاب استخوان ها ) و آبسه ، هم می توانند باعث بروز تعریق شبانه شوند. همچنین تعریق شبانه یکی از نشانه های ویروس HIV است.
سرطان ها : یکی از علائم زودهنگام بعضی سرطان ها تعریق شبانه است. یکی از سرطان هایی که با تعریق شبانه همراه است ، سرطان لنفوم ( نوعی سرطان خون ) است. بهرحال افرادی که سرطان تشخیص داده نشده دارند ، علائم دیگری مانند کاهش وزن زیاد و تب را نیز دارند.
درمان دارویی : دریافت یکسری داروهای خاص منجر به تعریق شبانه می شود. داروهای ضدافسردگی از جمله داروهایی هستند که مصرفشان می تواند منجر به تعریق شبانه شود و ۸ الی ۲۲ درصد از مصرف کنندگان داروهای ضدافسردگی ، تعریق شبانه را تجربه می کنند. دیگر داروهای اعصاب هم می تواند منجر به تعریق شبانه شود. داروهای کاهش تب هم مثل آسپرین و استامینوفن گاهی منجر به تعریق می شوند.
قند خون پایین ( هیپوگلیسمی ) : قند خون پایین می تواند منجر به تعریق شود.افرادی که انسولین و دیگر داروهای دیابتیک را دریافت می کنند ممکن است در شب دچار هیپوگلیسمی شوند که با تعریق همراه است.
ناهنجاری های هورمونی : سندروم کارسینویید ، پرکاری تیرویید و… از جمله ناهنجاری های هورمونی هستند که با تعریق و گرگرفتگی همراه اند.
شرایط عصب شناسی : شرایط عصب شناسی ای مثل عدم انعکاس خود مختار ، سرینگوملیای بعد از زخم ، سکته و مشکلات دستگاه عصبی خودمختار می توانند باعث افزایش تعریق و عرق کردن های شبانه گردند. البته این ها نادرتر از بقیه موارد ذکر شده هستند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com