براساس مقاله منتشر شده در وب سایت انجمن سلامتی و فیتنس IDEA، تقریبا ۴۰ درصد مردم امریکا از مکمل های ویتامینی یا موادمعدنی استفاده می کنند. زمان دریافت مکمل ها ممکن است حداقل برای برخی افراد کمی متفاوت باشد و برای افزایش اثربخشی باید به تداخلات و عوارض جانبی آنها در زمان مصرف توجه کنید.
مصرف مولتی ویتامین ها در شب ممکن است در برخی افراد منجر به مشکلات خواب، افزایش ساعت بیداری در شب و کاهش زمان خواب شود. براساس مطالعه منتشر شده در مجله امریکایی پزشکی خواب، ارتباط مستقیمی میان مصرف مولتی ویتامین ها و بد خوابی وجود دارد. درصورت مصرف ویتامین ها در شب و بروز تداخلات خواب، بهتر است دریافت این ویتامین ها در صبح باشد.
مصرف مولتی ویتامین ها یا مکمل های حاوی آهن در برخی افراد منجر به احساس تهوع می شود. این حالت به ویژه در بانوان باردار به دلیل بیماری صبحگاهی یا ویار روی می دهد. براساس مدلاین پلاس به این دلیل بهتر است این مکمل ها در شب مصرف شوند. همچنین مصرف اسنک کوچکی همزمان با دریافت ویتامین ها می تواند در کمک به کاهش عوارض جانبی موثر باشد.
ویتامین ها و مولتی ویتامین های محلول در چربی بهتر است با وعده های غذایی مصرف شوند، زیرا ویتامین های محلول در چربی (ویتامین A، ویتامین E، ویتامین D و ویتامین K) برای جذب به منبعی از چربی نیاز دارند، از طرفی آهن موجود در مولتی ویتامین ها نیز کمتر موجب عوارض جانبی از جمله حالت تهوع می شوند. اما در زمان مصرف ویتامین های محلول در آب B و C نیازی به دریافت موادغذایی نیست، به طوریکه جذب آنها در این شرایط بهتر صورت می گیرد.
برخی ویتامین ها و موادمعدنی با یکدیگر یا با ترکیبات موجود در موادغذایی و برخی داروها تداخل ایجاد می کنند. برای نمونه، مصرف آهن و کلسیم با یکدیگر توصیه نمی شود. همچنین باید در زمان مصرف مولتی ویتامین ها یا مکمل های آهن از مصرف موادغذایی با فیبر بالا یا نوشیدنی هایی مانند قهوه و چای اجتناب شود. از طرفی در مورد تداخلات مکمل ها با داروهای مصرفی با پزشک خود مشورت کنید.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com