هر چند بارداری زمان مناسبی برای کاهش وزن نیست، اما بانوان نباید بیش از نیاز بدن موادغذایی مصرف کنند. میزان موادغذایی مورد نیاز بانوان در این دوران به شاخص توده بدن یا BMI قبل از بارداری بستگی دارد، به طوریکه این نمایه میزان تناسب قد و وزن فرد را اندازه گیری می کند. مصرف روزانه تنوعی از موادمغذی برای بانوان باردار توصیه می شود. همچنین در صورت تشخیص پزشک مصرف مکمل های ویتامینی و مینرالی ضرورت دارد.
بیشتر بانوان، بارداری خود را با اضافه وزن یا BMI چاق آغاز می کنند. براساس تحقیقات انجام شده، اضافه وزن سالم می تواند با کاهش خطر عوارض دوران بارداری و زایمان همراه باشد. چاقی در دوران بارداری برای مادر و کودک می تواند منجر به خطراتی از جمله دیابت بارداری، پرفشاری خون بارداری، زایمان سزارین، نقایص تولد و حتی مرگ جنین شود. همچنین چاقی بانوان در دوران بارداری می تواند باعث افزایش چاقی کودک در سالهای آینده شود.
آخرین راهنمای اضافه وزن طبق انستیتوی پزشکی ایالات متحده بر پایه ی BMI بانوان قبل از بارداری است.
وزن کم : BMI کمتر از ۱۸.۵
وزن طبیعی: ۱۸.۵ تا ۲۴.۹
اضافه وزن: ۲۵.۰ تا ۲۹.۹
چاقی: ۳۰ و بالاتر
به طور کلی، بانوان باردار به ۲۲۰۰ تا ۲۹۰۰ کالری در روز نیاز دارند. افزایش تدریجی کالری باید همزمان با رشد کودک باشد.
در سه ماهه اول نیازی به کالری اضافی نیست.
در سه ماهه دوم، دریافت ۳۴۰ کالری اضافی در روز توصیه می شود.
در سه ماهه سوم میزان توصیه شده روزانه ۴۵۰ کالری بیشتر از زمانی است که باردار نیستید.
کالری اضافی بهتر است از موادغذایی سرشار از موادمغذی شامل پروتئین بدون چربی، غلات کامل، فرآورده های لبنی، سبزیجات و میوه ها باشد. همچنین از موادغذایی سرشار از چربی و قندهای افزودنی از جمله نوشابه، شیرینی ها و موادغذایی سرخ شده نیز اجتناب نمایید.
فعالیت جسمی می تواند به مدیریت اضافه وزن کمک کند. قبل از شروع تمرینات ورزشی روزانه در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.
ترجمه شده از وب سایت: www.eatright.com