آنچه باید درباره ترک تنباکوهای بدون دود بدانید
از نظر مردم میزان کشنده بودن تنباکوهای بدون دود نسبت به سیگارهای معمولی کمتر است ، اما مصرف هر گونه دخانیات سلامت شما را به خطر می اندازد .
مواد شیمیایی همه ی اشکال تنباکوهای دهانی ، سرطان زا هستند . این محصولات منجر به سرطان های دهان ، حلق ، پانکراس و مری می شوند . تنباکوهای دهانی و بدون دود دیگر مشکلات از جمله بیماری های لثه ، تخریب بافت استخوانی در اطراف دندان و در نهایت از دست دادن دندان ها و همچنین موجب بوی بد و بدرنگی دهان و دندان می شوند.
از تنباکوهای بدون دود با عناوین زیادی یاد می شوند : نام تعدادی از آنها تنباکوی دهانی ، جویدنی ، انفیه ، اسنوس و تنباکوی حل شدنی می باشد . اینکه نام آن ها چیست هیچ اهمیتی ندارد ، قضیه مهم این است که تنباکوهای بدون دود جایگزین مناسبی برای دود نکردن نیست . همه ی انواع دخانیات ، کشنده هستند.
ما امیدواریم که شما به هدف ترک مصرف تنباکوهای بدون دود ، این مقاله را مطالعه می کنید . ترک این محصولات ، اقدامی سخت اما شدنی است. برای اینکه در این امر موفق بوده و دیگر هیچ وقت به سمت آن نروید ، باید بدانید که شما علیه چه چیزی در حال مبارزه هستید ، گزینه های شما چیست و چه کسانی قادرند به شما کمک کنند . شما در این مقاله به این اطلاعات دست پیدا خواهید کرد .
شاید شما بارها اقدام به ترک این ماده دخانی کرده باشید . چرا ترک این ماده و دور ماندن از آن اینقدر مشکل است ؟ جواب این سوال در یک کلمه است “نیکوتین” .
نیکوتین مخدری اعتیاد آور مانند هروئین یا کوکایین است که به طور طبیعی در تنباکو وجود دارد . با گذر زمان ، انسان از نظر جسمی وابسته و از نظر روحی به آن معتاد خواهد شد . این وابستگی جسمی اختلالات ناخوشایندی را در هنگام ترک ، بوجود می آورد . وابستگی روحی ( اعتیاد) ، دور ماندن از این ماده را سخت میکند . مطالعات نشان داده اند که برای موفقیت در ترک و دور ماندن از آن ، مصرف کنندگان تنباکو می بایست با هر دو وابستگی جسمی و روحی مواجه شوند .
نیکوتین از طریق دهان و بینی وارد جریان خون شده و به تمام نقاط بدن انتقال می یابد . این ماده ، بسیاری از بخش های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد از جمله ، قلب و عروق خونی ، هورمون ها ، سوخت و ساز یا متابولیسم بدن و مغز . در دوران بارداری ، نیکوتین آزادانه از جفت عبور کرده و همچنین در مایع آمنیوتیک و خون بند ناف نوزادان تازه متولد شده موجود می باشد .
عوامل متفاوتی در سرعت خارج شدن نیکوتین از بدن تاثیر می گذارد . نیکوتین و دیگر مواد جانبی آن مانند کوتینین در بدن کسانی که به طور مرتب از تنباکوهای دهانی استفاده می کردند ، ۳ تا ۴ روز پس از ترک هنوز وجودخواهد داشت .
نیکوتین حس خوشایندی به مصرف کننده بخشید و او را از تمام احساسات بد و ناخوشایند دور می کند . این عامل باعث می شود تا مصرف کنندگان تمایل بیشتر به استفاده از آن داشته باشند . نیکوتین همچنین با جریان پیدا کردن در بین سلول های عصبی به عنوان نوعی مداخله گر افسردگی عمل می کند .
از آنجاییکه سیستم عصبی با نیکوتین سازگار شده است ، مصرف کنندگان تنباکو تمایل پیدا می کنند تا میزان آن را افزایش دهند . این عمل میزان نیکوتین را در خون آنها نیز بالا می برد و هر دفعه به میزان بیشتری تنباکو برای دریافت همان میزان اثر نیاز است . با گذشت زمان ، مصرف کننده به سطح خاصی از نیکوتین رسیده و برای بالا نگه داشتن آن به مصرف خود ادامه می دهد .
