در حال حاضر درمانی برای آلزایمر وجود ندارد. محققان در حال تلاش برای درک بهتر چگونگی تأثیر بیماری آلزایمر بر حافظه و دیگر اختلالات رفتاری هستند. آن ها امیدوارند تا این تغییرات قابل برگشت شوند و بیماری آلزایمر را متوقف کنند و یا از آن پیشگیری کنند و دنبال راه هایی برای درمان علائم آلزایمر هستند.
اما اگر یا عزیزتان به آلزایمر ابتلا دارید، درمان های وجود دارند که می توانند تفاوت هایی ایجاد کنند. بعضی از درمان ها علائم را کاهش می دهند و برای بهتر زندگی کردن به بیماران کمک می کنند. به دلیل آنکه اثرات بیماری در طول زمان تغییر می کند، اغلب نیاز است که بیماران درمان هایشان را با کمک پزشک تغییر دهند و تنظیم کنند. یا اگر مشکلات جدیدی پدید آمد، درمان جدیدی را شروع کنند.
انواع مختلفی از داروها می توانند حافظه را تقویت کنند، تغییرات رفتاری و اختلالات خواب را درمان کنند و علائم آلزایمر را کاهش دهند. آنها نمی توانند بیماری را درمان کنند، اما برای ماه ها یا حتی سال ها جلوی بدتر شدن و پیشرفت علائم را می گیرند. هر کدام از داروها می تواند عوارض جانبی داشته باشد که خود مشکل دیگری برای افراد مسن ایجاد می کند.
براساس علائم بیمار، پزشکان ممکن است یک یا چند نوع دارو را تجویز کنند:
خیلی از مبتلایان درمان های دیگر به جز دارو را برای کاهش علائم آلزایمر تجربه کرده اند. این روشها از لحاظ علمی ثابت نشده اند.
ویتامین E: محققان ابتدا فکر می کردند آنتی اکسیدان ها می توانند از عصب ها در برابر آسیب محافظت کنند. اما پزشکان خیلی تمایلی به استفاده از آن نشان نمی دهند چون اثرات مثبت کمی را شاهد بوده اند.
درمان جایگزین کردن هورمون (HRT): ابتدا مطالعات نشان دادند در زمانی که بعد از یائسگی هورمون درمانی انجام شده است، خطر ایجاد آلزایمر کمتر است. تصورها بر این بود که هورمون زنانه (استروژن) باعث بهتر ارتباط برقرار کردن نورون ها با هم و جلوگیری از تشکیل پلاک در مغز می شود. اما مطالعات اخیر نشان داد که HRT کمک کننده نخواهد بود و مصرف استروژن حتی می تواند باعث افزایش خطر وقوع آلزایمر شود. HTR همچنین باعث افزایش احتمال حمله های قلبی، سکته و سرطان سینه می شود.
درمان با هنر و موسیقی: بعضی از محققان این درمان ها را پیشنهاد می کنند که باعث تحریک حس ها، بهبود خلق، رفتار و عملکرد وزانه مبتلایان به آلزایمر می شوند. هنر و موسیقی ممکن است باعث تحریک حافظه و بهبود ارتباط بیماران آلزایمری با محیط اطرافشان شود.
مکمل ها: بعضی از بیماران درمان های جایگزین را امتحان کرده اند شامل: کوآتریم Q10، کلسیم coral، هوپرزین A و اسیدهای چرب امگا ۳ برای جلوگیری از علائم آلزایمر. هنوز هیچ مطالعه ای تأثیر آنها را ثابت نکرده است.
FDA (سازمان غذا و دارو) مکمل ها را به عنوان دارو حساب نمی کند و شرکت های سازنده مکمل ها مجبور نیستند قبل از تولید و عرضه آن ها اثرات آن ها را اثبات کنند. بعضی از مکمل ها می توانند خطرات جانبی داشته باشند و یا اثرگذاری داروهای مصرفی شما را کم کنند. همیشه قبل از استفاده هر مکملی با پزشک خود مشورت کنید.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com