مشکلات متداول تغذیه با شیر مادر چیست؟ شما ممکن است گاهی درباره توانایی خود برای شیر دهی موفق شک داشته باشید. متداول است که سوال هایی داشته باشید و گاهی درگیری ذهنی داشته باشید. شما ممکن است متوجه شوید که کودک شما مشکلاتی دارد. یا ممکن است مشکلاتی طی تغذیه یا مشکلاتی با سینه های خود داشته باشید. به خاطر داشته باشید, بیشتر مسائل تغذیه با سینه به آسانی برطرف می شود زمانی که شما می دانید چه انتظاراتی داشته و حمایت دیگران را داشته باشید از جمله دکتر شما, ماما یا مشاور شیر دهی.
سرماخوردگی یا آنفولانزا. زمانی که نوزاد شما بیماری کوچکی مثل سرما خوردگی یا آنفولانزا دارد, شیر دهی را ادامه دهید. شیر مادر هنوز بهترین ماده مغذی است.
مشکلات هاضمه. بعضی غذاها ممکن است بر شیر سینه شما اثر بگذارد و به گاز روده یا مشکلات هاضمه دیگر دامن بزند. اگر شما شک دارید که گریه کودک شما بعد از هر بار تغذیه شیر سینه بدتر می شود, فهرستی از چیزی که می خورید و واکنشی که کودک نشان می دهد به خصوص زمانی که اپیزودهای گریه کردن شروع می شود نگه دارید. بعضی کودکان حساسیت به شیر گاو خواهند داشت. اگر این اتفاق بیفتد, گنجاندن محصولات لبنی و شیر را در رژیم غذایی کودک متوقف کنید و با دکتر صحبت کنید.
بالا آوردن. تقریبا تمام کودکان بالا می آورند به خصوص نوزادان. بالا آوردن شیر معمولا به نظر نمی رسد که ناراحتی در کودکان ایجاد کند. اما اگر کودک شما زیاد بالا می آورد, گریه می کند, بی قرار است یا مشکل خوردن دارد, ممکن است مشکلی به نام رفلکس معده ای مری وجود داشته باشد.
اگر نگرانی های دیگری دارید یا مطمئن نیستید که باید به دکتر کودک خود مراجعه کنید یا خیر, به مطلب چه موقع باید با دکتر تماس بگیرید مراجعه کنید.
بعضی نوزادان با مشکلاتی به دنیا می آیند که با توانایی آنها برای شروع سریع تغذیه از شیر مادر تداخل دارد. اما بسیاری از این نوزادان می توانند با استفاده از تکنیک های خاص مثل تغذیه با دستگاه تغذیه ای به نام سیستم شیر دهی مکمل با شیر مادر تغذیه شوند. تغذیه نوزاد نارس یا کودک با کام شکافته ممکن است چالش بر انگیز باشد. دکتر شما یا مشاور شیر دهی می تواند شما را درباره تکنیک های شیر دهی هدایت کند.
نگه داشتن سینه. گاهی برای نوزاد شما نگه داشتن سینه می تواند سخت باشد اما بعضی تکنیک ها وجود دارد که می تواند شیر دهی را آسان تر کند.
گاز گرفتن سینه زمانی که دندان شیری نوزاد شروع به رشد می کند, معمولا بین ۶ تا ۱۲ ماهگی, هر دو شما باید تطابقاتی ایجاد کنید. نوزاد شما ممکن است از دست دادن موقت اشتها داشته باشد به خاطر اینکه دهان او دردناک است. نوزادانی که دندان در می آورند ممکن است سینه را گاز بگیرند و ندانند که این درد ایجاد می کند. معمولا یک “نه” محکم و لحن قاطع برای کنترل این رفتار کافی است. ممکن است توقف شیر دادن زمانی که کودک شما در واقع شیر خوردن را تمام کرده و سپس دادن دندان گیر برای گاز گرفتن مفید باشد.
هوشیاری طی تغذیه؛ بعضی زنان متوجه می شوند که آنها در طی شیر دهی هوشیارتر می شوند. اگرچه این حس مشابه با واکنش جنسی است, واقعا تحریک جنسی نیست. این شیوه آماده سازی کودک شما برای تغذیه از شیر مادر است.
مریض بودن. شما می توانید شیر دهی با سینه را حفظ کنید زمانی که بیماری کوچکی دارید (مثل آنفولانزا یا سرماخوردگی). سعی کنید تا جایی که می توانید استراحت کنید و مایعات بنوشید. با دکتر خود صحبت کنید اگر سوال یا نگرانی درباره تغذیه با شیر مادر موقعی که مریض هستید دارید یا اگر نیاز دارید که داروی تجویزی یا بدون نسخه برای علائم خود دریافت کنید, حتما با دکتر خود مشورت کنید.
احساس افسردگی. مشکلات تغذیه با شیر مادر می تواند تشدید گردد اگر شما افسردگی بعد از زایمان داشته باشید. بسیاری از زنان احساس افسردگی در چند هفته اول بعد از زایمان دارند. این عمدتا به عنوان افسردگی نوزاد شناخته می شود و معمولا به خودی خود برطرف می شود. اما بدن بعضی زنان به سطوح هورمون متغیر بعد از زایمان با افسردگی طولانی پاسخ می دهد که نیاز به درمان دارد. با دکتر خود صحبت کنید اگر نوزاد شما بیش از چند هفته سن دارد و شما به داشتن مشکل خواب (بی خوابی) یا تمرکز ادامه می دهید یا اگر احساس ناراحتی, ترس, اضطراب, ناامیدی یا تحریک پیذری دارید.