به محض تمام شدن تنباکو ، سطح نیکوتین در بدن شروع به پایین آمدن می کند . آن حس ناخوشایند از بین رفته و مصرف کنندگان شروع به استفاده بیشتر می نمایند . اگر آنها مصرف را به تاخیر بیاندازند ، حس برآشفتگی و اضطراب در وی نمودار می شود . دراکثر موارد مصرف کننده به تنباکو رجوع کرده ، حس ناخوشایند از بین رفته و این چرخه ادامه می یابد .
تنباکوهای بدون دود ، میزان زیادی از نیکوتین را به ارمغان می آورند . سطح نیکوتینی که در خون مصرف کنندگان تنباکوی بدون دود است با سیگاری ها یک میزان است .
نشانه های ترک نیکوتین در زمان توقف و یا کاهش مصرف تنباکوی بدون دود بسیار شبیه به کسانی است که به طور کامل ترک کرده اند . مطالعات نشان داده است که سختی ترک کردن مصرف کنندگان انفیه های دهانی همانند ترک کنندگان سیگاری ها است . همچنین طبق این مطالعات هنگامی که کسانی که به طور مرتب از این محصولات استفاده می کردند قادر به ترک نمودن تنباکوهای بدون دود نباشند ، معمولا برای دریافت نیکوتین به سیگار و یا دیگر مواد روی می آورند .
ترک نیکوتین هم جسمی و هم روحی باید باشد . در حالت جسمی بدن با عدم حضور نیکوتین و در حالت روحی با ترک کردن یک عادت مقابله می کند . تمامی این عواکل برای ترک و ثابت قدم ماندن در این راه لازم است .
افرادی که تنباکو را بطور مرتب در طول چند هفته و یا بیشتر مورد مصرف قرار می دادند ، اگر به صورت ناگهانی و یا با کم کردن مقدار بسیار زیادی از تنباکو اقدام به ترک نمایند ، نشانه های ترک را به وضوح درک خواهند کرد . علائم معمولا در عرض چند ساعت پس از آخرین مصرف شروع و بین ۲ تا ۳ روز و یاهر زمانی که نیکوتین از بدن خارج شود ادامه می یابد . نشانه های ترک از چند روز تا چند هفته باقی می مانند. در صورت تحمل کردن نبود تنباکو، هر روز وضعیت بهتر خواهد شد .
علائم ترک می توانند هر یک از موارد زیر باشند :
بروز این علائم در فرد می تواند او را به شروع مجدد تنباکو و برای بالا بردن سطح نیکوتین در خون خود تحریک نماید .
از خیلی جهات ترک این ماده بسیار شبیه به ترک سیگار می باشد . هر دو با محصولات دخانی و نیکوتین درگیر بوده و هر دو به بخش جسمی و روحی ترک اعتیاد وابسته است . بسیاری از راه ها برای رسیدگی به موانع ذهنی ترک ، یکسان هستند . اما ۲ مرحله از ترک تنباکوهای دهانی ، روش ترک این ماده را متمایز میکند :
دلایل زیادی برای قدم گذاشتن در راه ترک و توقف استفاده از تنباکوهای بدون دود برای سود رساندن بیشتر به خود وجود دارد . دلایل مرتبط به سلامت از اهم آنهاست.
تاثیرات مضر بر سلامت بدن از جمله :
لکوپلاکیا ، لکه های سفیدی در دهان است که می تواند منجر به سرطان شود . گاهی به آنها زخم گفته می شود اما معمولا با درد همراه هستند . مطالعات زیادی میزان بالای لکوپلاکیا را در محل هایی از دهان که تنباکوی جویدنی قرار داده می شد ، نشان داده است . از هر ۴ نفر ، ۳ نفر از مصرف کنندگان انفیه ی مرطوب و تنباکوی جویدنی ، ضایعات پیش سرطانی ( زخم) در دهانشان مشاهده شده است . هر چه مصرف تنباکوی دهانی بیشتر شود ، احتمال ابتلا به لکوپلاکیا بیشتر می شود .
تنباکو می تواند ، بافت لثه را تحریک کرده و از بین ببرد . بسیاری از مصرف کنندگان روزانه تنباکو ی بدون دود ، دچار عقب نشینی لثه ، بیماری های لثه ، فرسایش دندان ( به دلیل میزان قند بالای موجود در تنباکو) و از بین رفتن استخوان فک شده اند . سطح ریشه ی دندان ممکن است به واسطه ی تحلیل رفتن لثه ، نمایان شود . تمامی این موارد در نهایت منجر به افتادن دندان ها می شود .
