جریان خون ضعیف می تواند ناشی از علل متعددی باشد. این امر موجب احساس سردی به ویژه در بازوها، ساق پا، دست و پا می شود. روغن ماهی توانایی بالقوه ای در افزایش جریان خون دارد. همانند سایر مکمل ها، درصورت استفاده از روغن ماهی برای بهبود جریان خون با پزشک خود مشورت کنید.
بسیاری از شرایط پزشکی می تواند موجب کاهش جریان خون به اندام ها شود. دیابت و همچنین آسیب عصبی در پاها باعث کاهش رسیدن مقدار خون لازم به پاها خواهد شد. ضعیف شدن، آسیب دیدن و ناتوانی دریچه های عروق برای بازگرداندن جریان خون به قلب برای دریافت اکسیژن مورد نیاز موجب بروز رگ های واریسی می شود. همچنین بیماری عروق محیطی نیز کاهش جریان خون به اندام ها را به دنبال دارد.
پزشکان معمولا روغن ماهی را برای بیماران مبتلا به سطوح بالایی از چربی در خون به نام تری گلیسرید تجویز می کنند. تری گلیسرید به عنوان بخشی از کلسترول نوع بد به همراه لیپوپروتئین چگالی پایین طبقه بندی می شوند. روغن ماهی نیز به عنوان یک امگا ۳ اسید اتیل استر یا اسیدچرب به خنثی کردن سطوح بالای تری گلیسرید کمک می کند.
آترواسکلروز ساخته شدن پلاک در عروق است. تری گلیسرید با چسبیدن به دیواره داخلی عروق باعث تشکیل ماده ای به نام پلاک می شود. ایجاد پلاک منجر به کاهش فضای موجود در عروق برای جریان یافتن خون خواهد شد که این امر در نهایت منجر به افزایش فشارخون، ایجاد فشار بر قلب و کاهش میزان خون در دست ها، پاها و سایر نواحی بدن می شود. آترواسکلروز همچنین می تواند تشکیل لخته های خطرناک عامل سکته را سرعت بخشد. این بیماری در صورت عدم درمان، حمله قلبی را به دنبال دارد. پزشک معمولا داروهای مناسبی را برای آترواسکلروز تجویز می کند اما ممکن است مصرف روغن ماهی نیز توصیه شود.
روغن ماهی حاوی EPA و DHA است. براساس گزارش کلینیک مایو در ایالات متحده، مصرف EPA و DHA از طریق ماهی یا مکمل های روغن ماهی می تواند موجب کاهش خطر حملات قلبی، آریتمی و سکته شود. روغن ماهی با پایین آوردن سطوح تری گلیسرید در خون، از اضافه شدن پلاک های بیشتر به عروق جلوگیری می کند. روغن ماهی همچنین با پاکسازی برخی از پلاک های موجود در بازکردن عروق و بهبود جریان خون موثر است، به طوریکه این امر موجب افزایش جریان خون به تمام بخش های بدن می شود.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com