ورم بیضه (هیدروسیل) تجمع مایع آبکی اطراف یک یا هر دو بیضه است. این حالت باعث می شود که کیسه بیضه یا ناحیه کشاله ران ورم کند. ورم بیضه مادرزادی مشکلی است که یک نوزاد با آن به دنیا می آید. ورم بیضه می تواند بعدها در زندگی به چند دلیل اتفاق بیفتد. این موضوع درباره ورم های بیضه مادرزادی است که در نوزادان پسر متداول است. ورم بیضه ممکن است خطرناک به نظر بیاید اما این اختلال معمولا مشکلی ایجاد نمی کند.
یک ماه یا همین حدود قبل از تولد، بیضه های نوزاد از ناحیه شکم به کیسه بیضه می رود. غشا چروک می خورد و یک فضای خالی کوچک را دور بیضه ها باقی می گذارد. این فضا به صورت طبیعی در زمانی که نوزاد ۲ سال دارد بسته می شود.
گاهی مایع در این فضا نشت می کند و آن را مثل بادکنک آبی کوچک پر می کند. این حالت نوعی ورم بیضه است. زمانی که فضا بسته می شود و مایع داخل آن به دام می افتد، به آن ورم بیضه بدون ارتباطی گفته می شود. معمولا این مایع کم کم جذب می شود.
اگر این فضا به شیوه ای که باید بسته نشود، مایع ها بین کیسه بیضه و ناحیه شکم عقب و جلو می شود.
این مشکل معمولا با جراحی بر طرف می شود و به پیشگیری از فتق در کشاله ران کمک می کند.
نوع دیگر ورم بیضه ، هیدروسل طناب اسپرماتیک است. مایع معمولا در چند ماه جذب می شود و در آخرین زمان در سن ۱ یا ۲ سالگی جذب می شود. این اختلال ممکن است با فتق کشاله ران اشتباه گرفته شود.
علامت معمول آن، ورم کیسه بیضه است. معمولا فرد اذیت نمی شود. اگر کودک درد داشت با پزشک تماس بگیرید.
پزشکان ورم بیضه مادرزادی را طی ارزیابی فیزیکی تشخیص می دهند و شامل سوالاتی درباره سلامت کودک می باشد.
بیشتر اوقات تمام چیزی که شما باید انجام دهید این است که به تغییراتی که در بخش متورم ایجاد می شود توجه کنید. اگر ورم بزرگتر شود یا بیاید و برود باید با پزشک تماس بگیرید.
در موارد زیر کودک شما ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد تا مایع تخلیه شود:
اگر جراحی لازم باشد، پزشک ممکن است به کودک شما دارویی بدهد تا به او کمک کند بخوابد. برش کوچکی در ناحیه کشاله ران ایجاد می شود. در انتهای جراحی، برش بخیه خواهد خورد.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com