تنباکوی بدون دود می تواند نقش مهمی در بیماری های قلبی و فشار خون بالا بازی کند . نتیجه ی مطالعات عظیم جامعه ی سرطان آمریکا نشان داده است که نرخ مرگ و میر مردانی که از مصرف سیگار معمولی به سمت تنباکوی جویدنی گرایش پیدا می کنند ، از بیماری های قلبی ، سکته ، سرطان دهان و ریه بسیار بیشتر از افرادی است که قبلا سیگار کشیده و بعدا مصرف هر گونه تنباکو را قطع کرده اند . اینکه تنباکوی جویدنی عامل بیماری های قلبی باشد ، هنوز در هاله ای از ابهام است .
تحقیقات بعدی نتایج مختلفی را نشان می دهد . برخی نشانگر افزایش کم و بیش بیماری های قلبی در میان مصرف کنندگان تنباکوهای بدون دود است . تحقیقی از هندوستان بر روی برخی کشورها حاکی از این است که مصرف بالای تنباکوهای بدون دود ، خطر حملات قلبی و مرگ های ناگهانی را بالا برده و در کسانی که هم تنباکوی بدون دود و هم سیگار را مورد مصرف قرار می دهند بالاتر است . همچنین آمار بالای فشار خون و مشکلات انعقادی در این افراد بیشتر مشاهده شده است .
تنباکوهای جویدنی ، به طور گسترده تری در ایالات متحده ی آمریکا استفاده می شود که سطح بسیار بالایی از عوامل سرطان زا به نام نیتروزآمین را به خود اختصاص می دهد .این مواد سرطان زا موجب مرگ حیوانات حتی با تزریق آن به خونشان شده است . مواد سرطان زای دیگری در تنباکوهای بدون دود نیز وجود دارد از جمله ، benzo[a]pyrene و مواد سرطان زا آروماتیک پلی سیکلیک . این مواد سرطان زا به متنوع بودن نوع سرطان ها ارتباط دارد . ( به لیست بیماریی ها که در بالا اشاره شد توجه بفرمایید )
با نگاهی به طیف گستردده ای از مردم در خواهیم یافت که میزان کشنده بودن تنباکوهای بدون دود به نسبت سیگارهای معمولی بسیار پایین تر است . اما در نوع آسیب رساندن و کشتن همان تعداد کمتر نسبت به سیگار معمولی ، بسیار شبیه به آن عمل می کند . حتی اگر عنوان شود که ضرر تنباکوهای بدون دود کمتر بوده و جایگزین مناسبی برای سیگارهای معمولی است باز هم از میزان کشنده بودن آن کم نمی کند . سرطان دهان و حلق نسبت به سرطان ریه جان تعداد کمتری از افراد را می گیرد ( در میان ۴۲ هزار نفر ، ۸ هزار نفر مبتلا به سرطان دهان و حلق می شوند .) بدین معنا که میزان کشنده بودن این سرطان بسیار پایین است . اما تصور کنید به خاطر ابتلا به سرطان دهان و حلق ، در زمان حیات خود بخشی از دهان ، فک ، صورت و یا گردن خود را از دست دهید. برخی افراد توانایی غذل خوردن و صحبت کردن را از دست می دهند .
میزان اثر بخش بودن تنباکوهای بدون دود در کمک به سیگاری ها برای ترک آن هنوز ثابت نشده است . و همچنین سیگاری هایی که ترک سیگار خود را با مصرف تنباکوهای بدون دود در بین مصرف سیگار خود به تاخیر می اندازند ، در معرض بالاتری از خطر ابتلا به ریه قرار خواهند داشت . آنها همچنین خود را در معرض مشکلات جدید با مصرف دخانیات بدون دود قرار می دهند .
درکنار دلایل پزشکی ، به دلایل زیر نیز توجه فرمایید :
در حال حاضر مصرف تنباکوهای بدون دود بیش از پیش از نظر اجتماعی غیر قابل قبول هستند . جویدن و استفاده از این مواد دخانی ، هزینه ی اجتماعی و شخصیتی زیادی به خصوص در هنگام ملاقات های خاص با افراد خاص در زندگی ، به فرد مصرف کننده وارد میکند . بوی بد دهان ، بیماری های لثه و بدرنگی دندان ها بسیار زننده هستند . خارج کردن تنباکوهای جویدنی به همراه بزاق دهان نیز از دیگر رفتارهای غیر اجتماعی و نامطلوب می باشند . برخی از کارفرمایان مصرف هر گونه دخانیات را در محل کار خود ممنوع کرده اند . برخی دیگر از استخدام افراد سیگاری جلوگیری به عمل می آورند .
