در این مرحله از یادگیری، اسباب بازی های کودکان بخش مهمی برای برانگیختن یک رشد سالم است. کودکان از طریق حس بینایی، لامسه، شنوایی بویایی و چشایی محیط اطراف را کشف می کنند. درک مشخصه های اصلی رشد کودک و مسائل و موضوعات مربوط به ایمنی شان، شما را در اتخاذ یک تصمیم آگاهانه به هنگام خرید اسباب بازی برای کودکتان توانا سازد. راهنمای انتخاب اسباب بازی مناسب برای نوزاد و نوپا را بخوانیم:
اسباب بازی ها باید وابسته به رشد کودک و متناسب با سن او باشد. آنها باید ایمن، سرگرم کننده و محرک باشند. در طی چند ماه اول رشد کودک، کودکان قادر به چنگ زدن اشیا با دستانشان نیستند اما از کاوش کردن اشیا توسط چشم ها و گوش هایشان لذت می برند. اسباب بازی هایی که تولید صدا کرده و یا نمایانگر تصاویری با رنگ های روشن یا سیاه و سفید هستند، جذابیت بیشتری دارند. زمانی که کودک قادر به گرفتن اسباب بازی در دستانش باشد، اسباب بازی هایی برای او جذاب خواهد بود که دارای بافت بوده و برای دهان زدن ایمن باشند. به خاطر داشته باشید، برای جلوگیری از گیر کردن خطرناک اندام کودکان در اسباب بازی ها، آنها هیچ گاه نباید به صورت آویخته یا متصل به کالسکه یا صندلی بچه یا پیرامون گردن بچه به همراه یک روبان، رشته یا کش باشد.
اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که:
اگه دوست دارین بدونین رشد حرکتی، شناختی, اجتماعی و زبانی کودکتون چطور بوده، پیشنهاد ما استفاده از نرم افزار رشدیار هست.
در این سطح، کودکان مهارت های حرکتی را فرا می گیرند که آنها را برای بازی با اسباب بازی ها به شیوه های مهیج و جدید قادر می سازد. هنگامی که کودکان بتوانند راست بنشینند، از اسباب بازی هایی لذت می برند که بتوانند آن را محکم به زمین بزنند، بیندازند، روی هم قرار دهند، داخل کرده و بیرون بیاورند و بسته یا باز کنند. در این سن، اسباب بازی هایی که بتوانند کنش و واکنش را نشان دهند نیز برای کودک جذاب هستند. در اینجا چند دستورالعمل ایمنی عمومی برای کمک به انتخاب مسئولانه ی اسباب بازی ها را عنوان می کنیم:
نوزادان از تماشا کردن اسباب بازی های رنگارنگ، تصاویر و گوش دادن به موسیقی آرام بخش لذت می برند. اسباب بازی نوزادان باید با استفاده از رنگ های مختلف از لحاظ بصری محرک باشد. نوزادان رنگ های سفید و سیاه را ترجیح می دهند، در حالیکه رنگ های اصلی خوشایند نوزادان ۳ تا ۶ ماهه است.
در این مرجله، کودکان تمایلاتی در جهت نگه داشتن، لمس کردن و به دهان بردن اشیا دارند. اسباب بازی باید حس اکتشاف را از طریق اشکال، بافت ها، صداها، رنگ ها و وزن های مختلف تشویق کند. اسباب بازی های کوچک و سبک وزنی را انتخاب کنید که همراه با متعلقات باشد (برای مثال گوشهای دراز خرگوش) تا بتوان آنها را به سادگی چنگ زده و در دست گرفت.
در هشت ماهگی، کودکان علاقه مند به کشف محیط پیرامون خود هستند. اسباب بازی هایی که وقتی به آنها نیرویی اعمال می شود، تولید صدا یا حرکت می کنند، بسیار محبوب هستند. هماهنگی دست و چشم و تقلید را با اسباب بازی هایی که می توان آنها را روی هم قرار داد، فنجان های تو درتو و بازی مرتب کردن اشکال تشویق کنید.
کودکان در این سن علاقه مند به فعالیت بیشتر در بازی هایی که شامل خزیدن، راه رفتن و دویدن هستند، می باشند. اسباب بازی های مخصوص این گروه سنی شامل دستکاری قسمت هایی مانند چیدمان اشکال و همچنین کنش و واکنش از طریق دکمه ها، عقربه ها و دستگیره ها است.
قابلیت حرکت آزاد و مستقل و دیگر مهارت های حرکتی را از طریق توپ هایی با رنگ ها و سایزهای مختلف تشویق کنید. هماهنگی چشم و دست را از طریق مداد رنگی و کتاب های رنگ آمیزی تشویق کنید.