یائسگی و میگرن : هورمون های زنانه و سردردهای میگرنی به هم مرتبط اند. به همین دلیل است که خانم ها سه برابر آقایان مستعد میگرن هستند . برای خیلی از خانم ها یائسگی باعث اتمام این سردردها می شود اما تغییرات هورمونی ای که منجر به یائسگی می شود می تواند قبل از بهتر شدن ، اوضاع را بدتر کند .
این مهم نیست که شما در چه زمانی از زندگی تان دچار میگرن می شوید ، این مهم است که یک درمان صحیح می تواند از سردردها جلوگیری کند.
افرادی که میگرن دارند آن را به عنوان یک تحرک ، تپش یا درد ضربانی شدید توصیف کرده اند که در یک طرف سر اتفاق می افتد . در کنار درد ، آن ها ممکن است علائم دیگری نیز داشته باشند.مثل :
اگر یکی از علائم بالا را داشته باشید ، دیگر قادر به انجام فعالیت های روزمره نخواهید بود . بیشتر افراد مبتلا به میگرن ، هرازگاهی دچار سردرد های میگرنی می شوند اما بعضی ها ، معمولا خانم ها ، ۱۵ روز و یا بیشتر در ماه میگرن دارند .
این سردردها با عوامل زیر شدیدتر می شوند :
افت در هورمون های زنانه ، مخصوصا افت استروژن ، می تواند باعث میگرن شود . به همین دلیل است که خانم هایی که میگرن دارند بیشتر قبل از پریود شدنشان دچار سردرد می شوند زیرا این دقیقا زمانی است که سطح استروژن پایین است . در طی حاملگی سطح استروژن بالاست و به همین دلیل است که خانم هایی که میگرن دارند در طی حاملگی از سردردهای میگرنی رهایی می یابند . اما پس از تولد بچه دوباره میگرن شروع می شود .
همین که به یائسگی نزدیک می شوید ، سطح هورمون های شما بالا و پایین می شوند و پریودهای شما نامنظم می گردد . اگر میگرن های شما به چرخه قاعدگی تان مربوط باشد ، در زمان نزدیک شدن به یائسگی این سردردها به دلیل نامنظم شدن پریود شدنتان ، غیرقابل پیش بینی می گردند . خانم هایی که رحم یا تخمدانشان را با جراحی برمی دارند و یائسه می شوند ، بیشتر از خانم هایی که بطور طبیعی یائسه می شوند با میگرن دست به گریبان می گردند.
شما راه های زیادی برای رهایی از میگرن دارید، گاهی چند تمرین ساده برای سبک زندگی می تواند مفید باشد :
همچنین می توانید با مصرف داروها از دردها خلاص شوید. داروهای میگرن به دو دسته تقسیم می شوند :
۲. داروهایی که پس از شروع سردرد آن را کاهش می دهند :
بعضی از خانم ها که برای کاهش علائم یائسگی شان مثل گرگرفتگی ، از هورمون درمانی استفاده می کنند و این هورمون می تواند باعث کاهش و بهبودی دردهای میگرنی شود . اما همین هورمون درمانی برای همه جواب نمی دهد و تعدادی از خانم ها دیده اند که هورمون حالشان را بدتر می کند . همچنین هورمون درمانی با سرطان سینه و بیماری های قلبی در ارتباط است.با پزشکتان مشورت کنید تا بگوید این راه برای شما مناسب است یا نه . اگر تشخیص داده شد که می توانید استفاده کنید ، از حداقل دوز ممکن استفاده نمایید . شما می توانید هورمون را از طریق ژل ها و یا قطعات زیرپوستی هم دریافت کنید.
اگر قبل ، در هنگام و یا بعد از یائسگی ئچار میگرن های منظم می شوید ، با پزشکتان صحبت کنید . با همکاری شما و ایشان ، می توانید بهترین راه را برای جلوگیری یا رهایی از دردها پیدا کنید.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com