اعتیاد به تنباکو هزینه ی مالی زیادی به بار می آورد . بر آورد هزینه ای که بابت دخانیات می پردازید ، سخت نیست : پولی که هر روز بابت تنباکو پرداخت شده است را ضرب در عدد ۳۶۵ ( سال) نمایید . دیدن عدد حاصله شما را شگفت زده خواهد کرد .حالا عدد به دست آمده را ضرب در تعداد سالهایی که دخانیات مصرف کرده اید ، نمایید و حالا این عدد احتمالا شما را شوکه خواهد کرد .
حالا عددی که برای هزینه ی سالانه ی دخانیات به دست آورده اید را در عدد ۱۰ ضرب کرده ( برای مثال برای ۱۰ ساله آینده که میخواهید مصرف تنباکو را ادامه دهید ) و تصمیم بگیرید که ترجیح می دهید با این حجم پول چه فعالیتی انجام دهید .
و در نظر بگیرید که این عدد ، هزینه های ممکن دیگر از جمله هزینه مراقبت های پزشکی ، بیمه عمر و آن مدت زمانی که بخاطر مشکلات پزشکی از شغلتان دورمانده اید که بسیار بیشتر از این مقدار است را شامل نشده است .
باز هم تمایل دارید به مصرف ادامه دهید؟؟!! ( نظر مترجم )
اگر در زندگی خود ، فرزندانی دارید ، به احتمال زیاد تمایل داشته تا الگوی خوبی برای آنها باشید . در یک نظر سنجی از مصرف کنندگان تنباکوی بدون دود ، نظر تمامی آنها این بود که دوست نداشتند فرزندان آنها به سمت تنباکو روی آورند . در نتیجه اگر از همین امروز به فکر ترک کردن باشید می توانید نقش بهتری در زندگی فرزندانتان بازی کنید .
پس از مدتی طولانی ، مصرف کنندگان تنباکوهای بدون دود احساس میکنند که زندگی شان تحت الشعاع و زیر کنترل یک قوطی کوچک ( منظور بسته بندی های دخانیات می باشد ) قرار گرفته است . آنها آزادی مورد نظری که در زندگی می خواهند را به واسطه ی اعتیاد به تنباکو ، از دست داده اند . این افراد به وضوح شاهد محدود شدن زندگی شان و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات بزرگتر هستند .
برخی مزایای ترک تنباکو بلافاصله پس از ترک و برخی دیگر با گذر زمان هویدا می شوند . این مزایا زندگی اکثر مصرف کنندگان را روز به روز بهتر میکند . به برخی از آنها در زیر اشاره شده است :
برخی افراد می توانند بدون کمک گرفتن از دیگران و یا داروهای ترک اعتیاد ، اقدام به ترک ماده ی دخانی کنند . اما برای خیلی از مصرف کنندگان ، دور شدن از جامعه و یا حضور در بین دیگران به همراه نمودهای بیرونی ترک بسیار سخت خواهد بود . خبر خوب اینکه ، راه های بسیاری برای حمایت و کمک به این افراد وجود دارد .
تمامی ۵۰ ایالت وناحیه کلمبیا ارائه دهنده ی برنامه های تلفنی رایگانی است که تماس گیرندگان را به مشاوران مجرب متصل می کند . این متخصصان به برنامه ریزی روش های ترک که مناسب حال هر کدام از افراد با ویژگی های فردی خاص باشد ، می پردازند . کمک گرفتن از مشاوران از مرتکب شدن اشتباهات شایع که درمان را مشکل تر می کند ، جلوگیری به عمل می آورد .
مشاوره های تلفنی برای بسیاری از مردم مناسب تر است . دیگر آنها نیازی به ترک خانه و یا گرفتن پرستار برای فرزند خود نداشته و می توانند از پشتیبانی ۲۴ ساعته این مراکز استفاده نمایند .
مشاوران روش های ترکیبی از جمله کلاس های آموزشی ، بروشور ، دارو و کمک خانواده و دوستان را پیشنهاد می دهند .تحقیقات نشان داده است که مشاوره های تلفنی کمک شایانی به ترک مصرف تنباکوهای بدون دود کرده است .