تغییرات نوک سینه و سینه. بسیاری از زنان متوجه تفاوت ها در ظاهر سینه خود در طی شیر دهی می شوند. تغییرات اولیه (مثل سینه های بزرگتر) مرتبط با آماده سازی بدن برای تولید شیر است. تغییرات دیگر مثل رنگ تیره تر و اندازه بزرگ شده آرولا (دایره تیره دور نوک سینه) و نوک سینه برجسته تر, گاهی دائمی است. بعضی از زنان نوک برگشته دارند و ممکن است نیاز به مشاوره از مشاور شیر دهی داشته باشند تا شیر دادن را شروع کنند.
نوک سینه ترک خورده یا دردناکُ؛ شما می توانید به کاهش درد از نوک سینه ترک خورده یا دردناک با مالیدن چند قطره شیر خود روی نوک سینه و آرولا کمک کنید و سپس اجازه دهید شیر خشک شود. استفاده از کرم لانولین روی نوک سینه ها هم می تواند مفید باشد.
سینه های متراکم. شما ممکن است سینه های دردناک و نوک سینه تخت شده داشته باشید که نگه داشتن سینه برای شیر خوردن را برای نوزاد شما سخت می کند. به آرامی سینه ها را ماساژ دهید و کمی شیر را با دست یا پمپ خالی کنید تا نوک سینه و هاله اطراف آن قبل از شیر دادن نرم شود. این به کودک شما کمک می کند که عمیق تر سینه را نگه دارد, و از نوک سینه عبور کند و هاله دور نوک سینه را در دهان جای دهد. پوشیدن سوتین اندازه و حمایت کننده نیز می تواند کمک کند. استفاده از کمپرس سرد برای سینه های شما اکنون و بعد از شیر دهی می تواند به کاهش ورم و درد کمک کند. برای اطلاعات بیشتر, به موضوع تراکم شیر در سینه مراجعه کنید.
مجاری شیر مسدود شده. مجاری شیر مسدود شده ممکن است باعث حس دردناک در سینه های شما شود. مجاری شیر مسدود شده ای که درمان نشود می تواند منجر به عفونت شود که نیاز به مراجعه به دکتر خواهد داشت. ناحیه مبتلا را به سمت نوک سینه قبل از شیر دهی و طی شیر دهی ماساژ دهید. این اقدام ساده می تواند انسداد راه شیر را آزاد کند. همینطور این زمانی است که شما باید همیشه نوزاد خود را ابتدا در سمت مبتلا شیر بدهید. نوزاد شما معمولا در ابتدای شیر دهی مشتاق است. نیروی مکیدن بیشتر به خالی کردن سینه و باز کردن مجرا کمک می کند.
عفونت های سینه. این ها با داروهای تجویزی و درمان خانگی درمان می شوند. عفونت هایی که گاهی با تغذیه با شیر مادر اتفاق می افتد عبارتند از:
بیشتر زنان می توانند استامینوفن (مثل تیلنول) و ایبوبروفن (مثل آدویل) مصرف کنند در حالیکه شیر می دهند تا به کاهش ناراحتی برای بعضی از این مشکلات کمک کند. اما با دکتر خود قبل از مصرف هر دارویی صحبت کنید(تجویزی یا غیر تجویزی).
نشت شیر سینه. رفلکس آرام شدن سینه شما ممکن است به صورت ناخواسته تحریک شود. با استفاده از پد های چاذبی که متداولا عوض می کنید آماده باشید. شما می توانید از پدهای قابل شستشو یا یک بار مصرف استفاده کنید اما از پدهایی که پشت آنها پلاستیک دارد استفاده نکنید.
ذخیره شیر کم. تغذیه با شیر مادر به دفعات کمتر معمولا به افزایش تامین شیر در ۴۸ ساعت کمک می کند. شما می توانید همینطور سعی کنید که هر دو سینه را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه هر با بعد از اینکه کودک را شیر دادید بدوشید. شما باید متوجه افزایش در تامین شیر بعد از ۲ تا ۴ روز دوشیدن اضافی بشوید. موارد دیگری می تواند بر تولید شیر شما اثر بگذارد اما داشتن نقص شیر واقعی نادر است. با مشاور شیر دهی تماس بگیرید اگر فکر می کنید که ذخیره شیر شما بسیار کم است.
تولید شیر مجدد. تولید شیر مجدد به معنی تحریک بدن شما برای تولید دوباره شیر سینه و شروع شیر دهی یا اتخاذ اقدام برای تحریک بدن برای تولید شیر است زمانی که شما اخیرا باردار نبوده اید (مثل زمانی که نوزادی را به فرزندی قبول کرده اید)
اگر شما نگرانی های دیگری دارید یا مطمئن نیستید که باید با دکتر تماس بگیرید یا نه, به موضوع چه موقع باید با دکتر تماس گرفت مراجعه کنید. برای مشکلات مرتبط با تکنیک یا تغییر وضعیت, شما می توانید با دکتر خود صحبت کنید یا به مشاور شیر دهی مراجعه کنید.
با دکتر خود همین الان تماس بگیرید اگر شما:
با دکتر خود امروز تماس بگیرید اگر شما:
به هر دلیلی خوب نمی خورد یا هر کدام از علائم زیر را دارد:
علائم خوردن ضعیف را نشان می دهد مثل:
ترجمه شده وبسایت: www.webmd.com