پیوستن به گروه های حمایتی وشرکت در کلاس های حضوری نیز میتواند کمک کننده باشد . بسیاری از محل های کار ، بیمارستان ها و مراکز سلامتی ، برنامه ، گروه و کلاس های آموزشی برای کمک به افرادی که تمایل به ترک دخانیات دارند را در خود جای داده اند .برخی از این گروه ها توسط متخصصان و برخی توسط داوطلبان، مدیریت شده و بر روی اطلاعات و آموزش تمرکز دارد . برخی از برنامه به شکل کلاس برگزار شده درحالی که بعضی دیگر در غالب بروشور توسط اعضا به اشتراک گذاشته می شود .
یکی از برنامه های کمک رسان نیکوتین ناشناس (Nicotine Anonymous) نام دارد که سابقه ای طولانی در ارائه خدمات به افراد مشتاق به ترک دخانیات داشته است . همچنین برای افرادی که نمی توانند در جلسات حضوری و کلاسهای آموزشی شرکت کنند ، پشتیبانی های آنلاین همانند پشتیبانی های تلفنی محیا می باشد .
برنامه های ترک تنباکو به منظورکمک به تشخیص و مقابله با مشکلات بووجود آمده در حین ترک به مصرف کنندگان ، تنظیم شده است . این برنامه به مصرف کنندگان سابق کمک می کند تا از اشتباهات رایج در ترک جلوگیری شده و اهداف حمایتی و تشویقی برای آنها فراهم می آورد . بسیاری از این برنامه ها برای افراد سیگاری چیده شده است اما بیشتر آنها برای افرادی که تنباکوی بدون دود مصرف می کردند نیز کارایی دارد.
مطالعات نشان داده اند که بهترین برنامه ها مشاوره های فرد به فرد و گروهی را در خود جای می دهد . ارتباطی قوی بین فواصل بین جلسات و طول مدت آنها و میزان موفقیت وحود دارد . به طور کلی ، هر قدر برنامه شدید تر باشد ، موفقیت نیز بیشتر است .
این شدت می تواند یا داشتن تعداد جلسات بیشتر و یا طولانی تر افزایش یابد .
بنابراین هر زمانی به دنبال برنامه ی ترک خاصی بودید ، سعی کنید تا برنامه مرود نظر ویژگی های زیر را دارا باشد :
از مجرب بودن متخصصان در زمینه ی دخانیات ، اطمینان حاصل کنید .
برخی جوامع ، گروهی با عنوان (نیکوتین ناشناس ) (NICA) تشکیل داده اند که جلسات آن بطور مرتب برگزار می شود. این گروه برنامه ی ۱۲ مرحله ای ترک الکلی ها را برای مصرف کنندگان دخانیات نیز پیاده کرده . افرادی که به تازگی به (NICA) پیوسته اند ، پشتیبان خود را برای کمک در تمامی مراحل ترک و هنگامی که تمایل دوباره به تنباکو پیدا کرده اند ، انتخاب می کنند . این جلسات رایگان هستند اما با این حال کمک های مالی برای پوشش هزینه های دوره جمع آوری می گردند . (NICA) ، جلسات تلفنی و آنلاین نیز داشته و پشتیبانی آن لاین نیز دارد .
از کلاهبرداری هایی که در برخی کلاس های ترک تنباکوی رخ می دهد آگاه باشید : همه ی برنامه به آن شکل که تبلیغ می شوند واقعی نیستند ، پس مراقب باشید. هر برنامه ای که یکی از مراحل زیر را را در خود داشته باشد ، مطمئن نیست :
بسیاری از مصرف کنندگان سابق دخانیات اظهار کرده اند که حمایت خانواده و دوستان در طول دوران ترک بسیار مهم بوده است . دیگر افرادی که ممکن است بتوانند از شما پشتیبانی کنند می توان به همکاران ، پزشک خانواده و دندانپزشک اشاره کرد .
از این قسمت حیاتی ترک کردن ، غفلت نکنید . دور خود را با افرادی که تنتباکو مصرف نمی کنند پر کرده ودرباره یبرنامه ترک کردن خود با آنها صحبت کنید . به آنها آگاهی دهید که برای چند روز متوالی مثل دیگر روزهای قبل نیستید ، و از آنها بخواهید تا به حرف های شما گوش کرده و در صورت نیاز شما را تشویق کنند . نیازهایتان را با آنها در میان بگذارید ، برای مثال ، صبر در هنگام هوس ، با شما در هنگام آخر شب یا صبح زئد تماس برقرار کنند ، و برنامه ی ترک شما را درهنگامی که وارد مراحل سخت تر می شود کنترل کنند . راه هایی که می توانند به شما کمک رسانند را پیشنهاد دهید ، برای مثال همراهی کردن شما در پیاده روی ، مشغول نگه داشتن ، و یاد آوری کردن این مساله که شما می توانید از پس ترک کردن بر بیایید . بفهمید که در چه زمان و یا کارهایی می توانید بر روی دوستان و اعضای خانواده تان حساب کنید .
اگر دوستانی دارید که هنوز دخانیات مصرف می کنند ، از آنها بخواهید که هیچ وقت به شما تعارف نزنند . لازم نیست تا به آنها پیشنهاد ترک کردن تنباکو را بدهید ، اما نباید در روزها و هفتههای اول ترک ، زمانتان را با آنها بگذرانید . زیرا برای شما سخت خواهد شد زمانی که با آنها باشید اما هوس مصرف به سرتان نزند. اما اگر برنامه ی ترک شما باعث تشویق حتی یکی از آنها شد ، می توانید قوه ی محرکه ی یکدیگر باشید .
به یاد داشته باشید که اعتیاد به دخانیات دارای دو بعد جسمی و روانی است . برای بیشتر مردم ، بهترین راه برای ترک ، ترکیبی از دارودرمانی، روشی برای تغییر عادت های شخصی و همچنین حمایت های احساسی می باشد . به همین هدف داروهایی موجود هستند ، با اینکه طبق تحقیقات میزان اثر بخشی آن بر مصرف کنندگان تنبکوهای بدون دود به میزان سیگاری ها نیست . به برخی داروهای رایج برای ترک تنباکودر زیر اشاره خواهد شد .
جایگزینی نیکوتین راهیست برای دریافت نیکوتین بدون داشتن مواد شیمیایی مضر موجود در تنباکو . ثابت شده است که این روش درمانی (NRT) در مصرف کنندگان تنباکوهای بدون دود ، نشانه های ترک و خماری را کاهش می دهد . یکی از عوامل شکست در مراحل ترک اغلب به نشانه های ظاهری ترک بر می گردد که با این روش درمانی کاهش می یابد . با مشاوره و همراهی دیگران ، این روش درمانی تعداد ترک کنندگان تنباکوهای بدون دود را روز به روز افزایش می دهد .
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) این داروها را به عنوان کمک های موثر در درمان ترک اعتیاد به سیگار تایید کرده است . اما هیچ کدام از این داروها به طور اخص برای ترک تنباکوهای بدون دود به اثبات نرسیده است . مطالعات بر روی این دارو ها کماکان ادامه دارد اما بسیاری از مصرف کنندگان با استفاده از این ها به موفقیت رسیده اند :
آدامس ، چسب و قرص های نیکوتین بدون تجویزپزشک نیز قابل خریداری از داروخانه ها هستند . اما برای تهیه ی اسپری بینی و استنشاقی نیکوتین حتما اجازه ی پزشک الزامی است .
برخی انواع خاص این دارو ها ممکن است به مصرف کنندگان تنباکوهای بدون دود کمک کند . اگر به نحوه ی مصرف تنباکوهای بدون دقت کرده باشید ، آدامس ها و قرص های نیکوتین هم دقیقا به همان شکل مصرف می شوند یعنی یا جویدنی هستند و یا باید در دهان نگاه داشته شوند . همچنین این محصولات به شما کمک می کنند تا دوز خود را کنترل کرده و میزان نشانه های خماری را در خود پایین بیاورید .
نیکوتین های استنشاقی شاید خیلی راهگشای مصرف کنندگان تنباکوهای بدون دود نباشد ، همانطور که از نحوه ی تولید آن پیداست ، این محصول مناسب حال سیگاری ها می باشد . چسب نیکوتین دوز ثابتی از نیکوتین را فراهم می آورد اما معمولا در حالاتی از خماری شدید راه گشا نیست . با این حال این چسب ها برای کسانی که یک روز درمیان به خود استراحت می دهند مناسب و مفید می باشد .
اینکه کدام روش درمانی را انتخاب میکنید مهم نیست ، تنها نکته حائز اهمیت این است که دستورالعمل روی جعبه دارو را مطالعه کرده و در حین درمان دیگر از تنباکو استفاده نکنید .
ترجمه شده از وبسایت: www.cancer.org